שאלה בנוגע למס

Night Falcon

New member
שאלה בנוגע למס

במידה ומישהו מארה"ב מעביר לחשבון הבנק שלי 100,000$ - האם הנ"ל חייב במס ? את אותם 100,000$ אני לוקח ומעביר לחשבון בחו"ל למסחר במניות וסוחר איתם שם, כאשר מס-הכנסה מקבלים בסוף השנה 35% מהרווחים שנוצרו באותו חשבון, האם הסכום ההתחלתי שהועבר מחו"ל לחשבון הבנק שלי מחוייב במס בכל מקרה ? במידה ולא (נאמר שאותו כסף מהווה השקעה של אותו אדם שהעביר את הכסף אלי - בי - כמישהו שסוחר בשבילו עם הכסף), ואח"כ אני מושך את אותם 100,000$ בחזרה מחשבון המסחר בחו"ל אל חשבון הבנק שלי, ורוצה להשתמש בהם בשביל לקנות מכונית, האם הדבר מתאפשר לי בלי שהכסף יחוייב במס ? איך זה הולך ? מאוד אעריך מי שמסוגל לתת לי תשובה מבוססת Night Falcon

mmliat

New member
לפיניז

האם כאשר יש העברה בנקאית של סכום כזה מס הכנסה לא מעודכן לגבי העברה זו ? האם זה יכול לגרום לכך שמ"ה יבקש מאותו אדם הצהרת הון בגלל העברה בנקאית של סכום כזה גבוה ?

אמיר72

New member
הבעייה קצת יותר סבוכה

העברה כזו מחייבת דיווח מיידי לרשות להלבנת הון. אין כמובן בכך להביע פקפוק בטיבה של ההעברה, אולם ההוראות הנוקשות של הפיקוח על הבנקים ושל רשות להלבנת הון מחייבות בדיקה של הרשות. אין לי מושג מה יקרה מעבר, אולם זה בהחלט יכול לגרור העברת המידע למ"ה.

למעלה