שאלה בנוגע לסורק

שאלה בנוגע לסורק

ניסיתי לסרוק תמונה ויצאה לי תמונה שחורה. האם הסורק דפוק? \יש לי UMAX ASTRA 2100U פליז הלפ מי תודה

noa_f

New member
לפני שאת זורקת את הסורק

תורידי מהאתר שלהם דרייברים מעודכנים ותנקי בעדינות את הזכוכית.

noa_f

New member
יכול להיות שבכ"ז תצטרכי לזרוק אותו

אבל שווה לנסות

yanivfel

New member
ואם את זורקת תקראי לי כדי שאתפוס

כי אני זקוק לחלקי חילוף.

noa_f

New member
איך, איך, כולנו נתקענו עם הסורקים ה

הדפוקים של יומקס? שלי שבק אחרי כמה שנים - אבל אם הוא סרק יותר מ-50 תמונות בכל התקופה הנ"ל אני כובע!

oren*

New member
גם אצלי אותו דבר, רק שהיה לי מזל

לקנות באופיס דיפו עם אפשרות החזרה תוך 14 יום. החלפתי לסורק שעלה חצי מחיר, כבר עברו שלוש שנים מאז והוא משרת אותי נאמנה לפחות פעמיים בשבוע.

yossi_maoz

New member
אני נאלץ לסנגר

היה לי יומקס ASTRA 600 שרכשתי ב-97 ושימש אותי בנאמנות רבה עד לפני חצי שנה. החלפתי אותו בקנון N1270U מהסיבה שהוא יותר נוח (דק הרבה יותר ממשק USB וגם סורק יותר מהר) למען ההגינות אציין שהיומקס עבד (ועדיין עובד אצל מי שקיבל אותו) ללא דופי.

yanivfel

New member
Umax לא נוראים כל-כך...!

אבל היום סורקים ביתיים כל-כך זולים שבפרוייקט קטן של עיצוב כרטיסי ביקור למשרד זוטר, ניתן להרוויח אחד שכזה. זמן ההתעסקות בתקלות יהיה ארוך יותר מזמן המושקע ברכישת סורק חדש.

noa_f

New member
גם לי יש מסדרת 600

610S ליתר דיוק - כלומר סקאזי. מאוד "נהניתי" לגלות שהמעבר למערכת הפעלה שפויה (בפיסי), כלומר 2000 - השאיר אותי בלי דרייברים. בזמנו הסדרה הזו היתה מאוד מומלצת ואז קניתי. היום אין ליומקס שום יתרון. אפסון הרבה יותר טובים, קנון יותר דקים, ויש גם דגמים שיותר זולים...

yanivfel

New member
חלונות 2000 היא אחת ממערכות ההפעלה

הכי גרועות שקיימות...!!! יש לה בעיות בחריגה מזכרון (שידוע לך מעולם המק כ-"זכרון מטמון"), התנגשות דרייברים בכמות גדולה יותר מבמערכות הפעלה אחרות ו"שיתוף זיכרון" גרוע. כל אלו מובילים לעבודה איטית, התרסקויות חוזרות ונישנות, קצב סידור וקריאת דיסק נמוכים ועוד. לתוכנות גרפיות בעיות אלו קריטיות. לעומת זאת, למי שיבקש לגלוש, לשחק באמצעות תמיכת 3DFX או לעבד תמלילים, חלונות 2000 טובים מכל. לכן, כל מי שיבחר לעבוד באמצעות תוכנות גרפיקה ואנימציה, מוטב שיתקין חלונות 98 מהדורה 2. מי שרק י-נ-ס-ה לחלוק על הכתוב פה צפוי למבול של מאמרים, מחקרים, ניסויים ושאר מיני ירקות שאשלח לו כלינקים למאות אתרים ברשת. אל תנסו אותי...
יניב.

