שאלה בנוגע לערפדים.

לסטט365

New member
שאלה בנוגע לערפדים.

האם הכוחות של ערפד יפרו משחק מאוזן? אילו כוחות יהיו טובים לו? איזה מקצועות יתאימו לו? אני התחלתי לשחק כרגע D&D מהדורה שלישית, זה חדש לי קצת, ואני קצת טובע תחת מבול האפשרויות.

דרגורן

New member
הכל תלוי בשה"מ ובשחקנים....

אילו כוחות יהיו לערפד הזה? האם אתה לוקח ערפד בתור גזע? איזה חסרונות תוסיף לו על מנת שתוכל לאזן את הכוחות והבונוסים שלו? השה"מ יכול לקבוע לך חסרונות ולגרום לדמות שלך להיות מאוזנת. (וכמובן הוא לא יאשר דמות לא מאוזנת, ככה שאתה בכל מקרה זקוק לאישורו)

DDN

New member
הנקודה היא שהבחור מבקש המלצות.

הוא כותב שהוא חדש. הוא לא מכיר וטובע תחת האופציות. האמת, כערפד יש לך מגוון רחב ויפה של בונוסים ומינוסים. קודם כל, יש לך שינויי תכונות שיעשו את הדמות שלך כמו סטיב אוסטין האיש הביוני (+6 כוח, +4 לזריזות וכריזמה, +2 לחכמה ולתבונה) אתה יכול להיות עם הערפד נוכל מעולה (יש לך גם בונוס לכשרונות), או מכשף או אפילו פייטן, או למען האמת כל דבר. יכול להיות משעשע להיות ערפד חששין.

דרגורן

New member
הבעייה היא במה שהוא מבקש

הוא מבקש שאנחנו נכתוב לו פה את ספר השחקן לערפדים. חוץ העובדה שאם השה"מ שלו לא יסכים, אז כל הספר לא שווה כלום. והעובדה שהש"מ יכול להחליט שהפלוסים הם לתכונות אחרות ובצורה אחרת (4+ לחמכה ותבונה +8 לזריזות, -2 לכריזמה [אם יודעים שאתה ערפד] +2 לכריזמה [אם לא], +4 לכוח/כושר לדוגמא) אז המלצתי לבחור להתייעץ עם השה"מ. (ואם אנחנו בנושא, מה כבר אמרת לו? שהוא יכול להיות הכל?
) לסטט, אם תמקד את השאלות, תקבל תשובות יותר ממוקדות....

תומשו

New member
עזרה בנושא ערפדים

אני לא יודע על בונוסים אבל בקשר למינוסים יש לו מינוס ענק לכריזמה ( מי רוצה להיות חבר של מישהו שבלילה ימצוץ את דמך) ורגישות לשמש ולעוד פרטים אפשר לקנות את ספר vampiers של white wolf יש בו המון מידע על ערפדים

DDN

New member
אהם.

לערפד יש בונוס של +4 לכריזמה (לפי אסופת המפלצות) במידה ולא יודעים שהוא ערפד. אני רוצה להאמין, שאם ערפד יהיה בחבורה (והש"מ יאשר זאת) הוא לא ישתה את דמם של חבריו לקבוצה, כשהוא ד"ש לפחות ולא דב"ש. לדעתי זו אופציה מעניינת. אני חייב למצוא את הוויז שלסטט דיבר עליו.

DDN

New member
מצאתי! לפחות אני חושב.

אאוריקה! אני חושב שזה זה. לסטט? זה זה? מצטער על האיכות, אבל אני מוגבל ב250K. לקח לי חצי שעה לנסות לסרוק את זה באיכות מקסימלית בגודל המינימלי.

לסטט365

New member
כן! זה הWIZ הזה!

אני לא מאמין שיש לך את זה עדיין. דצמבר 92, וואו. אתה מוכר? חתיכת נוסטלגיה.

MoonLady

New member
חיסרון ענק-

חוסר יכולת לתפקד באור יום. זה די מאזן את השאר, לא?

shadowfax

New member
תראה יש המון בעיות בעניין

ערפד היה פעם יצור אנושי לכן עליך לעבוד לפי הספר, לקחת גזע, ליצור דמות, לנהל אותה עד השלב שבו הפכה לערפד (דרגות וכישרונות) ואז לקבל את הבונוסים הנוספים בגלל עפדותו (תוספת כוח, שינוי צורה, הקסמה וכו') יש פה פוטנציאל ליצירת "סופר דמות" מול דמויות אנוש רגילות (אלא אם הם בדרגות גבוהות שמאזנות).

