שאלה בנוגע לתנור

Tzwitz

New member
שאלה בנוגע לתנור

היי כולם,
מקווה ומאמינה שתוכלו לעזור לי אף על פי שהשאלה קשורה באופן עקיף לפורום ולא באופן ישיר.

ללא קשר - נעים להכיר, אני מעצבת עוגות בתחילת דרכי. אחרי כמה שנים בדירות שכורות עם תנור מתקדם עברתי עכשיו לדירה עם תנור קצת ישן שלא מצאתי שום מידע ומדריכים עליו באינטרנט (וחיפשתי בכמה שפות).
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפרש את הסימנים (ובעיקר סימני הפלוס והמינוס בצד, כי נראה שהם הכרחיים להפעלת התנור).
תמונות מצורפות.

תודה רבה מראש

ברוכה הבאה :) כמה תשובות:

הצד הימני זה מעלות, לכיוון המעלות לטמפרטורה.
הצד השמאלי זה לקבוע באיזה אופן את רוצה לעבוד עם התנור: הפסים מראים את גופי החימום, כך שאם יש פס למעלה ופס למטה זה אומר שאת מפעילה חימום גם מלעלה וגם מלמטה,
הציור של הכוכב זה מאוורר טורבו- בחירה שלו נותנת איוורור טורבו שיהיה חום שווה בכל התנור.
את יכולה רק חום עליון או רק חום תחתון או שניהם ביחד, עם טורבו ובלי טורבו.
הציור של המנורה זה הדלקת אור בלי פעולת חימום למקרה של התפחות שאת רוצה לראות מה המצב בלי לתת חום בכלל.
הציור של הזיגזג זה גריל, את יכולה לעשות גריל והוא רק מלמעלה.
במעלות יש לך ציור גריל כי בדרך כלל שעושים גריל מפעילים גם במעלות את החום הכי גבוה לגריל.
בשעון הדיגיטלי, ה+ וה _ הם לכוון את הזמני אפייה ואת השעון, לחיצה על שניהם ביחד תהבהב לך את התצוגה ואז עם הפלוס והמינוס תכווני שעון, שהשעון לא מכוון התנור לא יעבוד (כמו במקרה של הפסקות חשמל)
לכיוון טיימר את לוחצת פשוט על הפלוס והמינוס וזה יצפצף לך שהזמן יסתיים אבל ימשיך באפייה- שימי לב.... בכדי להפסיק אפייה את צריכה לכבות את התנור.
הציוד של היד זה להפסיק את הציפצוף.
בהצלחה :)

Tzwitz

New member
תודה רבה!

ממש תודה על הפירוט! את ממש מצילה אותי :)
שאלה לגבי הסימנים בצד של הפלוס והמינוס - מה המשמעות של הסימן שנראה כמו תבנית חמה ולצידו תבנית חמה עם X מעליה?
נראה שברגע שלוחצים על זה אין כל שינוי או השפעה.
דבר נוסף שנראה לי מוזר והייתי שמחה לדעת אם הגיוני - אני רגילה שברגע שאני משנה את המצבים (נגיד מטורבו לגריל וכו') אז שומעים רעש שונה (הגיוני, בגלל שבחלק מהמצבים יש אוורור ובחלק אין) והפעם אני לא שומעת שום חיווי כזה.
בנוסף - התנור פולט אוויר קר בכל מצב שהוא (די הרבה) אשמח לדעת אם זה נורמלי.

בתודה מראש שוב :)

התנור חייב לפלוט אוויר , זה נורמלי

זה איוורור שלו.
הציור של הסיר/תבנית , נראה כמו עם אדים ובלי אדים , נראה לי שיש איזה אופציה לארובה או משהו כזה וכנראה שהיא לא מחורבת ולכן לא באמת עושה משהו בלחיצה, לא מכירה את האופציה הזאת בתנור בייתי.
לגבי שינוי מצב ושינוי רעש, אם בעבר שמעת ועכשיו לא, אולי המאוורר לא עובד? אבל יכול להיות שבכלל לא צריך להיות שינוי ברעש ....מלבד המאוור שמתחיל לעבוד בשנייה הראשונה.
בהצלחה

y o y o i t

New member
יש קצת בילבול...

הציור של הסיר עם האדים מפעיל אפשרות של כיבוי אוטומטי של התנור. כשתלחצי עליו ואח"כ תכווני בעזרת הפלוס והמינוס את הזמן המבוקש לאחר שהזמן יעבור התנור יצפצף ויכבה.
(מיד כשתתחילי ללחוץ על הפלוס והמינוס לכיוון הזמן המבוקש תראי שמופיעה כיתוב של OUTO מהבהב בצד וזה אומר שזה עובד).

בלחיצה על הסיר עם האיקס- בזמן הפעלת האופציה האוטומטית תוכלי לראות באיזה שעה התנור יכבה (זה הכל).

עוד דבר, לפי מה שאני רואה בתמונה את צריכה "לאפס" את מצב התנור כי הוא מופעל על איזה שהיא תכנית אוטומטית כלשהי. תלחצי על הכפתור השלישי מימין- (שמעולם לא חשבתי שזו יד :) אבל זה דווקא הגיוני) ואז זה מאפס לך את כל התכניות באשר הן.

וכמו שאמרה לפני יצירות מתוקות- בלי שהשעון מכוון התנור לא יעבוד. לא חייב להיות השעה האמיתית :) רק שלא יהבהב...

בהצלחה.

כנראה שYOYOIT צודקת...

לי יש תנור כזה, אבל אתלי אין את הציור של הסיר עם האדים, אצלי התנור מופעל בטיימר כאשר אני מכוונת אותו עם הפלוסים והמינוסים, אני מתארת לעצמי שYOYIT מכירה את האופציה הזאת והיא הנכונה יותר, היא גם נשמעת לי יותר הגיונית כי בתנור בייתי אין ארובה או אדים (כמו שיש בתנור תעשייתי). על כן קבלי תיקון לתגובה שלי לגבי הציור של הסיר

לגבי הידף אצלי היא מפסיקה את פעולת הציפצוף בתנור, אבל ייתכן שאצלך זה יאפס לך את התוכניות האוטומטיות (מה שאצלי לא קיים)
בכל מקרה, מצאתי לך את הוראות השימוש של התנור עם תמונות והסברים !!!

קבלי קישור : הוראות שימוש תנור

למעלה