שאלה בנוגע לגוש שומן

betalfa

New member
שאלה בנוגע לגוש שומן

לכלבה שלי, בת 10 חודשים, צץ לפני כשבועיים מה שנראה כמו גוש שומני על השפה התחתונה. לא כואב לה באיזור, היא לא מגלה שום סימני אי נוחות, וכעיקרון - עסקים כרגיל. נשאלת השאלה אם דרושה התערבות מצידי בנושא? האם יש להסיר את הגוש? במידה וכן, כיצד נעשית פרוצדורה כזו? האורך של הגוש הוא כחצי ס"מ.

אסף י 1

New member
נסיון

אסור לעשות אבחנה באינטרנט, גם אם התמונה היתה פחות מטושטשת, כי כך לא מתאפשר לנו לבדוק את הכלבה באופן מלא. על פניו הייתי חושד בפאפילומה, ככל הנראה על רקע ויראלי. הייתי ממליץ לך לגשת לרופא שיבדוק את הכלבה ויאשר את האבחנה, ואז להיות רגוע.

אני מסייגת את דברי כי אסור לאבחן

אבחנות דרך האינטרנט, וגם אינני רופאה. כשאימצנו את לופו היו לו פפילומות (כך נראה מה שיש בתמונה, זה מאופיין בצורת "כרובית") על השפה והלשון. זה באמת לא ממש מפריע לו אבל זה משהו שעלול להיפצע וחוצמזה מוקד להצטברות של לכלוך וחיידקים ולכן גורם גם לריח רע. ללופו הסרנו את הפפילומה בטשטוש קל והרדמה מקומית בלבד. לאחרונה הסרנו לו עוד אחת קטנטנה מהאוזן רק בהרדמה מקומית (ו-4 אנשים שמחזיקים אותו...). רק בריאות!

betalfa

New member
תודה לשניכם - דיברתי עם הוטרינר

שלי וכנראה שזו אכן פפילומה, כי מסתבר שהכלבה שיחקה עם גורה של שכנים שיש לה כמה בעיות רפואיות שהיא הביאה אותן מהמכלאה, והיא הדביקה את הכלבה שלי. הוטרינר שלי אמר פשוט לתת לזה לעבור לבד, אלא אם זה מדמם או מציק לכלבה מאוד. אני הרבה יותר רגועה עכשיו. תודה

למעלה