שאלה בנוגע לתמ"ל

inb10

New member
שאלה בנוגע לתמ"ל

הי, הקטנטן כבר בין 4 שבועות ואני מרגישה שהוא אוכל המון (לפחות לפי הטבלאות), אני לא מניקה (לצערי לא היה לי חלב), והוא אוכל סימילאק, הוא אוכל כל שעתיים וחצי 120 CC , לפי הטבלאות זה המון, אבל אני לא ממש יכולה להגיד לו "הלו, אתה לא עומד בסטנדרטים"... הוא נולד גדול 3.860, וכשהיה בן שבועיים וחצי כבר עלה ל 4.5 וגם גבה בעוד 3 ס"מ (54.5 ס"מ). יכול להיות שהוא אוכל יותר מידי וזה תורם משמעותית לגזים? זה בסדר? ומה לגבי מים, אפשר כבר לתת? אני יודעת שלפי ההנחיות לא נותנים מים לפני שהם אוכלים אוכל מוצק, אבל אני לא מניקה ומדובר פה על הקיץ הישראלי... שאלה אחרונה ודי, שמעתי ממישהי שאפשר להכין את התמ"ל על בסיס מים עם שומר (לא ממותק) להפחתת הגזים, נשמע הגיוני? תקין? אשמח לתשובות, תודה, ענבל

שאליונת

New member
אני רוצה לומר משהו בקשר למים

מים כמעט הרגו לי את הילד ולא זו לא הצהרה בומבסטית והם ניתנו לפי הוראת רופא ונאמר לי בשניידר חד וחלק עד גיל חצי שנה לא נותנים מים בכלל מים אמורים ללוות את אכילת המוצקים לא כזה בטעימות אלא באכילה של ממש כמות המים לא תעלה על שלושים cc וגם זה לפי כמות האוכל שנאכל מצידי צטטו אותי איפה שתרצו יהיו פה חמש מאות מעלות זה לא משנה התזונה שלהם מבוססת על מים אז אין צורך גם ילדים שיונקים וגם אלו שניזונים מתחליפי חלב להוסיף מים דעו לכן שרופא שאומר לכן אחרת משחק רולטה רוסית עם הילדים שלכן לנועם שלי המים הציפו את הגוף כשניסו להוציא לו דם מהוריד יצאו נוזלים צלולים לא משנה שנתתן מים בילדים הקודמים מגיל יומיים דעו לכן שלא קרה כלום רק במזל כי זו רולטה רוסית לכל דבר יש ילדים שהכליות מצליחות לשרוד למרות העומס והשינוי שהמים גורמים באיזון העדין של המלחים בגוף שלהם יש ילדים שמתים מזה לא לתת מים. נקודה. עכשיו אחרי שפרקתי תמ"ל תראי הוא בקפיצת גדילה שמתרחשת בערך כל שבועיים זה גורר כמות זהה של מנה יחד עם צימצום המרווחים בין ארוחה לארוחה לא להגדיל את המנה בשום פנים קפיצת הגדילה נקראת ככה בגלל שכשתשקלי אותו תראי שהוא עלה פי אחד וחצי עד שלוש ממה שבדרך כלל (זה תלוי בילד ובגדילה שלו) (בדיוק כתבתי תשובה זהה בפורום השני) את עושה ככה בתמ"ל- 5.4X150/8=85 בערך אם תתני לו מנה של תשעים cc (את מכינה מאה שמונים ומחלקת לשתי מנות את יכולה לשמור מנה עד לארוחה הבאה אבל לא יותר מכך במקרר וגם את נותנת לפי כפית מדידה מדויקת אחרת זה משנה שוב את האיזון ) כל שעתיים או כל אפילו שעה וחצי ותראי איך הוא מתמתן עם המנה את יכולה 120 אם הוא כבר רגיל לאכול אבל תשימי לב כמה מנות סך הכל הוא אוכל ביום כי לא משנה אם הוא אוכל תשעים cc שמונה פעמים או שש פעמים 120 cc העיקר שלא יעלה על הכמות של 720 cc ביום זה היינו הך את תראי לבד שהוא נרגע אל תשכחי שלפעמים זה גזים לא רעב ואם הוא נרגע במנשא או בידיים ולא מתפתל רוב הזיכויים שזה לא רעב (יותר מדי אוכל מגביר להם את כאבי הבטן שיש להם גם ככה) בכל מקרה אל תתיאשי ותעשי לי טובה אישית אל תתני מים בבקשה ממך דבר אחרון אל תערבבי את הפורמולה עם שום דבר תני לו לפי ההוראות מים רתוחים שקיררת בתוספת של מים רתוחים בבקבוק של 120 זה 40 cc רותחים והשאר מים פושרים יש סיבה שההוראות של התמ"ל כל כך ברורות מצטערת על הנימה אבל אני כמעט איבדתי את הבן שלי הקטן בגלל שני רופאים שלא מבינים ככל הנראה ברפואת ילדים ההוראות שכתבתי לך הן היישר ממחלקה נפרולוגית בשניידר

