שאלה בנוגע לבלון חמצן גדול

אמנון אלבז

New member
מנהל
יסמין

אפשר לבדוק, לא הבנתי תחילה מה משמעות מידת הליטרים, , עכשיו אני מבין שנפח המיכל הוא 40 ליטר של נוזל. כמובן שבמיכל אין נוזל אבל זו אינדיקציה לנפח והקיבולת שאפשר לדחוס בו.

zfard

New member
כן, אולי זה כמו מקררים?

גם אותי זה קצת בלבל בהתחלה- זכרתי שעם המחולל הייתי עובדת כשהסמן על המכשיר היה על הקו שלפי ידיעתי היה 2 ליטר לדקה. אז אם יש בלון של 20 ליטר, מה, הוא מספיק ל-10 דקות? ברור שלא. אז ידעתי שאני מפספסת משהו, ואני מודה שלקח לי קצת להבין מה פספסתי

בני קדם

New member
לנושא צריכת חמצן במבער

מנסיון של יותר מ-40 שנות עבודה על מבער. לדעתי הלחץ בווסת הלחץ, לא מגדיל את צריכת החמצן, אלא הצריכה נקבעת לפי פתיחת הברז של החמצן במבער. פתיחת כמות גדולה של חמצן במבער גורמת לצריכה גדולה של חמצן,ולהפך, הצריכה קטנה, אבל אנכנו צריכים לכוון את הלהבה לפי העבודה וסוג הזכוכית. זכוכית רכה דורשת להבה אחרת מאשר זכוכית בורו. הלחץ אותו אנכנו צריכים לכוון בווסת החמצן הוא 1.5 -2 בר ושאר נקבע לפי הפתיחה והסגירה של ברז החמצן במבער וכמובן סוג המבער. הערה קלה בקשר למע"מ רוב צרכני החמצן בארץ הם בעלי עסק או לפי ההגדרה החוקית "עוסק מורשה" לכן המחיר החשוב לנו הוא מחיר החומר על המע"מ אנכנו מזדכים לכן כל המחירים הינם ללא מע"מ.

אמנון אלבז

New member
מנהל
תיקון קטנטן

ברז מקטין או מגדיל את הכמות שעוברת דרכו,וסת מקטין את הלחץ. תסכים איתי שכאשר הברז שלך פתוח ואתה ניגש לוסת החמצן ומעלה את הלחץ, כמות החמצן שיוצאת מהברז גדלה. אם עד כאן אין לנו ויכוח אז הנושא הובהר.

בני קדם

New member
לחץ חמצן

אמנון אין לנו ויכוח הכל ברור. אבל לא רצוי להוסיף לחץ בווסת כאשר המבער דולק

אמנון אלבז

New member
מנהל
בני זה ההבדל

בין העבודה על בורו לעבודה על זכוכית רכה. אני ממש לא מבין בבורו אבל בזכוכית רכה המעבר לאש דלת חמצן או עשירת חמצן נעשת כל הזמן כמו כן אני מניח שאנחנו מדברים על סוגי מבער שונים כי לפי ההוראות של יצרן המבער שלי הוא לא פסל את השיטה שנקבתי בה, ההוראות וההנחיות נעשו מול מפתח המבער שהוא היצרן והספק, מה יכול להיות יותר טוב מזה?

