שאלה בנוגע להוט

roni2005

New member
שאלה בנוגע להוט

אני נכנס לדירה ללא קו לבזק, לכן אני מניח שלא שווה לי לעשות תשתית של בזק רק לשם האינטרנט, טלפון אני לא צריך... החלופי של הוט קורצת מבחינת המחיר. אולם קראתי פה הודעות לא מעטות שהשמיצו את הוט, הן מבחינת איכות החיבורים והן מבחינת השירות, ההתחייבות לפרק זמן ארוך וכיוצא בזה...עד כמה הוט באמת גרועים? האם איכות השדר שלהם באמת גרועה ויש ניתוקים כל הזמן? תודה מראש. יוסי

roni2005

New member
אגב יש לי תקע לטלפון אבל קו לא פעיל של בזק

אבל יש לי ראוטר של בזק מהדירה הקודמת, והייתי מרוצה מהתשתית של בזק.. אשמח לעיצה, כי אני ממש בור בתחום

הוט

לא הם לא גרועים. יש לקוחות שסבלו בהוט ולא קיבלו פיתרון ועברו לבזק והיו מבסוטים מהחיים, ויש גם את הדוגמאות ההפוכות שיגידו שבזק עשו להם את המוות והם מרוצים מהוט. חשוב להבין משהו לגבי תשתית וספק אינטרנט- תמיד יש את האפשרות לתקלות. חברה שמצהירה שאין לה תקלות פשוט משקרת. כשיש תקלה- HOT שולחים טכנאי והוא מתקן את התקלה אם היא בתשתית /מודם. בתור עובד של ספקית אינטרנט כבר למעלה מ-4 שנים אני ממליץ בחום על חיבור לתשתית של HOT ולספק שמאפשר חיבור ללא חייגן בחינם, זה מה שיש לי בבית למרות שגם לבזק לא היו לי תלונות כשהייתי מחובר דרכם. אני יודע שיש איזושהיא ספקית שלוקחת על זה תשלום חודשי, אני יודע שנטויז'ן לא מעבירה אותך לחיבור ללא חייגן אלא אם מאיימים עליהם בהתנתקות, אני יודע שבזק בינלאומי עושה את זה בחינם, ונראה לי שהיא לא היחידה פשוט צריך לברר את זה מול מוקד התמיכה שלהם (אל תסמוך על המכירות בגלל הלהיטות שלהם למכור). למה חיבור ללא חייגן? כי זה יציב, כשיש ניתוק זה חוזר לעבוד בחזרה, זה נוח , פחות סבירות לתקלות חייגן (כי אין חייגן) - הקיצר מומלץ בחום.

הMפצח

New member
חיבור ללא חייגן לא נותן לך IP קבוע?

IP קבוע זה דבר מאוד לא רצוי.

חיבור קבוע

לא נותן IP קבוע. IP קבוע ההגדרה שלו הוא IP ששמור ליוזר שלך ולא משתנה אף פעם. בחיבור קבוע הIP משתנה כל כמה שבועות. גם IP קבוע הוא לא דבר "מאוד לא רצוי" כי אם יש לך פיירוול ואתה לא מבצע פריצות אין סיבה שמישהו סתם ייטפל אליך וינסה לפרוץ אליך למחשב ולהשקיע מאמץ בלעבור את הפיירוול. לי יש חיבור קבוע בבית ואף אחד כבר שנתיים לא טרח לפרוץ את הFW הפשוט של הXP שלי. פשוט למי יהיה את האינטרס והכח לפרוץ דווקא אלי?

tenen

New member
אני דווקא מאוד התרשמתי מהם לטובה מבחינת תשתית

כאשר עבדתי אצל ספק אינטרנט מאוד התרשמתי מהם לטובה מבחינת התשתית יש להם אחלה תשתית, החיסרון אצלם בעיקר בשירות המזעזע, משום מה הם העדיפו לקחת את כל מי שרוצה לעבוד במוקדי התמיכה שלהם ולכן הם קצת בעיתיים כאשר כן יש בעיות ושוב רוב הזמן אין שום בעיות ולדעתי אפשר להיות מנוי שלהם בלי בעיות מיוחדות

