שאלה בנוגע למעגל.

Elfon

New member
שאלה בנוגע למעגל.

אלון , באתר שלך שאתה מסביר על המעגל בקטגוריה של הוויקה , אתה מסביר שם את כל השלבים עד שלב 4. 5) זמן את היסודות 6) זמן את האל/ים 7) בצע את העבודה 8) הודה לאל/ים וליסודות 9) פתח את המעגל את חמשת השלבים הבאים אתה לא מסביר. אתה יכול בבקשה להסביר לי בקצרה את חמשת השלבים הבאים כלומר : בחמש איזה יסודות בדיוק? מים אדמה אויר ואש? ואיזה אלים בדיוק אני אמור לזמן אם אפשר שמות... איך אני אמור בדיוק לבצע את העבודה , 8 זה כבר קל ותשע איך אני פותח בסוף את המעגל? :) תודה מראש .

עוד מאמרים על מאגיה ומעגלים

אתה יכול למצוא כאן. תציץ גם בביבליוגרפיה של המאמרים עצמם, הם מהווים קריאה מומלצת. יסודות - לרוב מדובר ב-4 היסודות האריסטוטליים - אויר, אש, מים ואדמה, כאשר בד"כ הכיוונים הם מזרח-אויר, אש-דרום, מים-מערב וצפון- אדמה. זו לא תורה מסיני, וקיימות גם התאמות נוספות. אלים - בוויקה נהוג לעבוד עם האלה והאל. לפעמים מכנים אותם פשוט "האלה והאל", לעיתים מדובר באלים ספציפיים מתרבויות מסויימות. כל אחד והאלים עימם הוא נוהג לעבוד. מציע לך לעבור על ספרי מיתולוגיה שונים. העבודה - העבודה שלשמה פתחת את המעגל, בין אם זה הטלת כישוף, עבודת טראנס וכדומה. פתיחת המעגל - לאחר סיום כל השלבים הקודמים (סיום העבודה, הודיה ליסודות ולאלים) מכריזים על פתיחת המעגל. משפט שבדרך כלל ניתן לשמוע במעגלים פגניים הוא "המעגל נפתח, יהי המעגל מבורך!" כאשר אתה מדמיין את המעגל דוהה ונעלם.

Elfon

New member
עוד שאלה קטנה!

בנוגע לפנטרגם , קראתי עליו רבות . אני עונד פנטגרם הפוך עם העז הידוע בכינוי "השטן" , אממ , רציתי לדעת על זה יותר, אני יודע שכת השטן מישתמשים בסמל זה ,אך לא ממש אכפת לי , אני קניתי אותו מתוך הגנה והוספה לפנימי שלי , רציתי לדעת אם הוא מסמל משהו שלילי לגביי או משהו כזה? :\ לא אכפת לי מה שאנשים חושבים עליי רק רציתי לדעת אם הוא יכול להשפיע עלי לרעה או משהו...

משמעות הסמל עבורך

היא זו שקובעת בסופו של דבר. לגבי הפטנגרם, לא יזיק אם תקרא את אחד המאמרים הכי מפורטים לגביו, כאן.

gwizard

New member
הגישה של כוכב השחר מוטעת ומטעה

אין ספק שמה שאת חושבת חשוב מאוד וקובע לא מעט, אבל (!) מה שאנשים אחרים חושבים קובע עבורך גם כן. סמלים זה לא רק מה שהם אומרים לתת מודע שלנו, אלא גם מה שהם אומרים ליקום ואנשים אחרים. המערכת האנרגטית שלך לא מנותקת משאר היקום. פנטאגרם הפוך באופן כללי מסמל את ניצחון החומר על הרוח וענידתו עלולה לגרום לכמה דברים: א. אנשים יפחדו ויסלדו ממך וזה יגרום להם להיסגר מפניך מה שעלול להוביל לעייפות ודיכאון. ב. את תהיי יותר חומרנית, זאת אומרת זה עלול להפריע ללימודים שלך בתחום המאגיה. ג. הגנה את בטח לא תקבלי כי למען ההגנה עונדים פנטקל (פנטאגרם לא הפוך בעיגול) או פשוט פנטאגרם רגיל.

Elfon

New member
אוקי,עוד שאלה..

פשוט קניתי עכשיו את הפנטגרם הזה במאה חמישים שקל :| ומה שאמרת לי מאוד חבל חחח'...הלכו לי סתם מאה חמישים שקל. אתה בטוח שהוא לא יכול לשמש להגנה? כי קראתי ובהיסטוריה הישתמשו בפנטגרם הפוך גם להגנה ... אתה בטוח שזה רק יפריע לי? :(

MetalSinagouge

New member
ספונטאני אה?

אני צריך לבדוק כל ספר\פריט קנייה אחר שנתיים לפני שאני מחליט לקנות, על אחת כמה וכמה מדליון. הסמל הזה הוא חזק לא בגלל שיש לו כוחות (לדעתי לפחות) או משהו נסתר וכו', אלא בגלל מה שהחברה מציגה ממנו. ז"א אני מניח שלפני 50 שנה, הסמל הזה לא היה אומר הרבה לאנשים, אלא לכאלה שלמדו את עבודותיו של אליפס לוי (אישית קראתי את מה שהוא כתב בתור הפירוש לסמל "השלם"- ז"א הבאפומט כולל הגוף, ולא הבנתי דבר.) אלה שאחראים להפצתו בתור סמל "שלילי" הם כנסיית השטן. בסה"כ אני חושב שהסמל נועד להיות חומרי, ומנגד האש בין קרני הבאפומט היא "מאירה" (כמו האש במיתוס על פרומתאוס). זה לא כ"כ מסתדר לי.

מי שאחראי להפצתו השלילית

כמו נושאים רבים אחרים, זו לדעתי עשיית הסרטים - ובמיוחד הוליווד. גם "כנסית השטן" לא רואה בפנטגרם ההפוך סמל "שלילי". השטן הוא בהחלט דמות דואלית - שמו בנצרות הוא לוציפר (על שם אלוהות רומית קדומה יותר) ומשמעות השם הוא "מביא האור". נקודה למחשבה.

MetalSinagouge

New member
חשבתי ../images/Emo13.gif

אני מבדיל בין לוציפר לשטן (למעשה מבחינתי השטן הוא שילוב בין 2 אלים מצריים: סת' ותות', אבל אני לא מבין במיתולוגיה מצרית). אבל לדעתי כנסיית השטן כן העניקה לו משמעות שלילית, כי אני מתחיל לראות בארגון הזה משהו שלילי. למעשה מאחורי הסמלים הנסתרים והטקסים, מסתתרים אנשים שרובם פשוט מחפשים לספק צורך גשמי סוציולוגי בסיסי, בדרך הם גם מכפישים את שמם של מעורבים בארגונים ודתות שלהם גם יש צורך בדיוק כזה. קראתי פעם איזה משהו נורא קצר וקולע על הדרך שבה השטן מצטייר בנצרות. במודע או שלא, 2 הקרניים הם מין סמל לדואליות- דואליות שלא קיימת אצל יהוה הלא דואלי. מה קדם למה- הבחירה של עז בתור שליחה לעזאזל לשטן הנוצרי, או הקרניים קדמו לעז. טוב עכשיו אני סתם חופר

דרך אגב,

הקרניים הם לאו דווקא תפיסה של דואליות. בויקה,למשל,נוטים לתפוס את הקרניים כסמלו של האל הזכרי המקורנן,ואילו בתקופות קדומות הרבה יותר,הקרניים דווקא נתפסו כסמל לאלה,מאחר והם הזכירו בצורתן את סהר הירח.

gwizard

New member
מבחינתי

הקרניים מייצגים כוח זכרי וגם כוח פאלי. מצד שני, אני לא מאמין בשטן, כמה חמוד שלא יהיה

Elfon

New member
אוקי,אז לאיזה מסקנה הגענו?

שכולם יכולים להגיד מה שבא להם. והפנטגרם מה שהוא מסמל עבורי כך זה יהיה?

gwizard

New member
לא הגענו

הפואנטה כאן הייתה להראות לך שכל אחד מגיע למסקנות שלו לבדו והמסקנות לא בהכרח תואמות אחת את השניה. המציאות היא ללא ספק סובייקטיבית, לפחות בעינינו כאנשים, כך שכל אחד רואה זוית אחרת. אתה יכול לנסות לקבוע לעצמך את הסמלים או שאתה יכול לאמץ מערכת סמלים קיימת. בין אם זה יעבוד בשבילך או לא - זה רק הזמן יגיד.

לא מסכים כלל וכלל

רובם המכריע של האנשים לא ידע להבדיל בין פנטגרם "הפוך" לפנטגרם "ישר" - בין כה וכה הם יגדירו את זה כסמל השטן. אתה יודע כמה אנשים כבר שאלו אותי אם אני שטיניסט רק בגלל שהם ראו את הקעקוע שלי? הפנטגרם ה"הפוך" נקשר לחומריות ול"שטן" רק במאה ומשהו השנים האחרונות. אם אני זוכר נכון זו אופנה שהחלה באליפז לוי וחלחלה גם לתוך שחר הזהב, לדעתי בגלל דיעותיו וגישותיו של וייט, שהיה נוצרי מאמין יחסית (ונטען שהוא עזב את שחר הזהב בגלל שלדעתו הם היו יותר מדי פגנים). אצל הפיתגורים, הפנטגרם היה "הפוך" וסימל את הבריאות והאיזון באדם. בנוסף לכך, בוויקה המסורתית סמל ה"פנטגרם ההפוך" מסמל את דרגת החניכה השניה - ללא שום קונטציה שלילית. אצל כמה וכמה נאו-פגנים גם שמתי לב שהם משתמשים בכך כסמל לאל (בשל הקרניים לכאורה). הגנה אפשר "לקבל" גם מזה וגם מזה. הסמל עצמו לא יתן שום הגנה, כל עוד הוא לא הוכן/הוטען באופן המתאים.

למעלה