שאלה בנוגע לתיווך

muki45

New member
שאלה בנוגע לתיווך

אודה על עזרתכם בנוגע לשאלה הבאה: אני מעוניין לערוך הסכם תיווך (אינני מתווך מורשה) ביני לבין קונה למכירת נכס המצוי בחו"ל (אני המתווך ולא בעל הנכס)בתמורה לאחוזים מהמכירה. רציתי לברר האם מותר לאדם שאינו מתווך מורשה עפ"י חוק המתווכים לערוך הסכם תיווך והאם הסכם זה יהיה ניתן לאכיפה בבית המשפט. כמו כן, אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לדוגמא של הסכם תיווך כזה. תודה רבה על עזרתכם.

ERA victory

New member
צר לי ידידי ! אסור לך!!!!!!!!!!!!!!

אדם שאין לו רשיון תיווך בתוקף מטעם משרד המשפטים אסור לו לעסוק בתיווך! כלומר במילים פשוטות אסור לך לעשות ולערוך הסכם תיווך !!! גם עם תעשה זאת אינך יכול לקבל דמי תיווך כי אם תפנה לבית המשפט הינך צפוי לשנת מאסר + קנס סעיף 2 א

מאסר../images/Emo35.gif לא צריך להגזים ...

אמנם חוק המתווכים מאפשר להטיל עונש מאסר על מי שפועל ללא רשיון - אבל עוד לא ראינו עונש כזה מופעל על מאות המתווכים שפועלים ללא רשיון בארץ. על פי החוק בארץ לא תוכל לאכוף תשלום דמי תיווך אם אין לך רשיון. אתה יכול לנסות לסכם שיתוף פעולה עם מתווך מורשה או לבדוק את החוק בארץ בה נמצא הנכס - אם לא צריך בה רשיון, אולי ניתן לחתום על הסכם התיווך שם ולאכוף אותו שם.

muki45

New member
תודה רבה על תשובתכם אבל...

אני הבנתי את הוראת החוק כך שהמדובר אך ורק בנוגע למקרקעין בישראל. כאשר מדובר במקרקעין בחו"ל האם עדיין לא ניתן לאכוף את ההסכם בביהמ"ש במידה שיופר ? בכל מקרה תודה רבה על עזרתכם.

אולי כן ... אולי לא ...

יתכן שאתה צודק אך לא ברור לי על מה אתה מסתמך. ההגדרות בחוק המתווכים הן: "מקרקעין" - כהגדרתם בחוק המקרקעין, תשכ"ט–1969; "זכות במקרקעין" - כמשמעותה בחוק המקרקעין, תשכ"ט–1969, בין אם היא רשומה ובין אם לאו, בין מכוח חוזה ובין מכוח חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב–1972 ... בחוק המקרקעין מוגדרים מקרקעין: "מקרקעין" - קרקע, כל הבנוי והנטוע עליה וכל דבר אחר המחובר אליה חיבור של קבע, זולת מחוברים הניתנים להפרדה; היכן כתוב שמדובר אך ורק בנוגע למקרקעין בישראל? החוק נועד בין היתר להגן על הצרכנים בישראל - לדעתי גם מפני כאלו שמוכרים לו נכסים בחו"ל (מה שדי אופנתי כיום).

למעלה