שאלה בנוגע לדרכון

Crazy92

New member
שאלה בנוגע לדרכון

שלום רב
יש לי שאלה בנוגע לדרכון אירופאי..
אני מחזיק באחד, ואני מתכוון לטוס עם מישהו שאין לו (דרכון ישראלי בלבד).
האם כשננחת באירופה,לדוגמא,בהולנד,יפרידו בנינו בחתימת דרכונים?
אני מניח שיש תור לאזרחים אירופאיים ולאזרחים לא אירופאיים.
ומה קורה כשממריאים מאירופה? מהי הפרצדורה למחזיקי דרכון אירופאי? האם הם עוברים גם בדיקות בטחוניות בדומה לאזרחים זרים או שגם כאן יש הפרדה?
בכלל מעניין אותי מה התגובה של הפקיד כשאתה מוציא דרכון אירופאי,משתמע שהוא רק מסתכל על התמונה שזה באמת אתה ואומר לך 'ברוך הבא'.האם זה באמת ככה? אין שאלות אין כלום?
סליחה על השאלות הרבות פשוט פעם ראשונה שלי עם דרכון אירופאי.
תודה מראש לכולם

elley

New member
אתה יכול לעמוד איתו בתור של הלא-אירופאים

אבל הוא לא יכול לעמוד איתך בתור של האירופאים.

כשממריאים מאירופה, תלוי מהו היעד. אם היעד גם בתוך אירופה, מעבר לבדיקה הבטחונית בהתחלה אין כלום, לכולם. אם היעד הוא מחוץ לאירופה, זה כבר תלוי ביעד ובדרישות שלהם, אבל אין הפרדה וכולם צריכים לעבור את הבדיקות הבטחוניות.

כשנכנסים לאירופה עם דרכון אירופי הפקיד מעיף מבט בדרכון, ובך, וזהו. לרוב הם לא טורחים אפילו עם "ברוך הבא". כן, זה ככה.

guybcn

New member
הכל תלוי במדינה ואף בנמל היעד

ישנן מדינות בהן הוא כן יכול לעמוד אתך בתור של האירופאים ללא בעיה. ישנן מדינות בהן תושב שאינו אזרח יכול ואף צריך לעמוד בתור של ה"אירופאים", למרות שהדרכון ישראלי לחלוטין, וכמו במקרה של דרכון אירופאי אינו מוחתם. אירופה זו לא יחידה הומוגנית.

Crazy92

New member
טוב, משתמע מהמילה 'איחוד'

שהחוקים הבסייסים לפחות יהיו אותו דבר בכל המדינות.
לא דיברתי על תושבות דיברתי על אזרחות ועל דרכון כיוצא מאזרחות

תודה.

Nobilis

New member
בהערת אגב

לא בשביל דברים כמו "באיזה תור לעמוד בכניסה" יש איחוד.

גם בארה"ב (מדינה אחת) יש נמלי תעופה שבהם בעל GC (לדוגמא) יכול לעמוד בתור של האזרחים, וכאלה שבהם לא. זה יותר עניין של מדיניות מקומית ומצב הרוח של הפקיד מאשר משהו פדרלי.

Crazy92

New member
ברור

שיש את הסיבות הכלכליות והפוליטיות של כל מדינה להיות באיחוד הזה,אבל את האזרח הקטן והפשוט מעניינים הדברים הקטנים והפשוטים כמו השער של היורו והתורים בשדות התעופה.
או לפחות אותי.

guybcn

New member
היי שוב

לגבי התושבות זו רק היתה הערת ביניים כדי שתראה שאפילו במקרה זה יש הבדלים. לגבי הביטוי איחוד, כמו שאמר קודמי, זה לא קשור לאיחוד והבדלים יכולים להיות אפילו במדינות עצמן. במדינה בה אני גר כשהיתה לי תעודת תושב, במשך השנים הראשונות נכנסתי ללא בעיה בתור האירופאי ולא החתימו לי את הדרכון הישראלי. פעם אחת קניתי את כרטיס החזרה מהארץ לעיר אחרת, כי המחיר היה הרבה יותר זול וגם היה יריד שבהזדמנות חשבתי לבקר. בנמה"ת השוטר הרים אליי מבט זועף, וכשהצבעתי על תעודת התושב הוא הצביע על שלט וציטט לי "דרכונים אירופאים". הסברתי לו שאני רגיל שבעיר בה אני גר זה ככה, אז הוא פלט שזו תהיה פעם אחרונה (אכן זו היתה, חח) והחתים לי את הדרכון, דבר שלא עשו לי בשנים הקודמות. כשנישאתי לאזרחית אירופאית תושבת מקומית לא היתה לי מעולם בעיה. תמיד עמדנו בתור הקצר ביותר, לא משנה אם אירופאי או לא. בשתי המדינות אליהן נכנסתי בשנים הללו עם חזרתי מישראל (ופעם אחת מאוסטרליה) לא היתה לי שום בעיה לעמוד בתור האירופאי. האמת שאפילו לא חשבתי שיכולה להיות בעיה, עד שנרשמתי לפורום הנוכחי וראיתי דיונים בנושא. עד אז אפילו לא הקדשתי לכך מחשבה, ולכן אני אומר שהכל תלוי בנסיון האישי של כל אחד. אגב, גם בכניסה לארץ, אם אני עם אשתי ועם בני אנחנו עומדים בתור הקצר ביותר, לא משנה אם של ישראלים או של זרים, ומעולם לא היתה לנו בעיה (אם אני לבד אני משתמש בכרטיס סריקת כף היד). וזהו, מאז שהתאזרחתי מן הסתם יש לי תעודת זהות מקומית שאיתה אני טס בטיסות פנים אירופאיות, ודרכון מקומי שאני לא כ"כ משמש בו (אני משתמש כמעט רק בישראלי). שבת שלום.

