שאלה בנוגע לקלף הבהרה

נרוט

New member
שאלה בנוגע לקלף הבהרה

פרסתי פריסה קלטית בנוגע למערכת יחסים בקלף שניצב לטובת השואל בקךף העבר ובקלף ההוווה היו קלפים מאוד חיוביים ומבשרים טובות ובקלפי העתיד לפתע הכל נהיה קודר יותר רציתי לדעת מה קורה בין ההווה לעתיד והוצאתי קלף הבהרה תוך שאני מבקשת הבהרה לגבי הקשר בין קלף הווה וקלף העתיד ומה שקורה ביניהם האם אני יכולה לעשות כזה דבר או שסתם "עבדתי" על עצמי.... ובעצם כשאלה יותר כללית האם כל עוד אני קובעת את ה"חוקים" של מה מייצג בשבילי כל קלף מראש האם אני יכולה לשאול את הקלפים ולעושת "מה שאני רוצה" ? מקווה שהבנתם את השאלה כי נראה לי שהניסוח שלי קצת בעייתי תודה נרוט

קשה מאוד לעזור לפרש פריסה

כאשר לא יודעים אילו קלפים יצאו בפריסה, באלו עמדות, מה היתה השאלה וכיו"ב. קלף לטובת השואל מסמל מה אפשר לחזק ולעשות על מנת שמערכת היחסים תמשיך להיות טובה וחזקה. קלף הבהרה הוא בסדר גמור כל עוד הוא באמת להבהרה כי לא הבנת ולא כי את לא אוהבת את הקלף שיצא :) לגבי שאלתך האחרונה - התשובה היא חיובית. גם אני "המצאתי" לעצמי קלטית ובשבילי היא עובדת מצוין.

נרוט

New member
ברור:)

לא רציתי שתעזרו לי לפרש כמובן שהייתי צריכה להגיד אילו קלפים יצאו אני פשוט רציתי עוד מידע לא רציתי משהו שישנה את התשובה... :) תודה רבה נרוט:)

אני מעדיף לא להוציא קלפי הבהרה.

לדעתי אין דבר כזה תשובה לא ברורה, יש תשובה סתומה, שהפרוש שלה לא מתאים לשואל. או כוהנת שמסמלת סוד, נסתר, או שעדיין אין תשובה סופית. בעיקר בשאלות על מישהו אחר, בן זוג, לפעמים אין עדיין החלטה אצלו. נניח שבמקום קלפים אני יכול לשאול אותו באופן ישיר, והוא עונה לי לא יודע, לא החלטתי, אחשוב על כך, איזה קלפים הייתם מניחים כדי לתרגם את תשובתו. זאת שיטה ללמוד קלפים, נותנים תשובה אמיתית ומניחים קלפים על השולחן כתשובה. עוד משהו חשוב, הקלף בתחתית החפיסה מסמל עבורי מסר מהתת מודע לבעיה שיש לי בתשובות. לכן אני תמיד נעזר בו בכל פריסה. תחתית החפיסה = מעמקי התת מודע. בכל מקרה איני מתנגד או שולל את הוצאתם של קלפי הבהרה.
מיקי

נרוט

New member
אמ......

"נניח שבמקום קלפים אני יכול לשאול אותו באופן ישיר, והוא עונה לי לא יודע, לא החלטתי, אחשוב על כך, איזה קלפים הייתם מניחים כדי לתרגם את תשובתו. זאת שיטה ללמוד קלפים, נותנים תשובה אמיתית ומניחים קלפים על השולחן כתשובה. " אולי שני מטבעות?

קלף מסר

הי מיקי קראתי את תשובתך והנושא די מעניין כי נתקלתי בו לאחרונה פעמים גם בהרצאה שי יואב בן דוב וגם בפתיחה שמישהיא עשתה לי אבקש כי תרחיב בנושא של קלף מסר אם אני שפותחת בקלפים נוהגת לבקש מהשואל שיחצה את החפיסה מהחפיסה שמקום שבו הוא "חתך" אני למעשה מבצעת את הקריאה, בחפיסה השניה בתחתית שלה מישהיא אמרה לי להפוך אותה והקלף הגלוי שיצא היא אמרה שהוא מעין מסר לשואל, באותו המקרה סתם לדוגמא יצא נער המטות והיא אמרה שהמסר שלי הוא למידה. בקיצור שאלתי היא האם גם אתה נוהג לחצות את החפיסה בפתיחות שלך או שאתה מערבב את הקלפים ומתחיל את הקריאה ברגע שהחלטתה ש"זהו"? האם אפשר להגדיר לקלפים שהשואל יחצה את החפיסה ומהמקום שבו הוא יחצה תחל הקריאה שהקלף שלפני יהיה מסר עבורו והקלפים "ידעו להסתדר לפי זה"?? מה ההבדל בין קלף מסר לשאר הפתיחה- שהרי גם בה יש מסר לשואל?? אשמח לתשובתך.

היי נרוט

בדרך כלל אני טורף את הקלפים, מניח אותם על השולחן, מבקש מהשואל לקחת את הקלפים ולטרוף אותם וכשסיים אבקש ממנו לחלק אותם לשניים, ואני אסגור את החפיסה. (כמו בפוקר או ברמי) החלק התחתון על העליון. עכשיו אפרוס לו את הקלפים מלמעלה וכשפניהם כלפי מטה , בגמר הפריסה אהפוך את הקלפים כשפניהם כלפי מעלה, הקלף שניראה לעיני (התחתון) הוא קלף הפוך. במאמרי הפורום יש כתבה המסבירה את כל אפשרויות הפריסה והטיהור.
מיקי

נרוט

New member
חס ושלום

רק יומיים אני פה וכבר כל פעם מחכה למוצא פיך או מקלדתך :)

הי מיקי

אני היא השואלת שוב, גם לאחר שחיפשתי את המאמרים אותם צינתה ולא מצאתי שום כלום אני שואלת אם תוכל לחדד את ההבדל שבין הקריאה עצמה לקלף המסר ולמה אתה פותח אותו רק בסוף??? תודה

כניראה שלא הסברתי את עצמי טוב.

בגמר חלוקת הקלפים אני הופך את החפיסה, הקלף בתחתית החפיסה הוא הקלף שמסמל מסר מהתת מודע.

של השואל.

הפריסה היא על השואל, לכן אני מעדיף לראות כמסר ממנו ולא ממני, אני מעדיף להשאר נטרלי. את יכולה להתיחס לכך כמסר מהתת מודע הקולקטיבי. זה תמיד אלי ולא לשואל, לא תמיד אני מפרש זאת לשואל כי זה אלי לצורך הבנה שלי.
מיקי

למעלה