שאלה בנוגע לכאבים

סדני

New member
שאלה בנוגע לכאבים

גילו לי את האנדו' לפני 3 שנים ומאז אני עם גלולות. בעקרון מדי כמה חודשים יש לי כאבים שלעיתים מלווים בדימומים. השבוע שוב היה לי התקף כאבים ממש חזק ועם דימומים. בכל פעם אני מדמיינת את הגוף בפנים מדמם וזה נורא... ד"ר סוריאנו ממליץ על לפרסקופיה ואני לא מוכנה. האם למישהי היה משהו דומה? השאלה עד כמה לסבול את הכאב. לדעתי, כל עוד זה עובר אחרי כמה ימים זה בסדר.

לי יש משהו דומה

(גם עם גלולות ברצף) פעם ב- 4-5 חודשים אני מקבלת משהו שמזכיר מחזור מבחינת הדימום והכאבים. הכאבים נסבלים אם משווים אותם למחזור אמיתי אבל עדיין לא נעימים. לא חושבת שלפרוסקופיה תעזור במקרה הזה, אני חושבת שזו פשוט דרך של הגוף "להתנקות" למרות הגלולות, ואחת לכמה חודשים זה פשוט קורה.

galim29

New member
לא מבינה למה את מוכנה לסבול כל פעם:

אני חושבת שאם את בדיכוי ויש לך כאבים אז את לא צריכה לסכן את הגוף. זה כאבי תופת וזה משבש את כל החיים ומשתק אותך למספר ימים. לא חבל? אנדו יכול להתפתח למקרים חמורים ואין סיבה שתגיעי למצב הזה. למה את לא רוצה לעשות לפרוסקופיה? כל המטרה שם הרי היא לנקות את המוקדים ולתת לגוף להיות במצב תקין כמה שיותר.. מה ההיסוסים שלך? זה נשמע לי הרבה יותר נכון לנתח מאשר להמשיך לסבול כל כמה חודשים כי גם אם זה עובר אחרי כמה ימים זה לא הולך לשום מקום ובדרך כלל אפילו מחמיר. כמובן שזאת רק דעתי... למה לסבול כאב ולעשות נזק לגוף? יש עובדת סוציאלית במרפאת בתל השומר. אולי כדאי שתשוחחי איתה על הפחד הזה מלפרוסקופיה ואז תחליטי...

לפרוסקופיה זו לא תרופת פלא.

ניקוי מוקדים לא מבטיח שאח"כ לא יהיו כאבים, ובניתוח יש גם סיכונים. לא חושבת שההפנייה לעובדת הסוציאלית במקום.

סדני

New member
תודה על התשובות

אני פשוט לא חושבת שכדאי לעשות ניתוח להערכת מצב וניקוי מוקדים, שהרי בטוח שזה לא יהיה ניתוח אחרון. האמת שיש לי טראומות מניתוחים וזה פשוט לא זמן מתאים. אם זה כרוך בזה שאמשיך לסבול כאבים מדי מס' חדשים- אז אני מעדיפה... דרך אגב, זה נכון שאחרי לפרסקופיה את מועדת יותר לניתוחים

galim29

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב../images/Emo10.gif

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב וזה נשמע לא טוב. אני מתנצלת. כוונתי הייתה להקל על סדני ולתת לה אופציה לבטא את ההתלבטות במקום שלאו דווקא ימליץ על ניתוח. לחלוטין לא התכוונתי לרמוז שהיא מפחדת (קודם כל זה הכי טבעי בעולם מעצם הסיכונים שקיימים בכל ניתוח) וצריכה ייעוץ. לגמרי לא. לפרוסקופיה היא ממש לא תרופת פלא אבל יש מקרים שהיא משפרת את המצב ומקלה לכמה שנים. ואני לא מתיימרת להיות רופאה או פסיכולוגית. רק העליתי את הצד שמצדד מעצם החוויה שלי של סבל של שנים ומאז הניתוח מצבי השתפר פלאים וזה מה שרציתי להעביר. לא מעבר לזה.

heavySuffer

New member
חוצפה !!!

