שאלה בנוגע לסאפרי

talh2008

New member
שאלה בנוגע לסאפרי

שלום רב. מדובר על אייפון 4S גירסה 6 לא פרוץ.
לפעמים אני נכנס לאטרי אינטרנט,כמו לדוגמא ONE שזה ספורט והדף נפתח בצורה שונה מהאינטרנט במחשב הביתי.
אני שם לב שכתובת האינטרנט שרשומה למעלה היא ONE ואחרי כמה אותיות יש / ואז IPHONE ....לדעתי האתר מזהה באופן אוטומטי ששאני גולש מהאייפון וזה מציג את הדף בצורה שונה....
אך עדיין,האם ישנה דרך לעקוף את זה כך שאני אגיע בסופו של דבר לצפייה כמו במחשב הביתי?
אגב,זה קורה באתרים נוספים....
תודה

noa_f

New member
יש אתרי אינטרנט שיוצרים גרסה מותאמת לצפיה

במכשירים קטנים, כמו אייפון או אפילו טבלטים.
לעתים ההתאמה מבוססת על זיהוי של הדפדפן שאתה משתמש בו (מובייל ספארי או מובייל כרום) - או למעשה, על הדרך שבה הוא מזדהה "שלום, אני מובייל ספארי", אבל לעתים היא מבוססת רק על גודל החלון.

כאשר ההתאמה מבוססת על זיהוי של הדפדפן, לפעמים יש למטה קישור "לאתר המלא" - זו אופציה אחת לקבל את האתר "הרגיל". למשל באתר one, יש למטה: view: mobile/web

אפשרות אחרת (אם אין לינק כזה) היא לגלוש עם דפדפן כרום ולא עם ספארי ואז יש בתפריט ההגדרות: "טען גרסת מחשב שולחני" - וגם זו דרך לצפות באתרים בגרסה של המחשב הרגיל שלהם. במקרה הזה הדפדפן פשוט ישלח זיהוי אחר ("שלום, אני כרום של המחשב")

אבל אם בונה האתר בנה אותו על פי גודל החלון (וזוה הדרך שנכנסת עכשיו) - הטריקים האלה לא יעבדו. כי במקרה הזה, גם במחשב האישי תקבל גרסא אחרת עם חלון דפדפן קטן.
אתרים כאלו נקראים "אתרים מגיבים" (רספונסיביים) והם נבנים כך שיתאימו לגדלים משתנים של מסכים, מהקטן ביותר ועד הענק ביותר, כדי לתת למשתמש את חווית הצפיה המלאה.

אגב, מדוע לא להשתמש בגרסה המותאמת? אם יש בה את כל האינפורמציה, היא לרוב הרבה יותר נוחה לגלישה ממכשיר קטן ומדיה כמו סרטוני פלאש למשל, תותאם לאפשרויות שקיימות במכשירים האלה.

talh2008

New member
תודה רבה על תשובתך המלאה

ממש משמח לגלות שישנם כאלה שעונים מכל הלב ונותנים המון אינפורמציה...יישר כח!

למעלה