שאלה בנוגע לבן 4

שאלה בנוגע לבן 4

שלום, הילד הגדול שלי בן 4, ילד מקסים, חייכן ואינטילגנטי מאוד. יש לו מספר תופעות שמתחילות להדאיג אותי, למרות שבעבר התייחסתי אליהן בביטול. הוא לא אוהב לצייר, ולמעשה ממש לא מוכן. מאוד לא אוהב להתנסות ביצירה ובכלל בדברים חדשים. אם הולכים למשחקייה - ישחק רק במשחקים של הקטנים (נניח בימבות) ולא בדברים המורכבים יותר. מסרב להתנדנד על נדנדה (נדנדת ישיבה, לא זוגית). אני חייבת גם לציין שהוא מאונן הרבה. עדיין זקוק לשנת צהריים. יש לו ר' במבטא אנגלי אני רוצה הפנייה מקופ"ח לאבחון ולריפוי בעיסוק, אבל אשמח לחוות דעת נוספת.

גרא.

New member
אגס ותפוח,מאד סביר שהילד סובל מחולשה כלשהיא

בשריררי השכמות,קבוצת השרירים בגב העליון מתחת לעורף,אלה האחראים למוטוריקה העדינה.יתכן שיש גם קשיים במוטוריקה גסה,את הקשיים האלה מעריכה מרפאה בעיסוק,שגם מציעה טיפול בריפוי בעסוק במקררה הצורך.יש להניח שהילד גם מתקשה בכפתורר כפתורים,או רכיסת שרוכים,כי גם הפעילויות האלה קשורות לאותה קבוצת שרירים.אם זו הבעייה,אימון אינטנסיבי בריפוי בעיסוק,עשוי מאד לשפר את יהולת הבצוע שלו ואת הנכונות הראשונית בכלל להתנסות.יחד עם זה,רצוי לבדוק אם הרראייה שלו תקינה. יתכן שהוא סובל גם מקשיים של מיקוד ראייה,מתקשה להתרכז במטלות ביצועיות הכרוכוץ רובן ככולם בחוש הזה,ולעיתים גם בשל כך הילד נמנע מפעילויות.לגבי האוננות,ילד בגיל 4 ננצא בעיצומה של התקופה הפאלית ע"פ הגישה הדינמית של פרויד,תקופה שהיא חלק אינטגרלי בהתפתחות הפסיכוסכסואלית בין הגילים 3-5 בתקופה הזו,אברי המין (בן/בת) הופכים לאזור אירוגני או ארוטוגני,אזור שגרוי שלו מעוררר תחושות ארוטיות או מיניות (מיניות ילדותית-אינפנטילית).זו תופעה שכיחה,שאין מקום להתערב או להפסיקה.במידה והילד מאונן בפרהסיה,מה ששכיח למדי,אפשר לבקש ממנו לעשות זה בחדרו.אבל אין מקום להכנס לבהלה,וודאי שלא להעניש.לגבי דפוס השפה,לפי שעה אין גם כאן מקום לבהלה.יתכן שהוא מחכה מי מכם,או את הגננת.במידה וזה מפריע לו,אפשר תמיד לגשת למרפאה בדיבור (קלינאית תקשורת).בכל מקרה,כדאי מאד להגיע איתו דרך קופ"ח למרפאה בעיסוק.

למעלה