הוט

אני מחוברת להוט בחילה של כול הבית הוט כלומר טלביזיה אינטרט וטלפון אני מאוד מרוצה חוץ , חוץ מתקלה פעם אחת במהלך השנה האחרונה שזה לא היה אינטרנט או טלפון וגם אז הסתבר כתקלת רשת שתוקנה מהר מאוד לא היו לי בעיות איתם גם מבחינת המחיר אני מאוד מרוצה לפני שעברתי להוט דיברתי עם בזק והם לא ממש ניסו לשמר אותי (דרך אגב הקו של בזק מוקפא עם שמירת מספר ככה שאם אני ארצה תמיד אפשר לחזור אליהם כרגע אין לי סיבה )

אני מחוברת לטריפל של הוט

אני לא כל כך מרוצה מאיכות התשתית - היו לי כבר 3 פעמים בעיות עם הטלפון (שאני מקווה שנפתרו עכשיו) ופעם אחת בעיה באינטרנט אז החליפו לי את המודם. בקשר לשרות - תלוי על מי אתה נופל, בגדול, רוב הפעמים שדיברתי איתם (וזה הרבה בגלל התקלות) הייתי מאוד מרוצה מהשרות, כששינינו בעלות, הנציג היה במעקב איתי עד שהשינוי בוצע והכל היה בסדר, כשהיה לי בעיה עם הטלפון והטכנאי הבריז אחראית משמרת שם שלחה לי טכנאי בכיר (כי זאת הייתה הפעם השלישית שהייתה לי תקלה) ועקבה לראות אם הכל בסדר, אם בנתיים הטלפון בסדר ואף נתנה לי פיצוי. ואלו דברים שאי אפשר להגיד על בזק שהנציגים שלהם לא יודעים איפה הידיים והרגליים שלהם, לא סימפטיים ולא רוצים לעזור. למשל, כשעברתי הזמנתי מראש התקנה של קו טלפון והדגשתי שהטכנאי יבוא אחרי ארבע כי לפני אני לא בבית, וידאתי את זה איתם שלוש פעמים לפני יום ההתקנה ולבסוף הטכנאי התקשר אלי בשתיים שהוא בדרך, אמרתי שזה לא מקובל עלי והם אמרו לי (שעתיים לפני שההתקנה הייתה אמורה להיות) שאי אפשר בארבע, יום למחרת היה לי הוט. האמת היא כשאני חושבת על זה עכשיו, אני עובדת עם בזק גם בעבודה ואני אישית הייתי מתרחקת מהם, הם נהיו זוועה בזמן האחרון.

evilihi

New member
גם אני עכשיו שוקלת את צעדיי..

האתר של הוט עושה בעיות - אי אפשר להכנס אליו.... כמה עולה הטריפל? גם אני שוקלת לעבור להוט כי זה זול - אני שונאת את הוט באופן כללי כי השירות שלהם ג-ר-ו-ע (ניסינו לחזור אליהם מיס לפני כשנה...איזו טעות - עד היום אני מחכה לפקס עם הפרטים).... בעקרון אני צריכה אינטרנט בלבד - אפילו לא טלויזיה (יש לי מספיק סרטים בדיוידי לכמה שנים, ואם אני ארצה טלויזיה אני אעשה יס - כרגע זה יקר לי). איך עושים סקר? אני צריכה אינטרנט 2.5 מגה, כתובת איי.פי קבועה (כדי לעשות מעגל סגור עם מצלמות בדירה)...

מילא שרות גרוע...

לי באופן אישי יש בעיה עם תופעת הסחיטה של לקוחות (הייתה על זה כתבה בשידור חוקר). גם שמעתי משכנה שהם עשו את התרגיל הזה בבניין שאני גר בו, וכבר דפקו על כמה דלתות, אבל אלי הם עדיין לא הגיעו.

