שאלה בנוגע למשלוח

my miracle

New member
שאלה בנוגע למשלוח

שולחים לי 2 מכשירי אייפון שנקנו בארהב חדשים בקופסא. השאלה היא האם עדיף לשלוח אותם לישראל ב EMS או דרך UPS או פדקס. כמו כן, האם אצטרך לשלם מס על היבוא? ומה השיעור?

ROBERTO XXX

New member
לדעתי עדיף פדאקס -אבל שזה ששולח יבדוק מחירים

תבררי עם זה ששולח שיבדוק את ההבדלים במחיר ותחליטו . אני מנסיון מעדיף את פדאקס על EMS . ב EMS לוקחים לך עמלה מעצבנת של 36 ש"ח לעמיל מכס וזה עוד כשההמשלוח פטור ממכס וככל שערך החבילה עולה ומחוייב במכס ככה גם העמלה שלו עולה . גם כשאת רוצה לברר לפי הטרקינג נמבר איפה המשלוח שלך נמצא אז הפירוט שהם נותנים לא ממש ברור ..בניגוד לפדאקס שצלם הפירוט הרבה יותר ידידותי . הכי חשוב זה שירשום גם את המספר טלפון הנייד שלך על החבילה שהוא שולח כדי שכשזה יגיע לפה השליחים יצרו איתך קשר ויתאמו איתך את המשלוח אליך הבייתה . לגבי מכס - תקווי שזה יעבור חלק ולא יפול במכס ,אני מכיר אנשים שהזמינו מקרובים בארהב אייפון ועבר להם בלי בעיות . אם האייפון לשימושך האישי ומי ששולח הוא לא חנות אלא קרוב משפחה ואת לא מתכוונת למכור תבקשי שישלחו לך בלי הקופסה -רק מכשיר עם כל האביזרים ושיצהיר שזאת מתנה .. ככה במידה וייתפס וישאלו אותך מה אמור להיות בחבילה .. תצהירי שזה מכשיר משומש של קרוב משפחה שהעביר לך .. ככה הערך שלו יוערך בפחות כסף והמכס בהתאם . בעיקרון המס על טלפון נייד הינו 33 אחוז ז"א שהסכום שתשלמי תלוי בערך המוצר . ועוד יותר חשוב שישלחו לך כל טלפון בחבילה נפרדת . ככה עם טלפון אחד בחבילה יש מצב שזה יעבור חלק במכס.2 טלפונים בחבילה אחת שתיתפס ואת הולכת לשלם הרבה כסף. לגבי משלוחים -לא עדיף וגם יותר זול לשלוח בדואר רגיל עם טרקינג נמבר דרך USPS .

my miracle

New member
ואם ערך החבילה הוא 200 דולר?

ומצורפת החשבונית? זה אומר שיקחו לי מס בשיעור של 66 דולר. וזה עדין שווה לי... אבל החשבונית חייבת להיות בחבילה? אם המכשיר ארוז? ואם המכשיר מגיע באריזה פתוחה ללא הניילון של האייפון?

jepe

New member
מה בנוגע לאחריות?

אם הוא יתקלקל למי תפני? כמה עולה בכלל אייפון בארה"ב 16GB ?

ROBERTO XXX

New member
מנסיון- המכס הוא כמו שוק

את יכולה לשחק איתם על הערך של החבילה כמו קונה ומוכר בשוק . מצד שני פקידי המכס לא פראיירים והם בודקים באינטרנט כמה עולה כל מוצר ..בד"כ הם בודקים קודם באי-ביי . החשבונית לא חייבת שתהיה בחבילה . כשאת באה לשחרר חבילה שניתפסה את צריכה להביא איתך אינבוייס[ז"א החשבונית צריכה להיות כבר אצלך וזה לא שפותחים את החבילה כדי להוציא את החשבונית -עדיף בכלל שישלחו לך את החשבונית במייל ולא יצרפו לחבילה הרי חוץ ממכס את לא ממש צריכה את החשבונית -זה לא שאת מקבלת מזה זיכוי מס או הוכחת קנייה למוכר במקרה של קלקול או החזרה מו מוצר שאת קונה בחנות בארץ ואז זה צריך להיות דף מקורי] שמי ששולח לך את החבילה במקביל ישלח לך גם במייל את החשבונית . מה שחשוב בחבילה זה לא החשבונית אלא ההצהרת הטובין בחבילה שזה ששולח רושם . CUSTOM DECLARATION. בגלל זה אפשר לשלוח בלי האריזה המקורית ולבקש ממי ששולח שיצהיר שזה אייפון סיני מזוייף ב- 50 דולר ושירשום לך את זה בחשבונית .. ובמידה ותהיהיה לך בעיה וזה יתפס את מצהירה שזה אייפון סיני ואז פקיד המכס יכול לשחרר לך את זה ככה ואם הוא חושד אז פותחים לך את החבילה לבדיקה בעין וברגע שרואים שזה בלי קופסה מקורית של אפל זה יכול להיות מזוייף וזה ניתן לבדיקה רק כשמפעילים את המכשיר וזה עדיין לא עושים שם ואת מצהירה שקרובים מחו"ל שלחו לך את זה כמתנה . אם את קונה את זה מחנות בחו"ל או מאיביי או אתר דומה . זה הרבה יותר מורכב כי אז מה שחשוב זה הכסף שהעברת ואז ידרשו ממך את ההעברה שעשית לספק או אישור תשלום ואת זה לא ניתן לתחמן ולכן עדיף לפצל את החבילות .

ozitex

New member
בחבילה גדולה עם מוצר יקר

כדאי ורצוי שתהייה חשבונית מצורפת. זה עשוי למנוע טרטור מיותר של בעל החבילה למכס למטרת השחרור. כשהמוכסים מוודאים שהחשבונית מתאימה למוצר, והיא ריאלית, הם קובעים שיערוך שממילא היה נעשה אבל המקבל נדרש רק להגיע לסניף הדואר , לשלם ולקבל. במקרה ואין חשבונית המקבל נדרש להגיע למכס עם החשבונית ולעבור את הויה דלורוזה כשלבסוף התוצאה היא אוהת תוצאה.

my miracle

New member
החוזה מכירה

לשנתיים ב AT&T ואני מודעת אליו. אין לי בעיה עם זה, אני בכל מקרה משתמשת בקווים אמריקאים לעובדים שלי (בארהב). במחיר הזה אין אפשרות להשיג ללא חוזה. אבל אם יש לך מישהו בארהב, הוא יכול לקנות לך, אבל אז הוא יצטרך להשתמש בחוזה.

למעלה