שלום בני ../images/Emo13.gif
ראשית לגבי החמצן- אני לא יצור מאד טכני אז אולי אני טועה, אבל מה שאני הרגשתי בעבודה עם הבלון הוא שרבע סיבוב של הברז במבער (לצורך העניין) משפיע על הלהבה אחרת אם הברז של הבלון פתוח פחות או פתוח יותר. כשהברז על הבלון פתוח יותר, מספיק לסובב פחות את הברז על המבער כדי לקבל את אותה השפעה על הלהבה. אני לא יודעת אם מתבזבז חמצן או לא, אבל לי זה היה משמעותי כי כשאני "משחקת" הרבה עם הברזים של המבער בזמן העבודה, אני רוצה להיות כמו טייס אוטומטי, להתרכז בחרוז ולא בברזים על המבער, שהתנועות תמיד יהיו אותן תנועות. כשבטעות הברז של הבלון היה פתוח יותר מדי, פתאום הכל במבער השתנה לי. אני מניחה שבמידה מסויימת יש גם בזבוז של חמצן?.. לגבי המע"מ- קודם כל, גם אם ספק מציין מחיר שלא כולל מע"מ הוא צריך להגיד את זה. שנית, כמו שכבר אמרתי, החוק מחייב להגיד מחירים שכוללים מע"מ, זה לא תפקידו של המוכר בחנות לנחש אם הקונה הוא עוסק מורשה או לא. גם באבג"ד יש מדבקות מבלבלות, כי הן מציגות שני מחירים- כולל מע"מ ולא כולל מע"מ, ולרוב המחיר שמודפס באותיות גדולות ובולטות הוא המחיר שלא כולל מע"מ. גם בגילרפאל המחירים שאתה מקבל כשאתה שואל "כמה זה עולה" לא כוללים מע"מ, למרות שאני מרשה לעצמי להניח שרוב הצרכנים של שתי החנויות האלה הם חובבנים, מקסימום עוסקים פטורים, אבל לא עוסקים מורשים. לא יגידו לך שהמחיר הוא "איקס, לא כולל מע"מ" אלא רק מספר ולך תנחש לבד, אם תשאל כמה זה כולל מע"מ יגידו לך לחשב לבד. בחנויות כאלה (קרה לי גם בחנויות של ציוד לצורפות למשל, ושוב, קשה לי להאמין שרוב הצרכנים של החנויות האלה הם עוסקים מורשים, ועדיין זה לא מתפקידו של המוכר לנחש). בכל החנויות האלה, הקבלה בסופו של דבר לא כוללת את המחיר הסופי פר פריט, אלא את המחיר לא כולל מע"מ, ובסופו של דבר את המחיר הכולל. אם אתה רוצה לדעת כמה עלה לך פריט מסויים- תוציא מחשבון ותתחיל לחשב, ותקווה שאתה עוד זוכר נכון איך מחשבים אחוזים. בין השאר, בזבוז זמן שכזה לקונים זה מה שחוק הצגת המחירים בא למנוע. כבר קרה פה בפורום שמישהו שאל אם יכול להיות שגבו ממנו מע"מ פעמיים ועשו עליו קופה, כי הוא הגיע הבייתה והסתכל על הקבלה, ובאמת ככה הקבלה נראית. אני קניתי לפני כמה שבועות פריט בחנות לציוד צורפות באיזור הצפון. המחיר היה 4.30 לא כולל מע"מ. הבחורה הקלידה בקופה, אני הגשתי לה 5 שקלים, וחיכיתי לפריט הארוז ולקבלה. מה אומרת המוכרת? עדיין חסר שקל! זה נראה לי קצת מוזר, 1.70 מע"מ על פריט שעולה 4.30??? אבל הנחתי שזאת אני שדפוקה בחשבון, וכבר נראה את הפירוט בקבלה. הוספתי לה שקל, לקחתי את הקבלה, הלכתי הבייתה (די מיהרתי אותו יום. טעות, הייתי צריכה לבדוק את הקבלה בחנות). מה מסתבר? בנוסף למע"מ המוכרת הוסיפה עוד סכום למחיר הפריט, כדי שכשהיא תוסיף את המע"מ, ייצא 6 שקלים עגולים. למה? באיזה זכות? את רוצה לגבות 6 שקלים כולל מע"מ על הפריט, תשימי עליו מדבקה שכתוב עליה 6 וזהו! אבל מה פתאום לעגל מחיר כלפי מעלה סתם כדי שייצא לה 6 עגול?!? זה עוד דבר שחוק הצגת המחירים בא למנוע.כשלקוח מסתכל על המדבקה בחנות הוא רוצה לדעת כמה המוצר יעלה לו, נקודה. לא רוצה מתח והפתעות בקופה, במיוחד בחנויות שבהן אין שום ציון לזה שהמחיר בעצם לא כולל מע"מ. אמנם במקרה הזה מדובר רק בכמה עשרות אגורות, אבל כבר קניתי בחנות הזאת בעבר יותר מפעם אחת בכמה מאות שקלים, ובאותו יום כשיצאתי משם עם קבלה מספיק קצרה כדי לראות בה את התרגיל הזה, יצאתי בתחושה מאד לא טובה שאולי הם עשו את אותו תרגיל גם בפעמים הקודמות, וניפחו את החשבון בצורה הזאת. יש במדינה הזאת הרבה יותר צרכנים שהם לא עוסקים מורשים מאשר כאלה שהם כן. הרבההההה יותר.