SCaToPHaG

New member
הכל נכון חוץ מההמלצה

"...מי שיבחר לעבוד באמצעות תוכנות גרפיקה ואנימציה, מוטב שיתקין חלונות 98 מהדורה 2." ?! 98SE היא אמנם באמת הטובה מדורה ומסוגה, אבל היא מערכת הפעלה ביתית. בשביל עבודה מקצועית יש XP (או NT למי שפוחד מחידושים). כהוכחה לכך, מערכות אנימציה High end פשוט לא עובדות על 95/98. (או לפחות לא נועדו לכך ובמפורש ממליצות לא לעבוד איתן)

yossi_maoz

New member
דוקא יהיה מעניין

לקרוא על זה מאמרים. בכל מקרה מערכת ההפעלה היציבה ביותר והידידותית ביותר לגרפיקאים היא כנראה MAC OS (רצוי 10, אם מוותרים בשלב זה על תמיכה עברית)

havlaz

New member
מצטער להדחף ועוד לא לשמוע

להוראות שלך
פשוט אני עובר קצת כדי לראות שלא שאלו את שאלתי ולא יכול שלא להתייחס... עברו מולי רוב מערכות ההפעלה של מיקרוסופט (החל מ3.11) ואחת כמו 2000, עדין לא ראיתי. היא מדהימה לדעתי! ניהול הזכרון שלה מעולה, מוזרי-מחשב גם אומרים שעוברת גם את XP. אני לא יודע על איזה חריגה אתה מדבר.. עבודה איטית? ה2000 שלי טס, עם מחשב לא סופרמודל, עם הרבה אפליקציות אני עובד איתו עם הUMAX 600P הכל בסדר... הוא גם בדרך מנהל את הרשת הביתית (עד שיהיה לי כוח להעביר את המחשב הישן ולהסב אותו לwin server שישמש רק לשרת).

noa_f

New member
לא תמצא

באתר שלהם כתוב כך במפורש. ומנסיון שלי, WIN 98SE מתרסקת 3 פעמים ביום על המחשב הלא-סטנדרטי-בשביל-משתמשי-פיסי שלי (AMD ,סקאזי, וואקום, מגנטו-אופטי, וכל אביזרי הפיסי הרגילים בנוסף...) אני חושבת שאני אחת היחידים בארץ (לפחות בתחום שלנו) שעבדו על כל מערכות ההפעלה של מייקרוסופט, החל מ-95 (הראשונה, בעברית - שבוע אחרי שיצאה לשוק), כולל מילניום שדווקא עבדה עבורי לא רע, אבל שאר המשפחה סבלה. היציבות ביותר היו: NT , 2000 ו -XP. NT: ההתקנה שלה דורשת המון עבודה. XP: עבדתי עם גרסאות הבטא שהיו טובות מאוד אבל לא תמכו בחלק מההתקנים שלי (ואקום למשל), ופשוט אין לי כח לפרמט את הדיסק ולהתקין אותה היום, בגרסא מלאה, כאשר יש לי 2000 שעובדת כמו סוס. לא אחזור לעולם ל-9X. עשיתי את השטות הזו פעם אחת עם ה-NT (מעבר לוינדוס 98SE) ועד היום אני ממששת את פצעי... ולגבי המאמרים מחו"ל, הבעיה היא בד"כ עם העברית. אפילו לא גרסת העברית (שהיא איומה) אלא ה-LOCALIZED , כך שהם לא תמיד רלוונטיים. אבל יהיה מעניין לקרוא.

noa_f

New member
מממ...מאוד מפתיע

החלטתי לחפש שוב באתר יומקס. באתר האמריקאי "מצטערים, אין תוכנה מתאימה" ובאתר האירופי דוקא יש. מאוד מוזר...מי כתב את הדרייברים? יומקס או המפיץ האירופאי שלה? מעניין... בכל מקרה, כנראה מאוחר מדי בשביל לבדוק אותם, הסורק שלי כנראה מת - וממש "בטרם עת" (הוא באמת לא עבד קשה, אם בכלל).

yossi_maoz

New member
מנסיוני

המעבר ל-XP (גרסת שדרוג מ-WIN 98SE) עובד נהדר וחלק, תהליך ההתקנה אומנם ארוך יחסית, אולם חסר כאבים... למעט המודם שלא זוהה לי והיה צריך להתקין ידנית מחדש. מה שכן, ה-XP היא נרקומנית משאבים לא קטנה. אגב מישהו יודע אם מייקרוספט כבר הוציאה SERVICE PACK (סתם מתעצל לבדוק באתר שלהם)

yanivfel

New member
במשרד בו אני עובד אוכלת מחלקת

הבדיקות (QA) הרבה קש עם מערכות הפעלה שונות ודווקא 98 יציבה. חבל מאוד שמיקרוסופט עם מעט מניפולציה מצליחה לעשות כסף באמצעות יציאה עם גרסת חלונות חדשה כל פרק זמן קצר, במקום לשקוד על הכנת מערכת הפעלה אחת יציבה וחזקה יותר מכולן... נקודה למחשבה...!

למעלה