שאלה בנוגע לברונכיט...

edragon1

New member
שאלה בנוגע לברונכיט...

אינני יודע האם זה הפורום המתאים ....אבל לא מצאתי משהו דומה . בילדותי סבלתי מברונכיט ספסטית אך לקראת גיל ההתבגרות התופעות של המחלה נעלמו וכן גם ההתקפים.......טופלתי אז ב"ונטולין" , מאז ועד היום לא היו למעשה התקפים (כיום אני בן 29) למרות שאני תמיד נמצא עם משאף ונטולין בקרבת מקום למעשה לא השתמשתי בו כלל ב12 שנה האחרונות. בימים האחרונים ,החלו קשיי נשימה ו"התקפים" קטנים בלילה..... תחושת מחנק בגרון ושיעול האם סביר להניח שזה עקב עונת המעבר או שינויי מזג האוויר? דבר נוסף -האם יש תכשירים טבעיים להתמודד עם תופעות קלות של ברונכיט (שכן אינני רוצה להשתמש במשאף תכופות) תודה מראש

jasmine38

New member
בוקר טוב edragon1

למי אתה מפנה את השאלה? לחולי/משפחות CF או לרופא ? אולי יש מי שידע לתת לך תשובה. נמתין ונראה. הנני מציע לך לפנות במקביל, לפורומים נוספים באינטרנט של יעוץ רפואי לבעיות ראות/נשימה וכו'. וללא קשר לאינטרנט, האם נבדקת/התייעצת עם רופא שבדק אותך לאחרונה?

edragon1

New member
אני מפנה את השאלה גם לרופא וגם.....

לאנשים שיש להם ניסיון כזה או חוו טיפול אלטרנטיבי ויכולים לספר עליו, לגבי רופא נבדקתי ונאמר לי שמשאף וונטולין פשוט יכול להקל על הבעייה ואין צורך בתרופות נוספות כגון סטרואידים ,אנילציות וכד', העיניין שהייתי רוצה דווקא לנסות אלטרנטיבה מהטבע

jasmine38

New member
בענין תחומי היעוץ של רופא בפורום זה

רופאים לא מתייחסים לרפואה אלטרניבית. השם "אלטרנטיבי" מקפיץ להם את הפיוזים. לעומת זאת, הם מכירים בהגדרה הכללית "רפואה משלימה", אך רופא בפורום, לא יוכל ליעץ בנושא. בבחירת טיפול אלטרנטיבי, באמת כדאי לקבל המלצות, כי הנושא לא מוסדר . יש הרבה מאוד שרלטנים. זהירות על הכיס ובעיקר על הבריאות.

ר י כ ט ר

New member
ברונכיטיס

היות ואף אחד לא ענה... כמה עובדות יבשות. יש בעיה בהגדרה הרפואית של "ברונכיט ספסטית" מה הבעיה? ההגדרה של ברונכיטיס, דלקת בסימפונות, הינה כאשר הדלקת מופיעה 3 חודשים בשנה קלנדרית, וחוזרת על עצמה לפחות במשך שנתיים. רק אז האבחנה היא ברונכיטיס. בברונכיטיס יש היצרות של הסימפונות בליחה. בהאזנה בסטטוסקופ- שומעים צפצופים ונשיפה מוארכת. עקרונות הטיפול: 1. מרחיבי סימפונות (ונטולין למשל). 2. סטרואידים לטיפול בדלקת ומניעת הישנות התקפים של קוצר נשימה . כך שכאשר ישנו אדם המופיע עם התקפי קוצר נשימה מלויים בצפצופים וכו' הוא לא יכול להיות מוגדר כברונכיטיס היות וטרם עברו שנתיים בהם נמשך המצב לפחות 3 חודשים בכל שנה. על כן מסווגים את התופעה "כברונכיט ספסטית", כל זמן שהיא לא מופיעה בשנה הבאה.

למעלה