inb10

New member
אין מה להצטער

ברור לי שזה נאמר מתוך איכפתיות וממקום מאוד רגיש. תודה על כל המידע. זה מוזר אצלי, דווקא בילד השני כל השאלות עולות, עם הילדה הראשונה הכל היה יותר פשוט... שוב, תודה

שאליונת

New member
../images/Emo24.gif אני יודעת גם אצלי זה ככה

בהריון הראשון פשוט כל מה שעשיתי היה לקרוא מאמרים וכל מיני כאלו עכשיו זה נבלע איפהשהוא ולכן נתתי לרופא לתת טיפול לילד בניגוד לדעתי ובניגוד לאינסטינקט שלי מעולה ששאלת אני באמת באמת שמחה שלא התעצלת כמוני וחשבתי שנעביר את זה בכל מקרה יש תוספת קטנה אם חס וחלילה נדבקים בוירוס של הקאות ושילשולים ועוברות 72 שעות דבר ראשון דורשים בדיקת שתן לגילוי חלבון בשתן ובדיקת דם פשוטה להתייבשות דבר שני דורשים לקבל תרכובת מזון שנקראת הידרן שזה בעצם עירוי מלחים בשתיה שתינוקות מוכנים לשתות מתחת לגיל שנה בלי בעיות עד גיל שנה אסור להם להתייבש בכל מקרה עד שמקבלים הידרן (שעולה 40 שקלים בכל בית מרקחת משהו כזה וזו קופסה כמו סימילאק ושות') ממשיכים תזונה כרגיל לא כלכלה עוצרת ושוב לא מים ולא תה ולא כלום עד גיל שנה
זה רק תתייגי למקרה חירום חס וחלילה

דיא

New member
../images/Emo45.gif מה שזאתי אמרה

עם תיקון קטן - בדרך כלל ילדים שאוכלים מבקבוק לא עושים "קפיצות גדילה". הם בעליה של הצריכה די קבועה. זה מתעדכן, בגיל הזה, בערך כל שבועיים/חצי ק"ג. אז בימים הראשונים יוצא לזרוק קצת תרכובת, אבל לומדים די מהר ויותר קל לתכנן, כמובן תוך שמירה על הכללים של הכנת התמ"ל, כפי ששאילונת הסבירה. דבר נוסף - אנא תתארי איך את מאכילה אותו - זה מאוד משפיע על כמות וקצב האכילה שלו. האם הוא פולט אחרי ארוחה? כמה ארוחות ביממה הוא אוכל? האם הוא ישן יותר בלילה? אבל בגדול, נשמע שאתם בסדר, אולי יש מקון לעוד fine tuning.

שאליונת

New member
../images/Emo9.gif כן אני יודעת זה רק שלי שאוכלים קבוע

120 cc כל שלוש שעות עד גיל שנתיים
אז אצלי מיד כמויות של 240 למשל נראות לי הדבר הכי הזוי בעולם

inb10

New member
תיאור האכלה

הוא לא פולט בד"כ, אוכל כל שעתיים וחצי - שלושבין 100CCל - 120CC. בערב אחרי האכלה בסביבות חמש שש הוא ישן 6 שעות, ואח"כ עד הבוקר כל שעתיים וחצי בין 100CC ל - 120CC. הלוואי ואת השינה שלו הוא היה עושה יותר מאוחר... הוא לא אוכל מהר מידי, בד"כ האכלה לוקחת בין רבע שעה לחצי שעה. ולגבי איך אני מאכילה אותו, אם הבנתי נכון את השאלה, אצלי בידיים בתנוחת ערסול, פעם לצד ימין ופעם לצד שמאל. עכונון - אתמול בלילה הוא קצת נרגע בעיניין הגזים, וקם רק כדי לאכול וחזר לישון.

למעלה