Crazy92

New member
לצערי לא יכולתי להוציא תעודת זהות בישראל

הם טענו שאין אישור מכיוון שכל התעודות זהות צריכות להיות ביומטריות, אז צריך לחכות עד 2013.
זה היה נורא מעצבן להגיע כל הדרך מהבית לתל אביב רק בשביל שיגידו לך 'סליחה,אבל לא'. לא כתבו כלום באתר של השגרירות או משהו.

בכל אופן, הדרכון יספיק ככה שזה לא קריטי.
כל מה שרציתי לדעת למה להתכונן.
במקרה הכי גרוע אני אחכה לחבר עם הדרכון הישראלי אחרי הביקורת.
תודה

לגבי התור

עד היום הבסיסט ואני עמדנו בתורים נפרדים כי לא נראה שמותר לעמוד ביחד, מצויין בבירור "דרכוני EU" ו"זרים".

בחזרה מישראל עוד חודש אני מגיעה במצב בעייתי (גנבו לי את הארנק, על כל המשתמע- כולל ריקון חשבון הבנק, כולל כרטיס ההגירה שצריך להראות עם הדרכון בכניסה לאירלנד) והביקור אתמול במחלקת ההגירה הוכיחה שברגע שהוא (על עורו הצחור ומבטאו) פותח את הפה, היחס משתנה לחלוטין.

זה כתוב איפשהו שמותר לאזרחים לעמוד בתור ללא-זרים? מצד אחד הנוכחות שלו תעזור, מצד שני- הדבר האחרון שאני רוצה זה לעצבן אותם עם לחכות (אם הוא יצטרף אלי) בתור הלא נכון.

בקר12

New member
כמדומני שאת לא נשואה לו.

בכל מקרה וכפי נכתב כבר זה נושא מאוד ספציפי לא רק למדינה ושדה תעופה אלא גם לפקיד הספציפי במשמרת.

elley

New member
מה שאני זוכרת

משיטוטיי בנמלי תעופה אירופאיים (והיו לא מעט כאלה לאחרונה), יש תור לאזרחי האחוד ותור שני ל-all passports. מבחינתי, all passports כולל דרכונים שאינם של האיחוד האירופי, וגם כאלה שכן - כל הדרכונים. יכול להיות שבשדות התעופה הגדולים זה אחרת, אבל ספציפית למקרה שלך, כשאת חוזרת הביתה, אצלכם זה "איחוד אירופי" ו"all passposrts". אז הוא יכול לעמוד איתך. אפילו עמדתי בעצמי בתור של ה"אול פספורטס" עם הדרכון הגרמני שלי, ואף אחד לא הרים גבה בכלל.

בעסה על הארנק ברמות

לכן שאלתי אותך

כי אני במקרה יודעת שלא מזמן ביקרת בשדה התעופה "שלי".

יופי, סיכמנו שהוא יבוא איתי. בזכות נוכחותו בביקור במחלקת הגירה, הגענו לדבר עם מנהל נחמד שהתקשר להגירה בשדה התעופה ושלח להם מייל עם השם שלי והטיסות וכל הסיפור העצוב, כך שבתקווה לא יהיו יותר מדי בעיות. טיפ ל"עוברים לאירופה": אם אפשר- להצטייד במקומי!

לגבי הארנק- זה היה נורא, רוקנו לי את החשבון לגמרי. אתמול גם קלטתי שיום שישי עבר עלי כנראה במצב של הלם, כי אני לא זוכרת חצי מהדברים שעשיתי, כולל הטיול למשטרה. אני מקווה שהבנק יתנהג יפה ויחזירו לי את הכסף.

תודה!

elley

New member

glad I could help. אם יש עוד משהו שאני יכולה לעזור בו, רק תגידי. וד"ש.

TrigATUSA

New member
אבל איך הם ידעו את ה PIN שלך?

חשבתי שחייבים את זה על מנת למשוך כסף או לקנות משהו?

העניין בחקירה

לא ברור בדיוק. הם לא השתמשו בכרטיס בכספומט אלא בחנויות בגדים למיניהם (מקומות שאני לא יכולה להרשות לעצמי לקנות בהם ד"א, כמו דבנהם'ס) לכן יש עוד סיכוי שהם גיהצו (אם הצ'יפ לא עובד, אפשר לגהץ לייזר בכל מיני מקומות).

בכל מקרה, אנחנו עכשיו בישראל, אני מקווה שלפחות תהיה תשובה אם מחזירים או לא עד שנחזור. כל תורי ההגירה הלוך עברו חלק למדי (למרות שבירכו אותנו בנפרד שני אנשי בטחון כדי לתהות על קנקננו, מילא).

למעלה