שאלה בנוגע לגמילה

שאלה בנוגע לגמילה

שלום גרא! הייתי כאן כבר כמה פעמים בעבר ומאד נהניתי מעצותיך המצויינות שעזרו לי מאד, ולכן אבקש עוד עצה. התחלתי לגמול את בני (בן 4 עוד חודש) מיניקה. אין לי נסיון עם גמילות ואני לא בטוחה שזה הולך טוב. שרשרתי הודעה בנושא גם בפורומי הנקה, כי יש לי גם בעיה מסויימת של גודש, וכתבתי שם הודעה די מפורטת, להלן הקישור להודעה. האם תוכל בבקשה להאיר את עיני כיצד אוכל לקדם את העניין לכדי סוף מוצלח? תודה רבה מראש!

גרא.

New member
אמא של רום,להבנתי,יש אצל בנך בלבול

בין הרצון להמשיך לינוק,כפי שהיה רגיל עד כה, לבין העובדה שהוא נמצא בעיצומו של תסביך אדיפוס (לפי הגישה הדינמית).אם את זוכרת,בלי להאריך זה אותו שלב התפתחותי, בו בנים ביו הגילים 3-5 לערך,מגלים משיכה מינית אינפנטילית (ילדותית) לאם, והבנות, בתסביך אלקטרה משלהן,לאב.נכון שבנך אינו מכיר את הספרות..אבל מבחינה התפתחותית,הוא כרגע מיטלטל בין הרצון ואולי אפילו הצורך,לינוק, לבים רצונו, באיזה שהוא מקום להתחרות עם אביו על אהבתך כאשה (לזכור, מדובר במיניות אינפנטילית,ללא יכולת לממש אותה). לכן יש בלבול רב. פעם הוא "מאהב" לוהט, ובכלל זה בהחלט מעניניות אותו הציצים שלך..ועוד דברים. ופעם הוא מתנהג כמו תינוק הזקוק לספוק האוראלי שלי באמצעות היניקה,זקוק לחום ולקירבה לגופך..ולכן הוא לא מוותר.. להבנתי,התנהגות היויו בין לבין, קשה להפסיקה מבלי להכנס בין ולתוך אחד ממעגילי ההתנהגות הללו שלו.אין טיפול ממוקד בהתנהגות הילד שעה שהוא מאוהב באימו, בשלב האדיפלי,למעט הבנה של התהליך, אמפתיה להתנהגותו,והצבת גבולות ברורים, מה כן, עד כמה, ומה לא.אבל לגבי המשך היניקה..למרות שיש עדות מסויימות, אצלן היניקה עשוייה להימשך עד גיל ההתבגרות,ואולי יותר מזה..דומה שכאן, כדאי לשים את הגבולות בצורה הרבה יותר ברורה..להציע לו תחליפים, אם בקבוק או מזון מוצק, שאותו הוא בוודאי כבר אוכל..במילים אחרות,לגעת לך בציצי (על הרקע האדיפי),אפשר ומותר.לינוק (על הרקע אולי של הפיקצסיה האורלית).זה לא יותר.בכל מקרה,השלב האדיפלי,נמשך לערך עד גיל חמש (פחות או יותר).המשיכה המינית האינפנטילית, והרצון שאולי הוא בטא אותו, להתחתן איתך..כל אלו יעלמו, כאשר הילד יגיע לשלב בו הוא יתחיל להזדהות עם אביו,עם דמותו, יפסיק לקבל אותו כמתחרה עליך..ואז הכל ישתנה, יפסק ויעלם.

תודה רבה על התשובה!

אני מבינה מכאן שמדובר עדיין במשהו נורמלי, ושעלי לקבל את זה כחלק מהתפתחותו. תודה על הדברים - הפכתי להיות מודעת לתהליך, ואני חושבת שההבנה תסייע לי להתמודד עם זה באופן יותר מוצלח. אכן בתת המודע הגבתי באופן מאד אסרטיבי לעניין בקשות היניקה, אולם עכשיו אני קולטת שעקב אי הבהירות של החלק האדיפלי, הגבתי בריחוק וקשיחות גם על החלק הזה, שלא לצורך. תודה שהבהרת לי את הדברים ועזרת לי למנוע ממנו פגיעה מיותרת! אכן אנסה להיות מעט יותר אמפאטית וסבלנית כלפי התהליך. עוזר לדעת שזה נורמלי ועובר!

למעלה