שאלה בנוגע לכספי מעשר....

אזמרה

New member
שאלה בנוגע לכספי מעשר....

אים אני שולחת בדואר ספרים מכספי מעשר גם דמי משלוח אני יכולה לשלם מהמעשר? כלומר נגיד אים אני צריכה לשלם 40 שקל מעשר ודמי משלוח עולים 10 שקלים מותר לי לשם 10 שקלים מהמעשר? תודה מראש אזמרה

א77

New member
בהחלט.

אלא שבניסוחך את השאלה, היה רצוי שתבהירי מה פירוס ספרים? ז"א האם קנית ספרים ואת תורמת אותם לבית כנסת או ישיבה וכדו'? וסתם שאלה מסקרנת. אם אכן כך, מדוע לא תכלכלי מעשייך ותרומותייך בתבונה. ומדוע זה לא תדאגי שהספרים יירכשו באיזור של הנתרמים, כך תחסכי את עלות המשלוח.

בימים עברו.......

הסתובב אחד מגדולי ישראל לאסוף כסף עבור ישיבתו, נדד פעם רגלית, פעם נלקח כטרמפ בעגלת מאן דהו ופעם ע"ג חמור כחוש. לימים הגיע עת רווחה וכב' ראש הישיבה נסע בעגלה מרווחת משלו. בהגיעו אל אחד התורמים הקבועים סרב הלא לתרום, לטענתו - הוא תורם למען בני התורה ולא למען עגלת פאר לראש הישיבה. אמר לו ראש הישיבה, דע לך כי כספים שונים מגיעים לידי, חלקם כספים כשרים וחלקם כשרותם מפוקפקת. השי"ת מסובב שהכספים הכשרים יפלו בחלק בני התורה והכספים הבעיתיים יפלו בחלק הסוס.........

אזמרה

New member
הבנתי....אבל אני יסביר את עצמי...

נגיד ואני תורמת ספרים או קלטות בלי שום קשר למעשר ואני רוצה לישלוח אותם אפשר לישלוח אותם מכספי מעשר?אפילו שהספרים לא ניקנו מכספי מעשר?

כבר ענה לך הרב "משנה ברורה".....

שאפשר. והוספתי על דבריו, שלהרגשת הלב ראוי לקנות את הספרים מכספי מעשר ואת המשלוח על חשבונך.

אין לי אלא לחזור על דברי.....

הרב "משנה ברורה" - שמותר. אגב, אי אפשר להקפיץ שירשור לאחר 3 ימים. ברכה והצלחה.

למעלה