שאלה בנוגע לקדיש

שאלה בנוגע לקדיש

אבי נפטר לפני 7 שנים. אני הבת הקטנה במשפחה, והיחידה המתגוררת בעיר בה הוא קבור. אין אף אחד שיקרא קדיש עליו. האם אוכל אני לקרוא קדיש ? ובכלל, האם נהוג לקרוא קדיש רק ביום השנה לפטירתו, או שבכל פעם שעולים לקבר ? וסליחה על הבורות.

לא כתבת אם יש לך אחים שיגידו

קדיש ביום הפטירה. מסיבות של צניעות , לא מקובל שבת תגיד קדיש בבית הכנסת, בפני צבור של גברים. אם אין מי שיגיד קדיש ביום הפטירה, וזה מעיק מאד על הבת היתומה, ואינה מסתפקת לתת צדקה למישהו שיאמר קדיש לעלוי נשמת אביה (מה שמאד רצוי, כי אז היא גם נותנת צדקה וגם אומרים קדיש) הציע הרב שלמה זלמן אויערבך זצ"ל, שיתפללו ערבית בבית היתומה, ובסוף התפילה, כשהיא בחדר השני, תאמר קדיש בסוף התפילה. ככלל, דברים שטוב לעשות לעילוי נשמה של נפטר הם למוד משניות, לתת צדקה, וכל מעשה טוב שעושים ואומרים "לעלוי נשמת ...", ובכל הדברים האלה עושים נחת רוח לנשמה, וזה הרבה יותר קל מלאסוף 10 גברים וכוכ'. העיקר שנתנהג כך שלמעלה בשמיים יגידו לקרובינו "תראו איך בנכם/בתכם עושה צדקה וחסד, שומר תורה ומצוות וכו'".

אמירת קדיש..

רק ביום השנה ואין צורך לומר בכל פעם שעולים לקבר. אמירת קדיש נעשת בפני לפחות 10 גברים ואין זה מן הצניעות שאשה תאמר זאת, ניתן לבקש מאחד הנאספים <אם לא הגיע בן> שיאמר הוא את הקדיש.

אופירA

New member
מנהל
תוכלי לשלם למישהו שילמד משניות לע"נ

אמנם יותר מועיל הלימוד בשנה הראשונה שלאחר הפטירה, אבל גם אחרי 7 שנים תהיה תועלת בכך. אני בזמנו פניתי לישיבה כדי שיגידו קדיש וילמדו משניות על אדם שנפטר, שידעתי שאין מי שיגיד עליו קדיש (וגם אם יש, תוספת לא מזיקה). יש להם תעריף קבוע ללימוד משניות ולאמירת קדיש, וקל לסדר זאת באופן זה.

תודה על התגובות../images/Emo140.gif

אבל נראה לי שבפעם הבאה אכנס לפורום "רפורמי" יותר. ועמכם הסליחה.

asaf2000

New member
אז אבא שלך ישרף בגהנום, ועמך הסליחה

צאצאים שמורדים בקב"ה מזיקים מאוד לנשמת האב.

אופירA

New member
מנהל
אני מוחה על הזלזול הבוטה

אחרי שאנשים ענו לך באופן כה יפה ומכובד, ובאופן שאינם חייבים לך דבר, כלומר עשו לך טובה לכל הדעות - עולה בדעתך לזרוק עפר בעיניהם ולירוק לבאר ששתית ממנה? אינך חייבת להצהיר שתנהגי לפי עצותינו, אך לשם מה את מצהירה בפנינו שלא תנהגי על פיהם, ושתיוועצי באנשי הרפורמה? לא היה יותר נכון שפשוט לא תוסיפי דבר על אמירת התודה? מה הרעיון, כתגובה לעצותינו, לצער אותנו בהצהרות מכאיבות? לשם מה זה טוב? ומה הרעיון לזלזל בבקשת הנהלת הפורום שלא להיכנס אליו בשבתות, ולמסור לנו את תודתך + הצהרותייך המכאיבות בעצם שבת קודש??? עצתי לך, שבפעם הבאה תאמרי מראש שאינך מבקשת לדעת את דעת ההלכה, ושאת מזלזלת בה, כדי שלא אצטרך להצטער בגללך ולהשחית את זמני על הקלדת תשובתי. אני מבקשת סליחה מחברי הפורום על תגובתי הכועסת. אם מישהו מתייחס אלי בצורה מכוערת, לאחר שהעברתי אותו את הכביש, לבקשתו - אני נוהגת למחות בפניו.

בגלל זה ציינת שאת 'אורחת'? ../images/Emo6.gif

בס"ד זה בסדר..ענו לך פה תשובה ע"פ היהדות. אם את מחפשת 'תורות' אחרות,זה באמת לא מקומך בפורום זה. חודש טוב

למעלה