לסטט365

New member
נקודה מעניינת.

אני לא רוצה סופר דמות. אבל. . . . . בדרגות גבוהות כולם סופר דמויות. טוף. נראה מה יהיה. תודה.

shadowfax

New member
נכון אבל זה תלוי

תראה השאלה היא למה לשחק ערפד בקבוצה אנושית? ויותר חשוב האם הקבוצה תסבול את העניין? ואף יותר חשוב האם אתה תסבול את העניין? ויותר מהכל האם המנחה מוכן לזה ומבין את המשמעות?

Sargon

New member
בנוסף

אין לשכוח שאחד הפרטים היותר חשובים בחיי היומיום של ערפד הוא שאין לו חיי יומיום, דבר שלדעתי מאוד משפיע על מהלך משחקם של חבורת גזעי אור שמש(מה אני יעשה לא ידעתי איך להם). אחרי הכל רוב האינטרקציה של קבוצה היא בשעות היום. ניתן להשוות את זה לדרו אבל עדיין דרו יתפוצץ באור שמש, רק טכנית יקבל כמה מינוסים ודיי יסבול. לדעתי זה הגורם היותר משפיע, אחרי שאנשי הקבוצה בכלל החליטו לקבל מוצץ-דם לחבורתם.

לסטט365

New member
והתשובה היא

למה? כובע. תראה את הכינוי שלי - לסטט. אני קראתי את הספר, אני רוצה לנסות לשחק דמות על פיו. ערפדים מעניינים אותי, וזה מה שאני רוצה לשחק. הקבוצה לא בהכרח אמורה לדעת שאני ערפד. אם אני אסבול? זה עניין שלי. אני מקווה שכן. והמנחה מוכן לעזור לי. אבל גם הוא חדש בנושא.

shadowfax

New member
כובע הוא עדיין כובע אבל דמות ערפד

היא בעיתית, תראה אני לא מנסה לתקוף אותך רק להראות לך ששילוב ערפד בקבוצה הוא בעיתי ולא רק בגלל שלל בעיות המציאותיות (שאר החבורה חייה ביום ואתה בלילה) אלא גם בגלל חוסר האיזון (שיותר חשוב ממה שחושבים) בין הדמויות. דמות סיפורית נהדרת לעיתים בספרים הופכת ל"סופר דמות" במציאות המשחק (דריזט לדוגמה) עקב חוסר איזון כי לרוב ישנה נטיה בספרים להתעלם ממצוקות המציאות ע"י נתינת כוחות חזקים לדמויות ואז התרכזות בשינויים הפנימיים שלהם (ישנה נטיה כזו במ"ת מסויימים כמו אמבר ועוד). אם בערפד חשקה נפשך לשחק עדיף שיהיה זה בקמפיין יותר ערפדי במהותו תחת "ערפדים - ההתחזות" (לדוגמה) או תחת חוקי D&D זה לא משנה.

ronelalala

New member
זה כמו להכניס ארנב לצנצנת

איך בדיוק תתחזה לערפד? תגיד להם שהחלכת לרקוד כל הלילה ושאתה מעדיף לישון היום?, או שמא תעדיף לומר שאתה מקבל פריחה "מיוחדת" מאור שמש? לא יודע נשמע לי ביזרי כל העסק... :) אתה בעצם מפר את האיזון של המערכה תחשוב על זה שהשה"ם יאלץ לתת מפלצות חזקות הרבה יותר וע"י כך אפילו אם אתה תוכל להלחם בהם חבריך לקבוצה לא יוכלו מה גם שזה יגרום להרבה התמרמרויות... וחוץ מזה שאף דמות שאני שיחקתי או תשחק כל היא בת אדם לא תסכים לקבל ערפד לחבורה...כי למה להם? מה אח"כ דרקון אדום?, לא יודע אם אתם רוצים פשוט תעברו לשיטה מקבילה או תצרו אחת משלכם על הפלאטפורמה שיש...אבל כך זה פשוט נשמע לא רציונאלי..., ותזכור גם שאם יהיו לך מינוסים גדולים מידיי זה פשוט כבר לא יהיה שווה את זה... זה מה שאני חושב :))))

תומשו

New member
אין נושא

אפשר לעשות שכול החבורה היו ערפדים ואז זה פותר את הבעיה

למעלה