שאלה בנוגע לחוזה

שאלה בנוגע לחוזה

היי,בן זוגי ואני בעיצומו של תהליך לקניית דירה(יד שניה) אתמול ישבנו על החוזה עם המוכרים ועורכי הדין של שני הצדדים. יש ביננו חילוקי דיעות לגביי יפויי הכח. במעמד חתימת החוזה אנו משלמים כ 20% מערך הדירה בתמורה לרישום הערת אזהרה בטאבו.( במידה והטאבו ייפתח. אם לא ,הכסף ישאר בנאמנות משותפת של שני הצדדים עד אז). עורך הדין של המוכרים מתעקש כי יפוי הכח להסרת הערת האזהרה יישאר בידיו. (וכך למעשה המוכר גם מקבל את הכסף וגם את הכח להסיר את ההערה) עורך הדין שלנו סבור כי יפוי הכח להסרת ההערה אמור להיות בידיו. קיימת תחושה כי החוזה עלול להתפוצץ בגלל הנקודה הזו וחבל לנו להפסיד את הדירה הזו. מה נהוג בדר"כ? תודה

הפקדת יפוי כח ...

אם הכסף בנאמנות משותפת של שני הצדדים עד רישום הערת האזהרה נראה שאין לכם בעיה. הבעיה תתחיל לאחר שהמוכר יקבל את ה-20% ותחמיר בהמשך כשיקבל תשלומים נוספים, כאשר בידי עורך דינו יש יפוי כח להסרתו. נראה לא סביר לפוצץ עסקה בשביל עניין פרוצדוריאלי כזה, אבל צריך להכיר יותר טוב את פרטי העסקה והנפשות הפועלות כדי לייעץ לכם מה לעשות ... לי נראה כי יש כאן בעיה של אגו מנופח ודינמיקה של מו"מ. בהנחה שבחרתם לכם עו"ד טוב ומנוסה, תנו לו למצוא את הפתרון לבעיה ופעלו בהתאם להמלצותיו.

גם מהיר וגם מאיר(עיניים). תודה .

הפחד שלי הוא שתיאורטית עלול עורך הדין של המוכרים לעשות עימם יד אחת ולאחר שנשלם את ה 20% מערך הדירה הוא ימחוק את הערת האזהרה ואז למעשה נפסיד את כספנו. אם נצא מנקודת הנחה כי המוכרים הינם אנשים מהישוב, (שניהם בעלי תפקידים בכירים,אחד במגזר העסקי והשני בפרטי ) ועו"ד הינו שותף במשרד עורכי דין שאינו נראה קקיוני... האם במצב כזה לדעתך ניתן לוותר על דרישת עורך הדין שלנו כי ייפוי הכוח להסרת הערת האזהרה יישאר בידיו? האם יש דרך שבה בדר"כ נוהגים או שכל מו"מ לגופו? מצאתי את חוזה רכישה של דירה שקניתי לפני כ-6 שנים וגם בחוזה זה ייפוי הכח להסרת הערת האזהרה הופקד בידי עו"ד שלי ולא של המוכרים.

לא נראה סביר

ייפוי הכוח להסיר את הערת האזהרה אמור להישאר בידכם או בידי עורך הדין שלכם, אם זה עומד להתפוצץ על סעיף זה, תוסיפו לייפוי כוח על גביו שהסרת הערה תיהיה בהסכמת וחתימת שני הצדדים ו/או של עורך הדין שמייצג אותכם.

אבל ...

כשהסרת הערת האזהרה הינה בהסכמת שני הצדדים - בכלל לא צריך להפקיד מראש יפוי כח ... הבעיה מתעוררת כאשר הסרת הערת האזהרה אינה על דעת הקונה!

לפעול לפי הנחיות עורך הדין שלכם ...

כפי שניסיתי להסביר קודם, נראה לי שהבעיה אינה ה-20%, הרי כנראה שהוא רוצה לשמור את יפוי הכח בידיו עד שתסיימו את רוב התשלומים או את כולם. מחיקת הערת אזהרה אינה בהכרח אומרת שתפסידו את כספכם, יש לכם חוזה ויש במדינה גם בתי משפט. אם אתם לוקחים משכנתא תירשם גם משכנתא על הדירה ותהיה בעיה למכור אותה לצד ג' ללא הסכמת הבנק. "אנשים מהישוב" ו"משרד שאינו נראה קקיוני" אינם פרמטרים רלבנטים לעניין ... וכבר היו דברים מעולם - בכל מקרה אתם צריכים זיהוי מוחלט של המוכרים והבעלות שלהם על הדירה ... ולפעול לפי הנחיות עורך הדין שלכם.

ושוב איתכם-אבי אודה לעצתך

הערב שוחחנו עם המוכרים ומבחינתם - במידה ואנחנו לא מסכימים שייפויי הכח יוחזקו אצל עורך הדין שלהם העיסקה מבוטלת. אולי יש לך רעיון יצירתי לצאת מהפלונטר? אנחנו באמת רוצים את הדירה הזו. עד כמה הסיכון מבחינתנו גדול?

את רוצה שאני אעריך לכם סיכונים../images/Emo35.gif

בלי שאני מכיר את פירטי העסקה ואת הנפשות הפועלות? בשביל מה יש לכם עו"ד שמקבל שכר? תנו לו לבוא עם רעיונות יצירתיים ... לדעתי - הסיכון קטן ... אבל ההימור גדול ... ואם אין אמון בין הצדדים אולי עדיף לוותר על העסקה, למרות שקשה לי להאמין, במצב השוק כיום, שהמוכרים יוותרו כל כך מהר על קונה, אלא אם הם פשוט מחפשים דרך לרדת ממנה.

התחייבות של הנאמן וכתב הוראות

יפוי הכח יופקד בנאמנות אצל עורך הדין של המוכר (היה עדיף אמנם שיפוי הכח למחיקת הערת האזהרה יופקד בידי עורך הדין של הקונה, אך על כך לא צריכה ליפול העסקה, ובתנאי שעורך הדין שלך יוודא שניתן לסמוך ולתת אמון בעורך הדין של המוכר מבחינת יושר והגינות), עם כתב הוראות של הקונה, ועם התחייבות אישית בכתב של הנאמן לפעול בדיוק לפי כתב ההוראות. רצוי שכתב ההוראות שיינתן על ידי הקונים בכתב יכלול, בין היתר, הוראות כגון: א. קודם לשימוש ביפוי הכוח, מיופה הכוח ישלח לקונה הודעה מוקדמת של 21 יום כדי לאפשר פניה לבית המשפט להוצאת צו מניעה (במקרה הצורך). ב. מחיקת הערת האזהרה מותנית בהשבת הסכומים אשר שולמו על ידי הקונה למוכר בערכם הדולרי, ובניכוי סכום הפיצויים המוסכמים ובניכוי החזר ההלוואה לבנק המשכנתאות של הקונה (אם הקונה יקבל הלוואה/משכנתא למשל) ג. שימוש ביפוי הכח רק במקרה של ביטול כדין של הסכם המכר עקב הפרה יסודית של הקונה (כגון: אי תשלום התמורה). בכל מקרה: עורך הדין שלכם אמור לדאוג לכם, וכדאי שיהיה יצירתי בענין זה. עו"ד אברהם סימון

למעלה