הדברים שכתבת : "יש עובדת סוציאלית במרפאת בתל השומר. אולי כדאי שתשוחחי איתה על הפחד הזה מלפרוסקופיה ואז תחליטי... " הם - בלשון המעטה- עזות מצח ! אתמול , פה בפורום , יעל סיפרה שלאחר הלפרסקופיה היא מתמודדת כעת עם סיבוכים . כדאי לך לקרוא את הדברים שהיא כתבה . לא מזמן התפרסם פה ( ובפורומים נוספים ) סיפורה של בחורה שעברה לפרסקופיה ונאלצה להתמודד עם סיבוכים חמורים ביותר . בפורומים אחרים הכותרת של ההודעה שלה היתה "למה לא סיפרו לי?" כדאי לך לקרוא גם את הדברים שהיא כתבה . יש לזכור שלפרסקופיה הינו ניתוח - ניתוח - ניתוח .כל ניתוח בהרדמה מלאה יכול גם להסתים במוות . אני מעתיקה הנה שוב את הדברים שכתבתי פה אתמול על נסיונות השכנוע שניתנים למטופלות והצגת הלפרסקופיה כפעולה פשוטה ונטולת סיכונים : "זה הרי ניתוח פשוט " "בסך הכל שלושה חורים קטנטנים" "אני/אנחנו עושים ניתוח כזה X פעמים ביום/בשבוע " "בכל שנה נהרגים כ-600 איש בתאונות דרכים ואת ממשיכה להשתמש ברכב . לא ? " מי שלא שמעה לפחות את אחד מההסברים הנ"ל - שתקום ...

galim29

New member
אני חושבת שהוצאת את דברי מהקשרם../images/Emo10.gif

קודם כל, כתבתי את דעתי האישית וציינתי שזאת לחלוטין דעתי. מטרת הפורום היא להרגיש מספיק חופשיה כדי להעלות את זה ולא התכוונתי לכתוב את זה מהמקום של יומרנות או זלזול בניתוח. אני עברתי לפרוסקופיה מאוד מורכבת וההחלמה הייתה קשה ואני האחרונה שתזלזל. חשבתי שיקל על סדני לדבר עם העובדת הסוציאלית רק מהמקום של לשפוך את הלב ולשמוע עוד חוות דעת. אין לי אחוזים מהמרפאה ואני חולת אנדומטריוזיס כמו כל אישה בפורום. אני כתבתי את זה מהמקום של הסכנה שהאנדו יחמיר ולא יישאר בגדר כאבים שעוברים ומה שכיוונתי אליו הוא שיש נשים שלא חשבו גם שמצבם מספיק חמור ללפרוסקופיה אבל התברר שכשהגיעו לבית החולים זה היה במצב מאוד לא טוב. סדני יכולה וצריכה להתלבט כמה שהיא צריכה וכמובן שההחלטה היא שלה בסופו של דבר. אני הבעתי דעה שונה משל דניאל ואני לא חושבת שיש צורך לצטט אותי כי הדברים מוצאים מהקשרם ולחלוטין אני לא מזלזלת לא בחופש הבחירה של סדני ולא בהתלבטויות שלה. המטרה שלי שסדני תעשה הכל כדי שתרגיש טוב ואיכות חיים זה חלק מהעניין.

heavySuffer

New member
דברייך לא הוצאו מהקשרם בכלל !!

לעובדת סוציאלית אין שום יכולת להעריך את הרווח הצפוי מהניתוח לעומת הסיכונים והסיבוכים האפשריים מהניתוח . דברייך לא הוצאו מהקשרם בכלל !!!

galim29

New member
HeavySuffer זה ממש לא לענין

HeavySuffer היקרה. אודה לך אם לא תפרשי אותי ותחליטי עבורי למה התכוונתי. הסברתי את עצמי ואני לא רואה מקום בפורום הזה (שאגב עד עכשיו לא הצגת את עצמך לבנות ואז אולי אבין את פשר הכעס הגדול עלי) לבוטות והתלהמות מהסוג הזה. לכל אחת יש זכות להביע את דעתה. זה פורום תומך ומקבל ומייעץ וכל אחת לוקחת מה שהיא רוצה ממנו. כתבתי לסדני שבמידה והבינה אותי בצורה מוטעית כמוך, אני מתנצלת וזאת לא הייתה כוונתי אבל אני עומדת מאחורי מה שכתבתי. זאת דעתי וזכותך לא להסכים ויש דרכים לכתוב אי הסכמה. הדרך שלך מיותרת ואין לה מקום לא בכתב ולא בעל פה. את לא מכירה אותי ולא יכולה להחליט עבורי למה התכוונתי. ולי מעולם לא אמרו אף אחד מהמשפטים שצוטטת: "זה הרי ניתוח פשוט " "בסך הכל שלושה חורים קטנטנים" "אני/אנחנו עושים ניתוח כזה X פעמים ביום/בשבוע " "בכל שנה נהרגים כ-600 איש בתאונות דרכים ואת ממשיכה להשתמש ברכב . לא ? " אני בהחלט מודעת לסיכונים שבניתוח. וגם לגבי קבלת ייעוץ כעוד אוזן מקשיבה של העובדת הסוציאלית (שלא נדבר שזאת הייתה רק הצעה ותו לא). ואני מקווה שבזאת סיימנו את ההתלהמות והסגנון הלא נעים. הרגשתי שאני חייבת לענות.

