שאלה בנוגע לבלמים של טויוטה

מ ש ה 53

Well-known member
היי
כבר לפני שנים, התפרסמו כתבות, המעידות על כך, שלגדולת יצרני המכוניות יש בעיה עם הבלמים.
ולדוגמא:

ולעניינינו: יש לי זוג חברים, שבאורח קבע, הם נפרדים מטויוטה פריוס אחת, ורוכשים חדשה תחתיה.
לאורך עשור, הצגתי בפניהם לפחות כתבה אחת מבין ה-3 שהבאתי כאן, אבל הם טענו, שמה שהיה פעם זה לא מה שקורה היום, וברור להם, שהמפעל פתר זה מכבר את נושא "תקלת הבלמים".
אלא מאי? ממש בחודשים האחרונים, הם החליפו רכב, ושוב רכשו פריוס מהניילונים.
אז בערב שבועות, הם הגיעו לחניון תת קרקעי היכנשהו והנהגת התכוננה לבלימה לקראת "סוף הדרך" ולקראת החניית הרכב באופן סופי. אלא שאז, היא נוכחה ש"אין בלמים" ובמהלך הירידה (כן. הייתה שם ירידה כלשהי), הרכב דווקא האיץ עד שהתנגש בקיר. כריות האוויר נפתחו, חגורות הבטיחות ננעלו, ושניהם נפגעו בדרך כלשהי מההתנגשות הזו. מוסך טויוטה הכריז על הרכב כ"טוטאל לוס", אלא שהם מסרבים לקבוע, שהתאונה קרתה בשל תקלה בבלמים.
כל דעה שתועלה כאן, תתקבל בברכה...
משה

moshecaspi

Active member
דה מרקר - כתבה מ-2014. כלכליסט - כתבה מ-2010. אם אכן היו תקלות כאלו, סביר שהן תוקנו מאז. יכול להיות שמדובר בבעיה אחרת שתפורסם בהמשך.

מ ש ה 53

Well-known member
דה מרקר - כתבה מ-2014. כלכליסט - כתבה מ-2010. אם אכן היו תקלות כאלו, סביר שהן תוקנו מאז. יכול להיות שמדובר בבעיה אחרת שתפורסם בהמשך.
לי דווקא נראה שהמפעל הזה מעדיף לשלם כמה מאות אלפי דולארים פיצויים מאשר להשקיע בתכנון מחדש של מערכת שקוטלת נהג או שניים בשנה.

moshecaspi

Active member
טויוטה זו אחת מחברות הרכב הכי מקצועיות שראיתי. לא נראה לי שהם מתעסקים בשטויות.

מ ש ה 53

Well-known member
טויוטה זו אחת מחברות הרכב הכי מקצועיות שראיתי. לא נראה לי שהם מתעסקים בשטויות.
צודק. אבל איך תסביר, שגם כעת קרתה תאונה שקשורה איכשהו לבלמים ולאי בלימה, למרות שהסוגה הזו של התקלות מלווה את רכבי החברה מעל לעשור?
אבל אשאל שאלה מציקה אחרת... היות שהכרב הגיע למוסך של היבואן, האם ניתן להכניס בוחן רכב חיצוני ומומחה, שיביע שם את דעתו בנוגע לסיבת התאונה?

moshecaspi

Active member
אפשר להביא מומחה, אבל לא בטוח שתהיה לו גישה להכל (אלקטרוניקה, בעיקר), כי יתכן שצריך ציוד ייעודי של טויוטה, ורק היא יכולה להבין מה גרם לתאונה. בכל מקרה, תשמרו את הניירת למשך שנים, כי יתכן ותגיע תביעה ייצוגית בעוד מספר שנים. אגב "רכב דווקא האיץ" יכול להיות בגלל שהיא לחצה בטעות על הגז.

מ ש ה 53

Well-known member
אפשר להביא מומחה, אבל לא בטוח שתהיה לו גישה להכל (אלקטרוניקה, בעיקר), כי יתכן שצריך ציוד ייעודי של טויוטה, ורק היא יכולה להבין מה גרם לתאונה. בכל מקרה, תשמרו את הניירת למשך שנים, כי יתכן ותגיע תביעה ייצוגית בעוד מספר שנים. אגב "רכב דווקא האיץ" יכול להיות בגלל שהיא לחצה בטעות על הגז.

תודה על הקישור. זו נהגת מנוסה ו-וותיקה. לדעתי, זה לא מה שקרה לה אף כי לא הייתי איתה ברכב בשעת התאונה. מדובר בנסיעה איטית בתוך חנייה מאוכלסת ובנסיעה בירידה. לא הגיוני שבחרה דווקא בדוושת הגז באותו רגע... והיות שהיו כבר תקדימים לא מועטים, הסיכוי לכך נמוך עוד יותר.
בכל מקרה, אליבא לדבריך, יהיה כמעט בלתי אפשרי להוכיח שאכן היה כאן כשל (אולי אלקטרוני) של מערכת הבלימה, וכמובן שזוהי נקודת עזר רצינית לאנשי המפעל ואנשי השירות מטעמם.

חן 1111

Active member
קשה לדעת מה בדיוק קרה שם. מניסיון שלי יש הרבה מקרים שנהגים עושים טעות, לדוגמה מאיצים במקום לבלום, ואחר כך מתעקשים שזו לא טעות שלהם ומחפשים בנרות מקרים דומים כדי לטעון שיש בעיה ברכב.
כמובן יכולה גם להיות בעיה אמיתית ברכב. אם זו מערכת הבלמים, זו בעיה אולי במערכת ה-ABS כי היא היחידה שיכולה לבטל את הבלימה. אגב, זה קרה לי אישית פעם עם רכב של ניסאן.
בכל מקרה, אין להם שום סיכוי לבדוק בוודאות מה קרה. יש להניח שאם מומחה יבדוק את הרכב הוא לא ימצא שום פגם חוץ מנזקי התאונה.

מ ש ה 53

Well-known member
קשה לדעת מה בדיוק קרה שם. מניסיון שלי יש הרבה מקרים שנהגים עושים טעות, לדוגמה מאיצים במקום לבלום, ואחר כך מתעקשים שזו לא טעות שלהם ומחפשים בנרות מקרים דומים כדי לטעון שיש בעיה ברכב.
כמובן יכולה גם להיות בעיה אמיתית ברכב. אם זו מערכת הבלמים, זו בעיה אולי במערכת ה-ABS כי היא היחידה שיכולה לבטל את הבלימה. אגב, זה קרה לי אישית פעם עם רכב של ניסאן.
בכל מקרה, אין להם שום סיכוי לבדוק בוודאות מה קרה. יש להניח שאם מומחה יבדוק את הרכב הוא לא ימצא שום פגם חוץ מנזקי התאונה.
אכן. זה מה שחשבתי. אבל היות שכבר היו מקרים עם טויוטות... ובעיקר עם טויוטות... אולי אומר הדבר דרשני.

למעלה