שאלה בנוגע לרשיון

becker

New member
שאלה בנוגע לרשיון

אני אמור לעבור לפרזנו בקליפורניה ב1.8 שזה יומיים אחרי היום הולדת 17 שלי.. אני מתאר לעצמי שלא יגישו אותי לטסט ביום הולדת שלי.. השאלה שלי זה לאן אני צריך ללכת בשביל לעשות רשיון גם לקליפורניה וגם שיהיה בר תוקף בישראל. ואם בקליפורניה יש חוק שמחייב מספר כלשהו של שיעורי נהיגה וגם אם הרמזורים, תמרורים, סימונים שם שונים מבארץ... תודה...

Doctor Evil

New member
טוב..

רישיון בקליפורניה אפשר לעשות מגיל 16. קודם כל אתה צריך לעבור תיאוריה (שלזה אתה יכול לגשת מתי שבא לך). עברת תיאוריה? יופי- עכשיו אתה צריך לחכות חצי שנה- בחצי שנה הזאת אתה יכול לנהוג כשיש מלווה באוטו איתך. במקביל, צריך לקחת (אפשר דרך הבית ספר- ככה אני עשיתי) מספר שיעורי נהיגה (במקרה שלי זה היה בערך 5-6 שעות- בדיחה לעומת הארץ). אחרי חצי שנה אפשר לגשת לטסט ולקבל רישיון. אהה..שכחתי לציין שאתה צריך לקחת קורס בבית ספר שנקרא DRIVERS EDUCATIOS. יכול להיות ששינו את זה עכשיו שלא צריך לקחת אבל אני לא סגור על זה. אני גם כמוך הגעתי בקיץ שהייתי בן 17, ולקחתי את הקורס הזה ב-SUMMER SCHOOL. זה ממש קל. התמרורים וכל השילוט בארה"ב כמו בארץ. במדינות מסוימות (קליפורניה ביניהן) אפשר לעשות ימינה ברמזור אדום- אבל זה מחייב אותך בעצירה מוחלטת לפני כן- יענו כמו תמרור עצור..רק לפנייה ימינה.. בהצלחה.

becker

New member
תודה רק עוד כמה שאלות

אם עשיתי כבר טסט בארץ זה נחשב כחלק מהשישה חודשים האלה? בן כמה צריך להיות המלווה? עשיתי כבר איזה 15 שיעורי נהיגה בארץ ואני מתכוון עד אז לסיים עוד בערך 13 שיעורים, אני עדיין אצטרך לעשות? ונראה לי שזהו תודה

Doctor Evil

New member
שניה..

זה לא משנה אם יש לך רישיון ישראלי או לא.. אבא שלי שיש לו רישיון נהיגה כבר איזה 30 שנה היה צריך לעשות תיאוריה + טסט כדי לקבל רישיון. יכול להיות שאם תבוא אם רישיון, לא תצטרך לחכות חצי שנה עם ה-PERMIT. לדעתי זה לא יקרה אבל..כל אחד מתחת לגיל 18 צריך לחכות חצי שנה. כנס לאתר של ה-DMV - משרד הרישוי, תנסה למצוא שם עוד פרטים.

Doctor Evil

New member
מלווה

אני לא סגור על זה, אבל אני חושב בעל רישיון מעל גיל 21. זה יכול להיות אחד ההורים שלך, או אחים גדולים- ומבחינה חוקית- זה כמו רישיון. אתה יכול לנהוג בלי שאף פעם נסעת על אוטו, כל עוד אתה מצוייד בפרמיט ויש מלווה לידך.

למעלה