שאלה בנוגע לעץ דובדבן

ora1m13

New member
שאלה בנוגע לעץ דובדבן

קודם כל, מחמאות גדולות על הפורום הנהדר הזה. מזמן מזמן השתתפתי פה ואפילו קיבלתי זרעים/פקעות של קרוקוסמיה מרעיה (שלצערי, כנראה בגלל חוסר טיפול נאות לא נבטו). והדובדבן: בסתיו האחרון קנינו ממשתלה באבו גוש עץ צעיר מאוד (בגובה של בערך מטר וחצי)שלפי דברי המוכר הינו דובדבן. העץ המדובר היה חשוף לגמרי מעלים .בחודש האחרון הופיעו עלים. שאלתי: אם אומנם זהו עץ דובדבן לא צריכה להיות פריחה? לצערי אין לי מצלמה דיגיטלית או סורק ואינני יכולה להביא תמונה.
 

hivroni

New member
הדובדבן שלי פורח

בעצם הוא כבר סיים לפרוח. אבל זה מן הסתם תלוי איפה את גרה )אני ירושלמי( כמו כן גם גיל העץ משחק, יכולה בהחלט להיות שנה בלי פריחה.
 

ora1m13

New member
ואני...

גם ירושלמית. והעץ הקטן הזה התמלא בעלווה אבל אין עליו ולו פרח יחיד. אני מתחילה לחשוד שאולי הטעו אותי במשתלה וזהו אינו דובדבן. מה דעתכם?
 

eli h

New member
דובדבן

המתיני בסבלנות. הדובדבן לא חייב לפרוח כאשר הוא צעיר. למעשה לעצים נשירים מומלץ לא לאפשר לפרוח בשנתיים הראשונות בגלל שאז העץ משקיע אנרגיה בעשית פירות במקום בגדילה והתחזקות. בגמר הפריחה פשות קוטפים את הפרחים אחד אחד.
 
למעלה