שלום לך heavySuffer

בקשר להערותייך לגלים: כל אחת מאיתנו כאן בפרום ביקרה בחדר ניתוח וכל אחת מאיתנו יודעת היטב שלפרסקופיה זה ניתוח ויותר מזה כולנו עברנו הרדמה. אני אישית עברתי מס' לא קטן של ניתוחים ולא לא שמעתי אפילו אחד מההסברים שכתבת אז הנה אני קמה.... אף רופא לא אמר לי שניתוח הוא ניתוח פשוט אף רופא לא אמר לי שזה בסך הכל שלושה חורים קטנים אף רופא לא אמר לי שהם עושים ניתוח כז X פעמים.... ואף רופא לא אמר לי שבכל שנה נהרגים ....... מאז שהתחלתי את סידרת הניתוחים שלי כל רופא תמיד הסביר לי את הסיכונים שכרוכים בניתוח אפילו כשדובר בניתוח בקע טבורי ואפילו בהיסטרוסקופיה. כל אחת מאיתנו כאן בפורום מנסה לעזור ואומרת את דעתה אף אחת בפורום לא חייבת לקבל את דעת השניה אבל הסוד כאן הוא להקשיב ואז להחליט..... נשמח מאוד שלפני שאת נוזפת בבנות כאן ומטיחה בפניהם כאילו אינן יודעות מה זה הרדמה ומה זה ניתוח שתציגי את עצמך כמו כל חדשה שמצטרפת. ברוכה הבאה

גל 4

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת לדבריה של ז'ק

וחשוב לי לציין שלא נראה שהיתה שום כוונת זדון בדבריה של גלים... ולא צריך לקרוא בין השורות. מעבר לכך, אם יש משהו שלא מוצא חן, יש דרך הולמת להביע זאת!!! מטרתנו לתת מידע, תמיכה והבנה ובהחלט אין סיבה שלא נעשה זאת בנועם. שיהיה ערב נעים וסוף שבוע מצויין לכולנו.

נעמי 17

New member
היי סדני

כנראה שהגוף התרגל לגלולות והן אינן מספקות את הדיכויי לו את זקוקה. ונכון שזה הזמן לעשות הערכת מצב מחודשת אצל אחד המומחים באנדומטריוזיס. כמו בהרבה מצבים , קיימות לפנייך כמה אפשרויות. אם תדברי עם כירורג- ימליץ על ניתוח. אם תדברי עם רופא פריון, יתכן ולא תהיה המלצה חד משמעית לניתוח ויפתחו לפנייך אפשרויות טיפול נוספות, של זריקות ו או החלפת גלולות. מאוד ממליצה, לקבל עוד חוות דעת אם את לא מרגישה מוכנה לניתוח ואז לעשות הערכת מצב של עלות מול תועלת, בכל אחד ממגוון הטיפולים העומדים לרשותך מה עדיף לך. כמובן שהערכת המצב צריכה להתחשב, בגיל, בתכנית הפריון ובהערכת מצב האנדו. יש כמה דרכים להביט על דרך הטיפול, ואת צריכה למצוא את הטובה ביותר עבורך. המון בהצלחה. ואם את צריכה להתלבט קצת, את מוזמנת. גם אני כמוך.

heavySuffer

New member
סיכונים של הניתוח

לא כל כירורג ימליץ על ניתוח (לפרסקופיה) . לעיתים , הנזק שיכול להגרם כתוצאה מהסיבוכים עולה על התועלת הצפויה מהנתוח .

למעלה