שאלה בנוגע לבלון חמצן גדול

גאיליי

New member
שאלה בנוגע לבלון חמצן גדול

יש לי בלון חמצן של 40 ל' ואני עובדת עם מבער מיינור. הבלון מספיק לי ל- 30 שעות עבודה בערך- האם זה הגיוני? אין דליפות מהבלון - בדקתי וזה כבר בלון שני שיש לי אותו הספק שעות עבודה איתו. תודה מראש:)

היי! עד כמה שידוע לי זה הגיוני.

על המבער שלי עבדתי בערך 60 שעות ואני יודעת שהצריכה של המיינור בערך כפולה. אם את צריכה עוד מיכל חמצן אני מכירה מישהו שמוכר...

גאיליי

New member
חחחח את רוצה שיעיפו אותי סופית מהבית?

לפחות זה הגיוני ואני לא עושה משהו לא טוב. רק שנראה לי שלא רחוק היום ואני אציע גם את שלי למכירה ופשוט אקנה מחולל זה יהיה יותר חסכוני לאורך זמן כי הובלה והחלפה של בלון כזה למודיעין עולה לי 300 ש"ח כל פעם....

אמנון אלבז

New member
מנהל
למיינור צריכה כפולה?

זהירות עם המינוחים במיוחד שהם לא בדוקים בצורה מדויקת. לפעמים הטעות נובעת ממוכרי חמצן חמדנים שמוכרים לנו בלון חמצן שמולא בשיטת השוואת לחצים ולא במילוי במפעל החמצן. על כל בלון חמצן כתוב הלחץ שדחוס בתוכו, עם הרכבת הוסת מראה לנו שעון הלחץ את כמות הלחץ שבבלון. בעבר דובר כאן רבות על לחץ בלון לחץ עבודת המבער וצריכת החמצן שלו, הצריכה נצדדת בליטר לדקה ולא בלחץ אולם רוב המערכות אינן מצוידות במונה ליטרים לדקה לכן רוב המשתמשים מסתפקים במתן לחץ מסוים והתרשמות מרמת הלהבה. אז כל אלה שמאוצים מהלהבה שלהם מה דעתכם? אולי אפשר להוריד במעט את לחץ העבודה ולחסוך חמצן שסתם מתבזבז בגלל עודפים? שוב אני חוזר ומזכיר שאין מקרה אחד דומה למשנהו.המרחק בין הבלון למבער, מידות הצינור באורכו וקוטרו.כמו כן הלחץ שאנו מכוונים את הוסת. לסיכומו של דבר צריך לציין שאי אפשר להתעלם מחוקים פיסיקאליים שקובעים שלהבה מסוימת עם כמות גז מסוימת , צורכת כמות חמצן מסוימת. מכאן יוצא שרמת להבה מסוימת דומה בצריכת החמצן והגז שלה בכל המבערים. זו עובדה פיסיקלית.

גאיליי

New member
אמנון לא ממש הבנתי

אז מה זה אומר שאני עובדת לא נכון? כשעבדתי עם להבה חלשה יותר לקח לי הרבה יותר זמן להכין כל חרוז (מה שלא ממש יש לי) וככה אני מספיקה הרבה יותר בפחות זמן בלי להוריד באיכות. אז בעצם מדבריך אני מבינה אולי שהמהירות באה על חשבון כמות החמצן בה אני משתמשת?

אמנון אלבז

New member
מנהל
לא , לא הבנת אותי..

אני טוען שעודף חמצן מוביל לביזבוז בלבד, לא מוסיף לגובה הלהבה ולאיכותה. הביזבוז הוא מעודף לחץ שמוביל לעודף כמות חמצן בדקת שריפה. הורדת הלחץ בוסת אינה בהכרח מוריד מגובה הלהבה. לכן יש להוריד את הלחץ עד למידה המינימלית כשבה עדייון איכות הלהבה לא נפגמה.

heli 1 האחת

New member
הי אמנון ,יפה ,ענית גם לי .