zfard

New member
שלום בני ../images/Emo13.gif

ראשית לגבי החמצן- אני לא יצור מאד טכני אז אולי אני טועה, אבל מה שאני הרגשתי בעבודה עם הבלון הוא שרבע סיבוב של הברז במבער (לצורך העניין) משפיע על הלהבה אחרת אם הברז של הבלון פתוח פחות או פתוח יותר. כשהברז על הבלון פתוח יותר, מספיק לסובב פחות את הברז על המבער כדי לקבל את אותה השפעה על הלהבה. אני לא יודעת אם מתבזבז חמצן או לא, אבל לי זה היה משמעותי כי כשאני "משחקת" הרבה עם הברזים של המבער בזמן העבודה, אני רוצה להיות כמו טייס אוטומטי, להתרכז בחרוז ולא בברזים על המבער, שהתנועות תמיד יהיו אותן תנועות. כשבטעות הברז של הבלון היה פתוח יותר מדי, פתאום הכל במבער השתנה לי. אני מניחה שבמידה מסויימת יש גם בזבוז של חמצן?.. לגבי המע"מ- קודם כל, גם אם ספק מציין מחיר שלא כולל מע"מ הוא צריך להגיד את זה. שנית, כמו שכבר אמרתי, החוק מחייב להגיד מחירים שכוללים מע"מ, זה לא תפקידו של המוכר בחנות לנחש אם הקונה הוא עוסק מורשה או לא. גם באבג"ד יש מדבקות מבלבלות, כי הן מציגות שני מחירים- כולל מע"מ ולא כולל מע"מ, ולרוב המחיר שמודפס באותיות גדולות ובולטות הוא המחיר שלא כולל מע"מ. גם בגילרפאל המחירים שאתה מקבל כשאתה שואל "כמה זה עולה" לא כוללים מע"מ, למרות שאני מרשה לעצמי להניח שרוב הצרכנים של שתי החנויות האלה הם חובבנים, מקסימום עוסקים פטורים, אבל לא עוסקים מורשים. לא יגידו לך שהמחיר הוא "איקס, לא כולל מע"מ" אלא רק מספר ולך תנחש לבד, אם תשאל כמה זה כולל מע"מ יגידו לך לחשב לבד. בחנויות כאלה (קרה לי גם בחנויות של ציוד לצורפות למשל, ושוב, קשה לי להאמין שרוב הצרכנים של החנויות האלה הם עוסקים מורשים, ועדיין זה לא מתפקידו של המוכר לנחש). בכל החנויות האלה, הקבלה בסופו של דבר לא כוללת את המחיר הסופי פר פריט, אלא את המחיר לא כולל מע"מ, ובסופו של דבר את המחיר הכולל. אם אתה רוצה לדעת כמה עלה לך פריט מסויים- תוציא מחשבון ותתחיל לחשב, ותקווה שאתה עוד זוכר נכון איך מחשבים אחוזים. בין השאר, בזבוז זמן שכזה לקונים זה מה שחוק הצגת המחירים בא למנוע. כבר קרה פה בפורום שמישהו שאל אם יכול להיות שגבו ממנו מע"מ פעמיים ועשו עליו קופה, כי הוא הגיע הבייתה והסתכל על הקבלה, ובאמת ככה הקבלה נראית. אני קניתי לפני כמה שבועות פריט בחנות לציוד צורפות באיזור הצפון. המחיר היה 4.30 לא כולל מע"מ. הבחורה הקלידה בקופה, אני הגשתי לה 5 שקלים, וחיכיתי לפריט הארוז ולקבלה. מה אומרת המוכרת? עדיין חסר שקל! זה נראה לי קצת מוזר, 1.70 מע"מ על פריט שעולה 4.30??? אבל הנחתי שזאת אני שדפוקה בחשבון, וכבר נראה את הפירוט בקבלה. הוספתי לה שקל, לקחתי את הקבלה, הלכתי הבייתה (די מיהרתי אותו יום. טעות, הייתי צריכה לבדוק את הקבלה בחנות). מה מסתבר? בנוסף למע"מ המוכרת הוסיפה עוד סכום למחיר הפריט, כדי שכשהיא תוסיף את המע"מ, ייצא 6 שקלים עגולים. למה? באיזה זכות? את רוצה לגבות 6 שקלים כולל מע"מ על הפריט, תשימי עליו מדבקה שכתוב עליה 6 וזהו! אבל מה פתאום לעגל מחיר כלפי מעלה סתם כדי שייצא לה 6 עגול?!? זה עוד דבר שחוק הצגת המחירים בא למנוע.כשלקוח מסתכל על המדבקה בחנות הוא רוצה לדעת כמה המוצר יעלה לו, נקודה. לא רוצה מתח והפתעות בקופה, במיוחד בחנויות שבהן אין שום ציון לזה שהמחיר בעצם לא כולל מע"מ. אמנם במקרה הזה מדובר רק בכמה עשרות אגורות, אבל כבר קניתי בחנות הזאת בעבר יותר מפעם אחת בכמה מאות שקלים, ובאותו יום כשיצאתי משם עם קבלה מספיק קצרה כדי לראות בה את התרגיל הזה, יצאתי בתחושה מאד לא טובה שאולי הם עשו את אותו תרגיל גם בפעמים הקודמות, וניפחו את החשבון בצורה הזאת. יש במדינה הזאת הרבה יותר צרכנים שהם לא עוסקים מורשים מאשר כאלה שהם כן. הרבההההה יותר.

