שאלה בנוגע לעודף סידן

mize1

New member
שאלה בנוגע לעודף סידן

ד"ר תורג'מן שלומות! גילי 73 ואני מטופלת בשל יתר לחץ דם באמצעות דראלין80 ובשנה האחרונה גם ב- אוקסאר פלוס. כמו כן אני מטופלת נגד עודף שומנים בדם באמצעות סימוביל. שני הטיפולים זוכים להצלחה. לפני כחצי שנה גיליתי עודף סידן בדם בבדיקה שגרתית (10.95) בבדיקות נוספות התגלה pth נורמאלי ובאיסוף שתן לא התגלה סידן. בבדיקה חוזרת לאחר כשבועיים, לאחר המעטה במוצרי חלב ולאחר הפסקת קאלטרייט שהייתי לוקחת בשל עניני צפיפות עצם, ערכי הסידן השתנו לטובה באופן לא משמעותי(10.36) הופנתי לטיפול אנדוקרינולוגי. הוחלט להפסיק אוקסאר פלוס ולעבור לאוקסאר רגיל, להמעיט במוצרי חלב ולחזור עם בדיקות חדשות לאחר ארבעה חודשים. רציתי לקבל חוות דעת שנייה ממך או כל הערה נוספת העשוייה לשפוך אור על מצבי. בתודה מירה

לא הייתי עוברת לסדר היום

שלום לך, הסיבה השכיחה ביותר לעליה של סידן בדם היא מצב של פעילות יתר של בלוטות הפראתיירואיד. במצב זה ה-PTH צריך להיות מוגבר. אצמן גם כשה=PTH בנורמה עם סידן גבוה זה יכול להיות המקרה, אבל צריך לראות כמה ה-PTH. אם ה-PTH שלך ממש נמוך, חייביים לברר מה סיבת עלית הסידן ולא להסתפק בכך שעם הורדת מוצרי חלב ודיזותיאזיד (באוקסאאר פלוס) הוא יורד במקצת. את חייבת להיות בטוחה שהסיבה היא היפרפראתירואידיזם ולא שום דבר אחר. אם זה המצב, אכן ברמות כאלה, בגילך, ללא הפרשה מוגברת של סידן בשתן, וללא סימנים אחרים ניתון לעקוב בלבד, אבל רק בתנאי שבטוחים שזו הסיבה.

mize1

New member
רב שלומות לך דר תורגמן!

מודה לך מאד על תשובתך הברורה ומהירה. בימים אלה עוברת אני את כל סדרת הבדיקות בכדי לברר אם חלו שנויים כל שהם. אעדכן אותך בהתאם. ושוב תודה, מיזה1

למעלה