ואצלי קרה דבר מוזר,כיוונתי באותו לחץ כמו תמיד ,ובכל פעם שהחלפתי בלון חמצן החלפתי גם גז אחרי שבוע ,הפעם סיימתי בלון וחצי ועדיין יש לי גז. לא מבינה אבל שיהיה. באותה מידה אני רוצה לדעת אם לחץ הגז והחצ\מצן מגיב שונה לגבי צבעים שנשרפים,תכלת,תורכיז או ורודים,? מה דעתך? ושוב המון תודות.

אמנון אלבז

New member
מנהל
רחלי

שוב אחזור ואדגיש.. הלחצים אינם חשובים בכלל היצרן מדבר אך ורק על צריכה של ליטרים לדקה. הלחץ נדרש להולכת הנפח למבער, ככל שהדרך ארוכה יותר יש צורך בלחץ גדול יותר בגלל חיכוך החומר על דפנות הצינור. כמו כן יש חשיבות לקוטר הצינור, ככול שהקוטר יעלה ההספק יעלה ואפשר כמובן יהיה להוריד את הלחץ.

heli 1 האחת

New member
אמנון תודה,מקובל עלי ואת זה אני גם

יודעת מפני שאצלנו המבער בקומה השלשית וכל המערכת למטה.

גאיליי

New member
זה מה שעשיתי באופן אינטואיטיבי

והצבעים יוצאים לי כמו שחשבתי שיצאו, אז כנראה שפשוט זו הצריכה של החמצן ואין הרבה מה לעשות אלא לחשוב על קניית מחולל. תודה רבה על התשובות:)

zfard

New member
אני לא יודעת כמה ליטרים יש בבלון שאצלי,

אמנון, אולי אתה יודע?..
אם זה נותן קנה מידה כלשהו, אני עובדת עם להבה קטנה, והבלון מספיק לי ל- 26-29 שעות, תלוי בסוג העבודות שעשיתי עם אותו בלון (כשאני עובדת עם בורו אז הבלון בסופו של דבר יספיק לזמן שקרוב יותר ל-26 שעות, כשאני עובדת בזכוכית רכה ועושה חרוזים קטנים, זה מתקרב יותר ל-30).

אמנון אלבז

New member
מנהל
בלון של 150 אטמוספרות

זה מה שיש לצפרדע וזה לא הבלון הגדול ביותר. הבלון הגדול מכיל 200 אטמוספרות.

אמנון אלבז

New member
מנהל
לא מחייב

צריך לדעת את כל הנתונים על מנת לדעת איזה לחץ את צריכה לספק לקו שמוליך חמצן למבער. באותה מידה יש תלות בכמות הגז שמספק בלון הגז למבער. יתכן ולחץ הגז גבוה? באותו יחס מתבקשת אספקת החמצן לכן.... אי אפשר כל כך בקלות לעשות השוואות בין מקרה למקרה. מי שגר בקומה עליונה ומקבל אספקת גז ממקום נמוך ועם צנרת צרה זקוק ללחץ מעט יותר גבוה מזה שגר בקומת הקרקע ויש לו צנרת בעלת קוטר רחב יותר. בשני המקרים הצורך בכמות החמצן תשתנה.

היי אמנון...תיקון קטן : הבלון הקטן של 20 ליטר

מגיע אלי כשהוא מלא בלחץ של 200 אטמוספרות בדיוק כמו הגדול.

אמנון אלבז

New member
מנהל
הבלונים של יסמין

יסמין הבלונים שלך מענינים נדמה לי שהם אלמניום? בכל אופן מידות לא שגרתיות את מדברת על 20 ליטר? גם את המידות ליטרים אני לא מכיר.

זה לא אלומיניום, זה פשוט בלון של חמצן רפואי

אתה לא מכיר ליטרים? אז אולי התבלבלתי? לא, נראה לי שאני צודקת, הגז בק"ג והחמצן בליטרים הגדול זה 40 ליטר והקטן כמו שלי 20 או 22. ליתר בטחון אני אשאל שוב ואדווח לכם!

למעלה