mnoya

New member
zfard ,תיקון קטן בעיניין המע"מ

בגילרפאל יש מדבקות מלבניות על כל הכלים והחומרים ועליהם בקטן למעלה המחיר ללא מע"מ ובגדול במרכז המחיר כולל מע"מ. לגבי זכוכיות אני לא יודעת כי אני קונה בכמויות גדולות ובפלטות גדולות ולא מתוך הארונות בחנות. ואגב
נוסף בעיניני צרכנות- הייתה רשת מזון שבכניסה היה כתוב- "אם אתה לא חבר ,אתה משלם 5% יותר" וכל המחירים בחנות היו נמוכים ב5% ממחירם ל"לא חברים"- תארי לעצמך את ההפתעה בקופה ברכישה משפחתית של 800 ש"ח שאת מבינה שמילא ,את לא מקבלת הנחה של 5 אחוז את גם משלמת 5 אחוז יותר ממה שתכננת...

zfard

New member
מדבקות...

על מוטות זכוכית אין מדבקות בכלל, וגם אין שלט בצד עם המחיר לקילו "כי כל מוט שוקל אחרת ולכל צבע יש מחיר אחר לקילו" (ושוב אני אגיד- גם עגבניות ומלפפונים לא שוקלים אותו הדבר, ולכל עגבניה וכל מלפפון יש משקל אחר, ובכל זאת הסופר מסכים לגלות לנו מה המחיר לקילו, והמחיר על השלט אפילו כולל מע"מ!!!). לא מזמן הייתי שם, רציתי לקנות פריט של אוונטורין. המחיר על המדבקה היה 8 שקלים אם אני זוכרת נכון, וזאת הייתה מדבקה רגילה של מחיר, בלי שום טקטס. כמובן שהמחיר של הפריט הוא לא 8 שקלים, כי צריך להוריד 40 אחוז הנחה, ולהוסיף מעמ, או אולי זה הפוך, להוסיף מעמ ואז לחשב 40 אחוז הנחה. לעזאזל, אין לי מושג. דרך אגב, חוק הצגת המחירים לצרכן גם מתייחס לאופן שבו צריך להציג הנחות- השלט (או מדבקה או פתק או ווטאבר) צריך לכלול את המחיר הישן, עליו סימן מחיקה (קו או איקס או משהו דומה), והמחיר החדש. אם ימכרו לך למשל חבילה של חיתולים במבצע, רק 54 שקלים, הם חייבים לספר לך שהמחיר לפני המבצע הוא 55 שקלים, וכל ההנחה היא שקל. זה בא למנוע "הנחות" של חצי שקל רק כדי להצדיק את השלט ולהטעות צרכנים ולגרום להם להוציא יותר כסף במחשבה שזה מחיר שלא יחזור על עצמו. כל האינפורמציה צריכה להיות מוצגת. באמת שאני לא זוכרת אם בסוף הפריט עלה יותר, או עלה פחות, אין לי מושג. וזאת בדיוק הבעייה. אם כבר יש מדבקה על המוצר, במטותא מכם ספקים יקרים, תכתבו את המחיר האמיתי ולא מספר שבפועל הוא כמעט שרירותי. סתם חבל על המדבקה שבזבזתם, היא ממילא לא סיפקה לי שום אינפורמציה. יש לי כמה חתיכות של דיקרויק 104 שקניתי שם, ויש עליהם מדבקה עם "מחיר"... מספר כלשהו. אני באמת לא יודעת אם זה מה ששילמתי. הייתה הנחה? המחיר שם כולל מעמ? אין לי מושג. אז לא חבל על המדבקה? לגבי הסופר... איך הם הפתיעו אותך אם כבר בכניסה היה כתוב ש"אם אתה לא חבר אתה משלם 5% יותר"?
לדעתי זה לא רק מרגיז, אלא זאת גם התנהלות לא חכמה מצד הסופר- אני בתור "לא חברה" קודם כל הייתי קצת נעלבת מהשפה של השלט הזה, וחוץ מזה, מה הקטע להוססיף 5% בקופה, מה זה עונש? קנס? מילא להגיד שחברים משלמים 5 אחוז פחות, ומצידי שיפריחו בלונים ויפזרו נצנצים על כל חבר שעובר בקופה. אבל להוסיף 5 אחוז, לא רק שזה לא יעשה לי חשק להיות חברה, זה גם ממש לא יעשה לי חשק לחזור לקנות שם. פעם רציתי לקנות סנדלים בחנות ברחוב יפו בירושלים. בחנויות האלה, למי שלא מכיר, אין אף פעם מחירים. אם את שואלת את המוכר כמה עולה, הוא יענה לך בשאלה- מה המידה שלך בואי כנסי תמדדי. ואני, לא בא לי לבזבז זמן במדידות אם אני לא יודעת שאני אוכל לשלם על הנעליים. בכל מקרה אותו יום המחיר שסוכם עם המוכר על אותם סנדלים היה 80 שקל. כשהוצאתי את כרטיס האשראי מהתיק, פתאום המחיר קפץ ל-90. לא רק שזאת חוצפה, זה גם אסור. וזה לא שניסיתי לקנות ממנו משהו ב-3 שקלים בכרטיס אשראי, שאז אני יכולה להבין שהוא יגיד שיש מחיר מינימום לתשלום באשראי כי אחרת העמלה שהוא משלם אוכלת לו את כל הרווח. אבל בקנייה של 80 שקל להוסיף לי 10 שקלים למחיר כי רציתי לשלם בכרטיס אשראי? רק מהחוצפה הלך לי החשק לסנדלים, והמוכר החמדן הפסיד מכירה.