עכשיו שחוק נתוני תקשורת עבר אני קצת מפחד

להעביר ביקורת באינטרנט על חברה מסחרית... אבל שיהיה
השיטה היא כזו (לפי מה שאני זוכר שתואר בכתבה): מגיע נציג של החברה בשעת ערב מאוחרת לביתו של לקוח לשעבר, או ללקוח שמחובר רק לאינטרנט ולא לכבלים (בקיצור כל מי שלא משלם על כבלים ויכול להתחבר בחיבור פיראטי לכבלים האנלוגיים) ודופק על הדלת, הנציג לפעמים לבוש בחליפה והוא תמיד נראה מאיים ורציני. הוא מבקש בתוקף להיכנס לדירה וטוען שהחברה "יודעת" שמי שגר בבית מתחבר לכבלים בצורה פיראטית ושהם מתכוונים להגיש נגדו תביעה על סך כמה עשרות אפלי שקלים (לפעמים הם טוענים שהם קולטים "סיגנל" מהבית או שטות אחרת, למען הסר ספק - אין דרך לחברה לדעת מי מתחבר אליה באופן פיראטי חוץ מלהכנס לבית ולראות במו עיניה). העסקה היא כזו: התחברו עכשיו לחבילה כלשהי שכוללת גם חיבור לכבלים, ובצורה כזאת תכשירו את החיבור הפיראטי שלכם ותמנעו מתביעה משפטית. בכתבה הביאו את סיפורם של אנשים שמעולם לא התחברו פיראטית, ואפילו לא יודעים כיצד, ובכל זאת סחטו אותם ואיימו עליהם בצורות כאלו ואחרות. אני לא יודע אם הם עדיין עושים את זה, בכל מקרה אני לא זוכר להם חסד מאז הפרשה הזו.

tenen

New member
ההנחות שלך חלקן מוטעות

יש להוט דרך לדעת כאשר כמה דיירים מתחברים באופן פיראטי מכיוון שהאות נחלש ככל שיש יותר מחוברים מה שגורם להם הוצאות נוספות על אנשים שאינם משלמים. כאשר הוט רואים שיש להם 30 טלוויזיות בבניין של 10 מנויים אז כמובן שישלחו לשם בן אדם ויבהירו לכלל הדיירים שצריך לשלם. אז נכון, אם לא תתן להם להיכנס כנראה שלא יתבעו אותך, נכון שזו קצת שיטת נראה את מי נצליח להפחיד, אבל אני נוטה להסכים עם השיטה במקרה הזה. לפי פרסומים שונים יש להוט מעל 100 אלף איש שמחוברים פיראטית, זה לא נראה לך קצת מוגזם לצפות מהם שלא לפעול בעניין?

אתה תמים

גם אם קיימת דרך תיאורטית לגלות חיבורים פיראטים (ואני בספק לגבי זה, זה יותר מורכב ממה שאתה מתאר), הם לא השתמשו בה, ולראיה הציגו בכתבה אנשים תמימים שבכל זאת טענו בהוט שהם עוברים על החוק. הם פשוט שלפו ממאגרי המידע שלהם דירות שיש בהן תשתיות ולא משלמים בהן כבלים, ויצאו מנקודת ההנחה שבחלק גדול מהדירות האלה יש חיבורים פיראטים. ואז עם הרשימה הזו ועם העובדה שרוב האזרחים במדינה הזאת לא מודעים לזכויות שלהם ולחוקים שמגנים עליהם, הם הלכו לנסות את מזלם. אני מסכים איתך שיש להם זכות לפעול בנושא, אבל מה שתואר בפרשה הזו לא נופל תחת ההגדרה הזו. הם לא התכוונו לעצור אנשים שעוברים על החוק, אם זה היה ככה הם היו תובעים כל אחד ואחד מהאנשים האלו, הם בסך הכל ניסו להגדיל את מספר הלקוחות שלהם באמצעים פסולים. לא ממש מעניין אותי כמה כסף הם מפסידים מחיבורים פיראטים, זה לא נותן להם זכות להטריד אנשים ללא הוכחות ולאיים עליהם, אני בטוח שיש מספיק אנשים תמימים שנפלו בתרגיל הזה.

