שאלה בנוגע לועד הבית

שאלה בנוגע לועד הבית

אני שוכרת דירה שהשטח שלה הוא חצי מהגודל של שאר הדירות בבנין. עד כמה שידוע לי, תשלום ועד הבית אמור להיות יחסי לגודל הדירה, כלומר אני אמורה לשלם מחצית מהסכום שאותו משלמים שאר הדיירים. מסתבר שלגברת ועד הבית ההסדר הזה לא נשמע הגיוני, ואחרי ניסיון שלה לגרור אותי לריב במשך חצי שעה, סיכמנו (תוך שבאלגנטיות אני סוגרת את הדלת והיא ממשיכה לצעוק מעבר לדלת), שאני אביא לה בכתב את הענין הזה. עכשיו השאלה מתחלקת לשני חלקים: 1. האם אני צודקת? 2. איפה אני מוצאת הצדקה בכתב לדבר הזה? מקווה שהייתי מספיק ברורה, ותודה מראש לכל העונים (בתקווה שיהיו כאלה
)

NightElf

New member
קודם כל, שלום ../images/Emo140.gif

ולשאלתך, עד כמה שאני יודע תשלום הארנונה הוא ביחס לגודל (מטרים רבועים) של הדירה, לא שמעתי שגם וועד הבית ככה. ובעצם, למה שזה יהיה ככה? הרי תשלום וועד הבית הוא להוצאות תחזוקה שוטפות של הבניין, ניקיון, תחזוקת החצר\גינה וכדומה, תשלום חשמל "משותף" (תאורת חדר המדרגות), אחזקת בריכה (במקרה שיש) ועוד... ובמילים אחרות, כל הדברים שהינם שותפים לכל הבניין, לכל הדיירים, ולכל הדירות, ללא קשר לגודלם. ממי או מאיפה שמעת שתשלום וועד הבית הוא לפי גודל הדירה?

chicka

New member
גם לי לא נראה שיש קשר...

תשלום ועד הבית הוא לכל הדברים שלא קשורים לבית, אלא לכל הדברים שמחוצה לו. ולכן, בעיניי, אין שום קשר בין גודל הדירה לתשלום ועד הבית.

ALY1

New member
יש צדק במה שאת אומרת אבל...

זה מאד תלוי. דוגמא: אני גרה בבניין שיש בו דירות 4 חדרים, דירות 5 חדרים, פנטאהוז ועוד שתי דירות מאד מאד גדולות. וכולם משלמים את ועד הבית שווה בשווה, וועד הבית שלנו מאד יקר (250 ש"ח לחודש). עכשיו, נכון שמדובר כאן על תשלום הוצאות שותפות או מה שנקרא רכוש משותף (מעלית, חדר מדרגות, גנן, מנקה וכו...) אבל למה אני ודייר שיש לו פנטהאוז לדוגמא (שיש לו שתי כניסות- אחת בקומה 6 ואחת בקומה 7) נשלם את אותו סכום למנקה נגיד? הרי לי מנקים רק בקומה אחת ולו בשתיים. והנה התשובה: כי ככה החליט הועד הראשון של הבנין וזה מה שרשום בחוקים של תרבות הדיור, מה שהועד הראשון קבע הוא מה שחל בפועל, אלא אם כן עושים הצבעה חדשה ומשנים את ההחלטה. בהצלחה!!!

NightElf

New member
צודקת

לדעתי גם אם יחליטו שהתשלום לוועד יהיה לפי גודל הדירה, אז זה יתן פתח "ותקדים" לכל מיני דיירים להתלונן ולבקש גם הם הורדה בכל מיני נושאים קטנוניים, כמו שלהם אין מחסן בדירה ולאחרים יש, או שהדירה בקרקע צריכים לשלם יותר בגלל הקרבה לגינה\מקלט או לא יודע מה. ושדירת הגג צריכים לשלם יותר כי יש להם חשיפה לשמש, וכהנה וכהנה... לכן באמת קובעים תשלום אחיד לכל הדירות, אחרת זה לא יגמר...

