שאלה בנוגע לכדורים

sengoku

New member
שאלה בנוגע לכדורים

רציתי לשאול אני הולך לפסיכולוג תקופה של כחודשיים ואני רואה שהוא לא עוזר לי במקביל קניתי מספר ספרים שמדברים על חרדות וטיפול התנהגותי ונראה שהם ממש עוזרים לי ואני מתקדם לאט לאט. עכשיו אני שם לב שיש לי איזשהי מועקה או פחד כאשר אני מדבר עם אנשים (לא תמיד) תחושה ממש רעה ובא לי לברוח מהסיטואציה. חבר שסיפרתי לו על המצב המליץ לי לקחת תרופה בשם ציפרלקס בטענה שהתרופה תעלים לי את המועקה והפחד ובמקביל אוכל לעבוד על הבעיה המהותית עם פסיכולוג או ספרות. המצב שלי לא "קשה" אבל מציק ואני מרגיש תקוע וקשה לי לקחת החלטות אני יודע שזה לא כדור קסם אבל הבנתי מאנשים שיש תופעות לוואי ואפשר להתמכר לכדור הזה. האם אתם ממליצים לקחת כדור כזה ?

תשובה בנוגע לכדורים:

ציפרלקס זו תרופה במרשם רופא, שנרשמת בהתאמה אישית למצב של חולה ספציפי. לכן אף אחד כאן לא מוסמך להמליץ לך אם לקחת כדורים כאלה, וגם לא כדורים אחרים. תרופה שעזרה לחבר שלך עשויה להתאים לך, ועשויה לא להתאים לך. אי אפשר לדעת את זה מראש. כל ההחלטה שלך צריכה להיות האם בכלל לפנות לרופא או לא. מעבר לזה -- ההתאמה של הכדורים -- היא החלטה של הרופא בלבד.

New horizon

New member
מועקה

שלום לך. נדמה לי כי אתה מחפש פיתרון קסם מהיר ויעיל... אני ממליצה לך להבין כי התהליך בו אתה נמצא דורש זמן וסבלנות. לדעתי, מי שמציע לך פתרונות קסם- מבטיח הבטחות שוא. אמנם הכדורים עשויים לעזור, אבל לדעתי לפני שפונים לטיפול שכזה יש לקחת בחשבון את האופציות האחרות, וכן את ההשלכות של טיפול תרופתי. למשל- למשך כמה זמן אתה רוצה לקחת כדור זה או אחר, האם תוכל להפסיק כשתרצה? ומה אם התחושות שאתה סובל מהן ישובו אם וכאשר תפסיק את השימוש בכדור... אם תצליח לעשות את השיוני שאתה מחפש באמצעות כוחות הנפש שלך- והמטפל שאליו פנית, ההרגשה תהיה חלק ממך, ולא תהיה תלוי בחומר כימי זה או אחר כדי להרגיש טוב... בהצלחה .

nutmeg

New member
מעבר למה שעפרה כתבה

הכדור לא ממכר כמו שסמים ממכרים. צריך להכיר בין שני סוגים של תלות תלות כימית בחומר תלות תפקודית בתלות כימית הגוף מתרגל לחומר, יש תהליך שבו צריך לקחת יותר ויותר ממנו כדי להרגיש את האפקט שלו, וכשמפסיקים לקחת את החומר יש תסמיני גמילה בתלות תפקודית, הגוף נעזר בחומר ואתה מתפקד יותר טוב איתו. כשמגיעים למינון שנכון לך, אין התרגלות של הגוף במובן הזה שנוצר תהליך בו צריך לקחת יותר ויותר מהחומר כדי להשיג את האפקט שלו; וכשמפסיקים לקחת את החומר, אין תסמיני גמילה גופניים אבל בהחלט חוזרים לתפקד פחות טוב או שתסמיני המחלה (או מה שזה לא יהיה שבשבילו לוקחים את הכדור) חוזרים או מתעצמים. ציפרלקס הוא מהזן השני. ואפרופו תופעות לוואי - לכל חומר שמכניסים לגוף יש תופעות לוואי. גם לתסמינים שאתה סובל מהם יש תופעות לוואי (למשל שלא מתקדמים בחיים...) - לכן כל כדור לגופו וצריך לשקול את התועלת של העזרה שלו מול תופעות הלוואי. נניח שתופעת לוואי אחת תהיה מעט בחילה בשבועיים הראשונים - אבל מצד שני אתה מרגיש פחות חרדה סביב אנשים... מה תעדיף? להיות עם בחילה ולהסתדר עם אנשים, או להיות ללא בחילה אבל בחרדות? ככה צריך לחשוב על תופעות הלוואי.

למעלה