tenen

New member
הכתבה לא הציגה ראיה כזו

הכתבה הציגה אנשים שטוענים שהם תמימים שהרי מה הבעיה להוציא ב 2 דקות את הטלוויזיה לפני שהכתב מגיע ועוזר להם להיפטר מהוט? בנוסף לכך אם בבניין יש 10 דירות מחוברות פיראטית ועוד שתי דירות שיש בהן תשתית ואין טלוויזיה הוט פונים לכל ה 12 וטועים ב2 מקרים, 2 מקרים אלו זו טעות שעדיפה לדעתי על להבליג בנוגע לעשרה עבריינים, מה גם אם ה2 האלו יעמדו על כך שלא התחברו לעולם כנראה שלא יחוייבו בגרוש. בנוגע לאיומים, מי שמרגיש שהתחבר תחת איום יכול לפנות לבית משפט שיבטל החוזה בטענה לעושק, אם הוט עד עכשיו לא נתבעו שם עשרות פעמים למרות שתובעים מאות אנשים כנראה שלרוב הניחושים של הוט נכונים מה שמצדיק אותם לדעתי.

נראה לי שעדיין לא הבנת

להוט לא הייתה שום כוונה להילחם בתופעה של החיבורים הפיראטים, לא הייתה להם שום כוונה לתבוע אף אחד ולבזבז כסף וזמן בבית משפט רק כדי להפסיד בגלל שאין להם הוכחות. הם בסך הכל ניפנפו במושגים משפטיים ובקנסות של סכומי עתק במטרה ליצור פחד, ואם מישהו נפל בפח - הרוויחו. אם לא, הם עברו לקורבן הבא. לא נראה לי שאני צריך להסביר לך למה אנשים שיפלו למלכודת כזו, הם אותם אנשים שינסו להימנע מבית משפט, גם בגלל שאין להם כסף להוצאות משפטיות וגם בגלל שאין להם מושג מה הזכויות שלהם או אפילו שיש להם אפשרות לתבוע. המקסימום שהם יעשו זה להתקשר לרפי גינת וזה מה שהם עשו.

Alasse

New member
אני מכירה באופן אישי

את אחת הבחורות מהכתבה, היא מעולם לא התחברה להוט בצורה פיראטית, בסך הכל היתה לקוחת אינטרנט שלהם. ואגב, למרות הכתבה, הם עדיין מאיימים עליה בתביעה (על מה לעזעזל?) אני כרגע מחוברת רק לאינטרנט של הוט, אם הם יגיעו לדלתי- אני מחייגת 100

roni2005

New member
החשש שלי הוא בעיקר מניתוקים ארוכי טווח בהוט

השירות פחות מטריד אותי. אני לא מתכוון להתחתן עם נציגי השירות... ולגבי עלות: כמה יעלה לי חבילת הוט הכי בסיסית פלוס אינטרנט לחודש?

Fun Fair

New member
תתפלא כמה שהשירות חשוב

כשתתקל בבעיית גביה (כלומר- חיוב שגוי שלהם)או בצורך בבירור פרטים או בתקלה טכנית- ותרצה לדבר עם שירות הלקוחות, תבין כמה שירות חשוב. כלקוחה של הוט בשירותי האינטרנט והלטפון (לא מאהבת מרדכי כי אם משנאת המן- אני מסרבת להיות לקוחה של בזק), אני יכולה לומר לך שב 4 השנים האחרונות לא היתה לי עף בעיה עם האינטרנט, אך במשך תקופה ארוכה היו לי בעיות לרוב עם הטלפון (ואז נתקלתי שוב בשירות הנפלא שלהוט, כאשר למרות עשרות בקשות חוזרות להחליף לי מודם, שם שלחו לי 23 (!!!)פעמים טכנאי לפני שהחליפו את מודם הטלפון שפתר את כל התקלות ומאז- 6 חודשים שקט...)

dify

New member
מרוצה מהטלפון של הוט

כבר למעלה משנה בלי שום בעיה באף אחד מהמישורים שהזכרת, ולא היו לי ניתוקים מעולם.

למעלה