שאלה בנוגע לתיאום מס

שאלה בנוגע לתיאום מס

לפני כשבוע התחלתי לעבוד בעבודה שתיתן לי משכורת מכובדת בסביבות 3+ לחודש. ואני עובדת בעוד עבודה שהיא אפילו לא חצי משרה..העבודה השנייה זאת עבודה שהיא במשמרות ואני מרוויחה פחות מ1000 ש"ח לחודש. אני צריכה בכל זאת צריך לעשות תיאום מס? להתפטר מהעבודה השנייה? מה ניתן לעשות כדי שמס הכנסה לא יחגגו עליי?

motyka

New member
תיאום מס

משתי העבודות ביחד לא יקחו הרבה, לעומת זאת אם לא תעשי - יקחו 50 %

שיר ורד

New member
בנוסף לתאום מס במס הכנסה

את צריכה לעשות תאום מס גם בביטוח הלאומי. לחילופין את יכולה להצהיר בטופס 101 של העבודה עם המשכורת הנמוכה ששם את מקבלת משכורת נוספת ואילו במקום שאת מקבל משכורת של 3000 שקל להצהיר מקום עבודה ראשי. על הכנסה של עד מחצית מהשכר הממוצע במשק משלמים ביטוח לאומי ומס בריאות קצת פחות מ 5% ועל יתר ההכנסה משלמים 10.32%. על הכנסה במקום עבודה שני, ללא תאום מס בביטוח הלאומי , משלמים ישר את המדרגה הגבוהה.

קודם כל תודה...ויש לי עוד כמה שאלות

בנוגע לזה.. פעם בכמה זמן צריך לעשות את התיאום מס הזה? איך עושים? אם אני לא עושה תיאום מס עושים לי משהו? למה אני בכלל צריכה לעשות את זה?

שיר ורד

New member
תאום מס

צריך לעשות: 1. כאשר מתחילים לעבוד בעוד מקום עבודה. 2. בתחילת כל שנת מס (כשעובדים ביותר ממקום עבודה אחד). 3. כאשר משתנה השכר באחד ממקומות העבודה ובהתאם להנחיות שניתנות בעת בקשת תאום המס הראשונה. אם לא עושים תאום מס, משלמים מס מיותר.

למעלה