שאלה בנוגע לדיבור

שאלה בנוגע לדיבור

שלום לכולם, הילדון שלי בן שנה ו-9 ורציתי להתייעץ: שמתי לב שאנחנו (אמא אבא סבתות וכו') מדברים איתו בצורה כזאת: מתחילים מילה והוא משלים למשל: אוטו י.. והוא משלים "רוק" יונתן הק... והוא משלים - טן וככה גם בדיקלומים ושירים אחרים. האם זה בסדר שהוא לא אומר לבד את כל המילה ושאנחנו מתחילים לו אותה,האם לדעתכם זה יכול לפגוע בדיבור שלו בהמשך? או שלהיפך זה מעודד אותו לדבר נכון? תודה לכל מי שיענה ובכלל תודה לפורום הנהדר הזה שאני קוראת בו המון ולומדת

אפרתש

New member
אתם כל הזמן מדברים איתו ככה?

אני מתארת לעצמי שיש מקרים בהם הוא גם מתחיל את המילה. זו נראית לי בעיה רק אם זו צורת השיחה העיקרית ביניכם. למשל - אם הוא רואה אוטו, אולי הוא דווקא מעדיף להתייחס לגודל שלו ולא לצבע. ואולי הוא בכלל לא רוצה עכשו לדבר על מכוניות, אלא מסתכל על הפרחים שלצד הכביש.

אני לא חושבת ...

שזו צורת השיחה העיקרית כי אני גם הרבה מדברת אליו מבלי לעודד אותו להשיב, סתם מסבירה לו, או שואלת אותו שאלות ולא מנחה אותו לגבי התשובות ואז הוא עונה רגיל כמו שהוא יודע לדבר. זה קורה כשאנחנו רוצים לעודד אותו לשיר או לדקלם או כשאני למשל מלבישה אותו אני מראה לו צבעים על הגרב למשל, ואז מתחילה את המילה י - רוק א - דום והוא ממשיך אני מרגישה שאולי אני עוזרת לו מידי והוא צריך לאמר את המילה לבד בלי שאני אתחיל לו אותה.

שרוֹן

New member
אני אענה לך באמירה גאונית שאמר

פעם ידיד טוב שלי (אבא לשניים), "עד גיל 5 כולם הולכים..." יהיה בסדר, לא נשמע שלילד יש בעיות דיבור, לא נשמע שהמשחקים מזיקים למשהו, נשמע שכולם נהנים. דברי ישירות אליו, תני לו להגיב אם בא לו. הכל הולך. זה שלב מקסים של מילים שנוצרות, של מילים פרטיות שהוא ממציא, של התחלה בשילוב והרכבה. אם המשחקים האלה הם רק חלק ולא הכל, ואת לא מכריחה אותו להגיד דברים או מעמיסה עליו ציפיות, תרבחו ותסעדו.

לורליי43

New member
אני חולקת על גאוניות האמירה

"עד גיל 5 כולם הולכים..." (בלי קשר לשאלה המקורית כאן בשרשור, כי זה לא על אותו קו.) מאוד לא אחראי לדעתי לחשוב ככה- ילד שלא הולך בטווח הנורמה, כדאי שהוריו יבדקו למה, וכך עם כל דבר שחורג מהנורמה. ולא בגלל שכולנו חייבים להיות "נורמליים", אלא בגלל שלפעמים זה מצביע על בעיה, ועדיף לטפל בגיל צעיר.

לורליי43

New member
למרות זאת, זו לא היתה בחירה מוצלחת

כי הרבה פעמים קיימת התלבטות, מתי הדאגה היא מיותרת ונובעת מלחץ להשגים ומתי מרוב "רילקס" נופלים כבר לכיוון הזנחה (שזה בעצם מה שאימרה שהבאת מבטאת).

שרוֹן

New member
בהתייחס לשאלה המקורית

זאת דווקא היתה בחירה מוצלחת. מבטיחה שאני לא אגיד את זה לאמא שמספרת שהילד שלה בן 4 ויושב בסלקל

ב ה י ר

New member
לא נשמע לי בעיתי

ביתי באותו גיל וגם אנחנו מדברים איתה כך לפעמים, בכדיי לעודד אותה לשתף איתנו פעולה. זה באמת כמו משחק בשבילה.

למעלה