שאלה בנוגע לירושה.

מצב
הנושא נעול.

קקטיטוס

New member
שאלה בנוגע לירושה.

שאלה בנוגע לירושה.
שלום רב, אני שואל בשם קרובת משפחה,להלן סיפורה התומצת: היא עובדת בנק, שטוותה במהלך השנים (מדובר בשנים רבות) מערכת יחסים קרובה מאד עם לקוחה מבוגרת, הכוללת עזרה רבה באספקטים שונים ומגוונים. לפני כעשור, האחרונה ציוותה לקרובתי את כל רכושה. שאלתה היא: כיצד עליה לנהוג, בבוא העת?(מדובר באישה מבוגרת מאד), האם עליה לדווח מיידית בבנק בו היא עובדת,אשר בו גם נמצא חשבונה של המצווה? האם עולות בעיות בשל מערכת היחסים פקידה-לקוחה? ראוי וחשוב לציין, שקרובתי מעולם לא נתנה לאישה המבוגרת הטבות כלשהן בבנק ומערכת היחסים והטיפול בה נעשה מחוץ למסגרת זו. בתודה רבה מראש.

תשובה

שאלה בנוגע לירושה.
שלום רב, אני שואל בשם קרובת משפחה,להלן סיפורה התומצת: היא עובדת בנק, שטוותה במהלך השנים (מדובר בשנים רבות) מערכת יחסים קרובה מאד עם לקוחה מבוגרת, הכוללת עזרה רבה באספקטים שונים ומגוונים. לפני כעשור, האחרונה ציוותה לקרובתי את כל רכושה. שאלתה היא: כיצד עליה לנהוג, בבוא העת?(מדובר באישה מבוגרת מאד), האם עליה לדווח מיידית בבנק בו היא עובדת,אשר בו גם נמצא חשבונה של המצווה? האם עולות בעיות בשל מערכת היחסים פקידה-לקוחה? ראוי וחשוב לציין, שקרובתי מעולם לא נתנה לאישה המבוגרת הטבות כלשהן בבנק ומערכת היחסים והטיפול בה נעשה מחוץ למסגרת זו. בתודה רבה מראש.
תשובה
אם מדובר ביחסי ידידות שלא נובעים מקשר מקצועי דומה שהצוואה נעשתה מרצון חופשי. לא ידוע לי על שום חובה לדווח למעביד שאחד מלקוחות העסקר עשה צוואה לטובת העובד. עשיית צוואה היא ענין שבצנעת הפרט. יחד עם זאת, יתכן שקרוביה של המצווה יתנגדו לביצוע הצוואה לאחר הסתלקותה. ההנחה היא שצוואה נעשתה מרצון חופשי ולא קל לקעקע את ההנחה הזאת. במקרים מיוחדים בהם היו יחסים של מטפל מטופל בין המצווה לנהנה והיה חשש חמור שהמטפל ניצל לרעה את האמון של המטופל כדי "לשכנעו" לעשות צוואה לטובתו בוטלה הצוואה. לכאורה זה לא המקרה אך הכל תלוי בעובדות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה