שאלה בנוגע לפרחי מרפסת...

ora1m13

New member
שאלה בנוגע לפרחי מרפסת...

ברצוני לשתול בעציצים במרפסת פרחים רב שנתיי ם שיחזיקו מעמד גם בשמש חזקה מאוד. רצוי שיהיו יפים אבל גם שיפיצו ריח נעים. תודנ.

גלית2002

New member
פרחי מרפסת../images/Emo39.gif

שלום אורה! לפני שנתיים התחלתי לגדל פרחים במרפסת. לצערי לא מצאתי פרחים העונים לכל הקריטריונים שלך. ניסיתי לגדל גרניום רב שנתי, אך אצלי הוא נתן מאט פרחים ופסלתי אותו. פורטולקה רב שנתית נותנת המון פרחים יפים, אך כל הזמן הופיעו כנימות על הצמח והתעייפתי לרסס אותו.
אז מה יש לי עכשיו?
1.יסמין בכד בשביל הריח 2. בוגנביליה שהיא פורחת רוב השנה. 3.באדניות התלוייות על המעקה אני מגדלת אפטניה רב שנתית. זה צמח ירוק עד, יש לו פרחים קטנים אדומים והוא משתלשל כלפי מטה. אפשר לשלב עם פרחים עונתיים. נראה משגע. יום טוב.
גלית.

ora1m13

New member
תודה גלית. ואם אפשר...

לשאול מספר שאלות: על הפורטולקה (לא יודעת מה זה.אברר במשתלה)הופיעו כנימות. האם לא ניתן לרסס ו"להבריא" את הצמח? כי פשוט אם פרחיו יפים אולי כדאי להתמודד עם חסרונותיו? היסמין והבוגנביליה למיטב ידיעתי הם שיחים. האם ניתן לגדלם במרפסת? והערה: גם אצלי הגרניום לא מניב הרבה פרחים וחשבתי שזה בגללי (את יודעת: טיפול לא נכון, יותר מדי שמש וכו´) אבל מתברר שזוהי צרת רבים... ושוב תודה. אורה.

גלית2002

New member
שלום אורה../images/Emo42.gif

1.יסמין ובוגנביליה אני מגדלת בכדים מעוצבים בנפח 30 ליטר והם נראים מצויין.
2. לגבי פורטולקה: אולי באמת יש לי טעות בגישה ואפשר להתמודד עם בעיה של כנימות. דרך אגב, לפני כמה חודשים חברי הפורום מאוד המליצו על הצמח הזה ותמונה שלו נמצאת בגלריה של הפורום. עכשיו נזכרתי מה עוד הפריע לי בפורטולקה: הצמח נורה מלכלך את המרפסת. הפרחים שלו חיים יום אחד,משתחרים ונושרים. ניקיתי את המרפסת כל יום והיא בכל זאת לא היתה נראת נקיה.
מקווה שעזרתי. גלית.

oyagev

New member
תשובה לאורה לגבי פורטולקה

1. ניתן לרסס את הפורטולקה נגד כנימות בתרסיס אקוגן פשוט. 2. הפורטולקה ניתקפת בכנימות במידה ואין לה מספיק שמש. אפשר לחדש את הצמיחה ע"י כיתום הקצוות ודישון בדשן מסיס (20-20-20 או כל חומר אחר) אחת לשבוע ולצפות לתגובות מיידיות. 3. גרניום זה פתרון טוב אך יש לו "תקופות". כשחם מאוד הוא סובל ונתקף בכל מני "מרין-בישין" ומפסיק לפרוח. עכשיו כשהמזג אויר מתקרר, יש לצפות להתחדשות ועלווה והפריחה ולזירוז אפשר להשתמש באותו הדשן. 4. מה רע בפטוניה או בסחיבולה? גיל.

צמחי מרפסת - אדנית

לשמש חזקה: כמו שכבר אמרו פה - גרניום, אך מהזנים הנשפכים בלבד - כי הזקופים לא יחזיקו מעמד בשמש החזקה, גרניום יפה כל השנה, כשקשה לו עם השמש החזקה צריך להגביר את ההשקיה ולגזום. הוא מתחדש נפלא. אך להקפיד על זני פלטטום - זוחלים עם פרח מלא, או ווילה - נשפכים עם פרח ריק. ושוב, כמו שנאמר - סכיבולה מאוד מתאימה, אפשר גם לוטוס, וורבנה רב שנתית, אוסטוספרמום, מיופורום, מלולויקות זוחלות, גרבילאות זוחלות או ברלריה. ועוד רבים - חשוב לשאול במשתלה מקצועית וגדולה. כמו כן אפשר להשתמש במטפסים שונים (כמו הבוגונוויליה או היסמינים למינייהם שנכתבו כאן), ואז השימוש במכל קטן כאדנית פשוט יגביל את גדילתם. מטפסים נוספים כמו אורנית, אנטיגון, יערות, קלרודנדרונים, טונברגיות, הרדנברגיה, מנדביליות, פנדוריאה יסימינית (ירוק או מגוון), פודרוניאות, טרכלוספרמום יסמיני, אלמון הודי, ועוד ועוד מיני מטפסים שלא עולים לי בראש כרגע. אבל להם אדנית רגילה לא מספיקה וצריך מכל גדול יותר ותקבלי מצב של זרימה של צבע בשמש לאורך שנים.

ora1m13

New member
תודה רבה על התשובות המפורטות...

אנסה ליישם מה שאמרתם. תודה.

למעלה