שאלה בנוגע לשנאי

neurotica

New member
שאלה בנוגע לשנאי

יש לי מחשב נייד של טושיבה, הוא נקנה לפני כשנה וחצי (לא מהחנות) ומאז עד לפני חודש עבד מעולה. לפני כחודש נשרף לו השנאי, כנראה בגלל שלא היה לו מספיק אוורור. ניסיתי לפנות לטכנאי מוכר לי שיתקן אותו אך הוא אמר שנשרף חלק שצריך להזמין ואין אותו בארץ וכו'. ובסופו של דבר הזמנתי שבוע שעבר שנאי חדש. אתמול הוא הגיע, חיברתי אותו אך המחשב עדיין לא הגיב (הבטריה היתה על כ0%), אז נתתי לו להטען. כשהוא הגיע ל97% הפעלתי את המחשב ועבדתי איתו מספר שעות. ולקראת הערב שמתי לב לתופעה מוזרה. הבטריה ירדה שוב למספר חד ספרתי. זה נראה שהמחשב משתמש בבטריה כמקור כח ראשוני, אפילו שהוא מחובר לחשמל (מה שהוא לא היה עושה עם השנאי הקודם). החלפתי את ההגדרה בpower options מportable לhome/office desk וזה לא שינה כלום. בכל מקרה, המצב הנוכחי אינו נח במיוחד כיוון שזה מאלץ אותי בסוף כ3 שעות עבודה, לכבות את המחשב, לתת לו להטעין את עצמו ורק אז ניתן לחזור לעבודה. אז השאלה שלי היא האם הבעיה היא בשנאי, במחשב או בבטריה ? ואיך אפשר לסדר את זה? מודה מראש על העזרה, מאיה.

יאיר B

New member
אני יכול לנסות לנחש:

מהתיאור שלך נראה שיש בעיה במנגנון הטעינה של הסוללה (יש מגנון שמווסת את הטעינה). בתור התחלה אני מציע לשאול אצל יבואן טושיבה (חברת מפעיל) כמה הם רוצים על תיקון (סביר להניח שבדיקה במעבדה תעלה משהו). אני יוצא מתוך הנחה שהמחשב לא באחריות יותר. אגב, מה זה "כנראה בגלל שלא היה לו מספיק אוורור"? לספקים לא אמור להיות אוורור (זו קופסא מפלסטיק הסגורה לחלוטין, ללא פתחי אוורור או מאווררים כלשהם).

neurotica

New member
תודה על התגובה

למען האמת, נראה עכשיו שהבעיה הסתדרה. במשך זמן מסוים המידע על מקור החשמל הופיעה כ"טעינה" וכעת הוא עומד באופן יציב ב100%. אך אני עדיין מעריכה את עזרתך, למקרה והמצב הנ"ל יחזור על עצמו שנית. בנוגע ל"אוורור הספק": זה מידע שקיבלתי בטלפון שבור מאבא שלי, ששמע את זה מאותו הטכנאי. כנראה שזו לא בדיוק הסיבה, אבל הספק הקודם כן התחמם יתר על המידה ואיזשהו רכיב אלקטרוני בו כן נשרף. אז כנראה שהפרטים התעוותו בדרך. בכל מקרה, תודה על העזרה.

יאיר B

New member
בבקשה. ספקים שמתחממים יותר מדי זה לא טוב

(וגם לא בטיחותי - יכול לגרום לשרפה!). בכל מקרה, לא לשים שום דבר דליק על/מתחת לספק (למשל נייר או אריגים). גם לא כדאי לשים אותו על המסך כאשר מכבים את המחשב וסוגרים את המסך (הספק חם, כן?).

neurotica

New member
כמובן !

מעולם לא עשיתי אף אחד מהדברים האלה, ולמען האמת ממש לא ידוע לי איך הקודם (יהי זכרו ברוך) התחמם עד כדי כך. אבא שלי טוען שזה בגלל שהוא היה על המיטה חלק מהזמן, אז את הנוכחי אני פחות או יותר תולה באוויר. כך יש לו רוח קרירה מכל כיוון והארוע המצער לא יחזור על עצמו.

למעלה