שאלה בנוגע למולסה

ThaliaArt

New member
שאלה בנוגע למולסה

קראתי שמולסה זה משהו שנותנים לפרות. האם זו באמת אותה מולסה שבחנויות הטבע? כי אם כן איך אנחנו הצרכנים מסכימים למחיר המופקע שלה?

0 אור 0

New member
שאלה של היצע וביקוש

המולסה היא למעשה הפסולת של תהליך יצור הסוכר הלבן. ברגע שגילו שיש לה ערך תזונתי (כי בסוכר אין כלום - הכל "דלף" לפסולת) ועלה הביקוש, אז גם עולים המחירים. אני עוד זוכרת את התקופה שבה אספסת (אלפלפה) וזרעי פשתן היו באמת משהו שאת מוצאת רק ברפת - ואז אפילו לא עלה בדעתי שזה למאכל אדם (וחבל , כי אין ספק שהיו לי חוסרים תזונתיים לא קטנים אז) מעבר לנושא של היצע וביקוש, יש גם נושא של איכות. חוץ מהמוצרים הקצת מיוחדים שציינתי אז יש עוד המון דברים שהפרות אוכלות וגם בני אדם (בארץ זה למשל חיטה, תירס, תפוחי אדמה). בדרך כלל כשמעבירים משהו למאכל פרות, אז תהליך היצור והשינוע שלו הוא במשטחים, עם טרקטורים וכד'. לעומת זאת כשמייצרים את אותו תפוח אדמה או שקית של זרעי פשתן למאכל אדם, אז יש הקפדה על נקיון באריזה, במיון וכד' - והרבה פעמים הפרות פשוט מקבלות את מה שנפסל במיון עקב מכות ופגיעות.

ThaliaArt

New member
שלא תביני אותי לא נכון

אין לי שום בעיה עם העובדה שנותנים אותה לפרות. מה שמעניין אותי הוא אם אני יכולה להשיג מולסה במחיר נורמלי, כי כרגע אני נותנת אותה רק לבת שלי ואני עצמי משתמשת בסוכר אורגני. המולסה שאני קונה היא ללא גופרית. השאלה אם בקיבוץ אני אוכל להשיג פחות או יותר את אותה מולסה רק במחיר של סוכר רגיל

0 אור 0

New member
לא בטוח בכלל

אני פשוט לא יודעת לגבי מולאסה (אף פעם לא ראיתי ברפת ונדמה לי שזה בכלל לא מיוצר בארץ), ממה שאני מכירה יכול להיות שהמולסה שלא עומדת בתקנים מסויימים נשפכת לאיזה מיכל גדול ובו מועברת לרפת, אז ממש לא תרצי לקנות אותה. תנסי אולי לשאול רפתנים

nadaval56

New member
מולסה ברפת

ממה שראיתי, ברפתות בארץ משתמשים בקני סוכר גולמיים ולא במולסה. הפרות הרי אוהבות קש ודברים כאלו וכך הן אוכלות קש מתוק... יום טוב.

למעלה