NightElf

New member
הערה כללית שקשורה לנושא

אני לא חושב שזה רעיון טוב להכנס לוויכוחים\מריבות עם בעל הבית\וועד הבית בקשר לנושא שלא מסכימים איתם, ושלא בטוחים ב-100% שאתם צודקים לגביו. כמו שרשמת בשאלה 1 - "האם אני צודקת?", אני משער (ותקני אותי אם אני טועה), שלא היית בטוחה ב-100% שאת צודקת בטענה שלך, אבל רצית להאמין בזה ולעמוד על שלך, אבל בסוף (לפחות עד כמה שאנחנו יודעים ומודעים לנושא) מתברר שלא צדקת, וזה סתם עלול להעכיר על היחסים שלך עם וועד הבית... כנ"ל בנושא עם בעל בית, לדעתי לפני שנכנסים לוויכוח\מריבה איתו בקשר לנושא שלא מסכימים איתו, אז הכי טוב לומר לו, או לוועד הבית במקרה שלך, ש"אני סבור\ה ככה וככה, אבל אני לא בטוח\ה, ברשותך אני אברר את הנושא ואחזיר לך תשובה בהקדם", ככה גם נותנים פתח לעשות "שיעורי בית" בנושא וללמוד אותו טוב, וגם לא נכנסים לויכוח מיותר שאולי בסוף יתברר שטעינו בו, ואחרי זה סתם פגענו ביחסים עם בעל הבית\וועד הבית.

Mיקי_

New member
אין כל קשר לגודל הדירה

וועד בית הוא על הדברים שמחוץ לדירה (קרי חדר מדרגות; שעון מים; מעליות; מחסנים; מקלט (אם יש); גינה; חצר; שביל גישה והקירות החיצוניים של הבית וכ"ד...) המשותפים לכל הדיירים. וכיוון שהאיזור הזה משותף לכולם, התשלום אליו משותף לכולם ומתחלק קבוע בין כל הדיירים, כאשר כל דירה (הדגש הוא על דירה ולא דייר) משלמים את אותו סכום לוועד הבית על מנת שיטפלו כראוי בשטח המשותף. לכן לא משנה אם הדירה שלך קטנה או גדולה, גודלו של השטח המשותף לבית כולו הוא עדיין אותו שטח שעומד לרשותך.

המממ...מסתבר שכולכם טועים...

ואני צדקתי
(זה לא קורה לי הרבה...) אחרי שעות של נבירה ברחבי האינטרנט מצאתי את התשובה בחוק המקרקעין, מסתבר שעל פעי חוק המקרקעין, אלא אם יש תקנון ספציפי שנחתם מראש ובו הסכמה של בעלי כל הדירות לתשלום שווה ושנמצא בטאבו, אז כל דירה אמורה לשלם בהתאם לגודלה היחסי. ציטוט: "...שיעורו של החלק ברכוש המשותף הצמוד לכל דירה יהיה לפי יחס שטח רצפתה אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור אחר..." "...בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחויבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר..." מי שרוצה לקרוא תקציר של החוק מוזמן . ואת החוק במלואו. תודה לכם בכל אופן
הולכת להודיע לועד הבית (תחזיקו לי אצבעות שהיא לא תשלוף עלי סכין)...

sigalit33

New member
כל הכבוד../images/Emo70.gif

יצאת מה-זה כלה!!! גם על זה שעמדת על שלך, גם על זה שהלכת, ביררת, בדקת וכו' ואני מאחלת לך הצלחה מול ועדה הבית!

NightElf

New member
יפה, זה לא היה צפוי, וטוב לדעת ../images/Emo13.gif

אבל ביררת לפני שבוועד אצלך לא סיכמו מראש על תשלום אחיד לכל הדירות?

NightElf

New member
צודקת, ולכן שאלתי אותה אם בוועד

הוחלט על תשלום אחיד לכל הדירות. אני מחכה לתשובה ממנה...

למעלה