שאלה בנוגע לשכר

שאלה בנוגע לשכר

שלום רב,
אני מתכנת במקום עבודה שלי כ 6 שנים, מתכנת J2EE
בסך הכל אני נחשב שם עובד טוב.
מרוויח 17, ורוצה לבקש העלאה.שוקל כמה לבקש.
המקום עבודה שלי אינה חברת הייטק (ואין לחץ ועומס של שעות כמו בהייטק, סוג של חברה ממשלתית)
מתלבט כמה לבקש, אשמח שתשתפו אותי ברעיונות שלכם.

liron50

New member
השכר הנוכחי נשמע די נמוך

האם העבודה היא במשרה מלאה?
כל ה-6 שנים אתה באותו תחום? היה לך ניסיון לפני כן?
&nbsp
באופן מאד כללי, זה צריך להיות מ-20 ומעלה (ולקבל את זה... לא שתבקש 20 כדי
שיהיה לאן לרדת במו"מ), אבל ברור שיש עוד פרמטרים שמשפיעים כמו התנאים
הנלווים בחברה, אפשרויות קידום וכו'...
&nbsp
כדאי גם תמיד להקשיב מדי פעם להצעות מבחוץ. ככה תוכל לדעת יותר כמה אתה
שווה, וגם במידת הצורך להפעיל לחץ על מי שצריך במקום הנוכחי.
אם וכאשר, תהיה לך הצעה מחברה אחרת, היחס אליך ישתנה פלאים.

choo

Active member
ישנה גם חשיבות משמעותית למיקום הגאוגרפי, ולאוכלוסיה בחברה

&nbsp
ביחס לאזור המרכז המשכורת שלך מאוד נמוכה. ככל שמתרחקים מאזור המרכז המשכורות נוטות לרדת, כשבצפון הרחוק (סביבות קו עכו צפונה) ובדרום הרחוק (לא מכיר את הקו שם) המשכורות נוטות לרדת עוד יותר משמעותית בגלל מחסור במקומות עבודה.
&nbsp
שנית, ישנן חברות שמלכתחילה משלמות הרבה פחות מחברות אחרות, כי הן אינן יכולות לשלם יותר. זה נכון גם למגזר הממשלתי, וגם למקומות שונים במגזר הפרטי. בחברות כאלו הדרך הכי יעילה לקבל שכר "כמו בשוק" היא לעזוב את החברה, לרוע המזל.
&nbsp
לגבי "לחץ ועומס של שעות כמו בהייטק" - גם בחברות "הייטק" לא בהכרח יש "לחץ ועמוס שעות כמו בהייטק". זה משתנה בין חברות שונות, בין זמנים שונים, ובין אנשים שונים (באותה חברה תמצא אנשים שעובדים 10.5 שעות ביום בממוצע, ולצידם בתפקידים זהים אנשים שעובדים 9 שעות ביום בממוצע). קשה להצביע על הפרופורציה בין הלחוצים לפחות לחוצים, למעט סקרים שהלמ"ס עורכת פעם ב- 5-10 שנים בנושא.

משורה

Member
שש שנים יעבוד ובשביעית יצא לחופשי

לדעתי הגעת לפרק הזמן המקסימלי שבו כדאי להישאר באותה עבודה והגיע הזמן לעבור לעבודה חדשה.
הישארות ממושכת במקום אחד לא רק מקשה על שיפור תנאים (והרבה פעמים גם קידום) היא גם נוטה לגרום סוג של סיאוב: שוקעים בתוך הרגלים ולא טורחים במיוחד להתעדכן ולהתרענן. אחרי יותר מדי זמן ככה כבר קשה למצוא עבודה גם אם נורא רוצים. יצא לי לראות אנשים שנתקעו בכלוב של זהב כזה ואם יפטרו אותם הם יהיו ממש בצרות.
בקיצור עזוב את ההעלאה ולך חפש עבודה אחרת. אולי קשה לך לראות את זה עכשיו אבל זה מהלך שמאוד יועיל לך בטווח הארוך.
גם אל תפחד מהשוק הפרטי. הייטק לא מחייב לחץ ועומס ויש הרבה חברות שבהן העבודה רגועה למדי.

לדעתי, כדאי לך לעשות סקר שוק

לא נתת הרבה פרטים, אז אי אפשר לדעת אם זה שכר טוב או לא.

לדעתי כדאי לך לעשות סקר שוק. לשאול חברים שעובדים במקומות אחרים - להתרשם מה הם עושים וכמה הם מרוויחים. להתראיין קצת.

ואז תוכל להשוות בין התנאים שיש לך היום, לבין תנאים שאתה יכול לקבל.

ronenw3

New member
J2EE - הכוונה ממש ל EJB, WESPHERE/WEBLOGIC ?

זה כבר ממש לא התחום הכי חם בשוק, אפילו ב JAVA עברו יותר לספרינג, הייברנייט וכו'.
אבל אני משער שיש לא מעט בנקים וחברות ביטוח שעובדים עם זה כבר 15-20 שנה.

למעלה