eytcor

New member
המחיר בסופר על עגבניות הוא ללא מע"מ.

נכסים פה לכל מיני דקויות אז For the records על ירקות ופירות לא מוטל מע"מ.

zfard

New member
../images/Emo13.gif

אז זה אומר שגם לא מוסיפים אותו בהפתעה בקופה, נכון?

zfard

New member
אין שום בעיה ../images/Emo13.gif

ברור לי למה לאנשים מסויימים המע"מ הוא לא רלוונטי. העניין הוא שהם לא הרוב, ובגלל זה החוק כפי שהוא בא להקל את הקנייה על אלו מבין הצרכנים שכן משלמים מע"מ
כשנותנים לך מחיר ולא מציינים אם הוא כולל מעמ או לא, איך אתה יודע? תחושת בטן? לפי הספק שממנו אתה מנסה לקנות? אולי קרה בעבר ששאלת על משהו כמה הוא עולה וויתרת כי היה יקר מדי, רק שלא ידעת שבעצם נתנו לך מחיר כולל מעמ, אבל המחיר מבחינתך למעשה היה אמור להיות נמוך יותר? אולי לא קרה לך ספציפי, אבל זה הרי בדיוק מה שקורה לצרכנים שכן משלמים מעמ כשנותנים להם מחיר ו"שוכחים" לציין שהוא לא כולל מעמ, פשוט בכיוון ההפוך. והרי הספקים לא עושים את זה כי הם חושבים שכל עם ישראל הוא עוסק מורשה, הם עושים את זה כי זה מאפשר להם להגיד מחיר נמוך יותר בשלב שבו הקונה שואל "כמה זה עולה", כשלמעשה הסכום האמיתי שאותו הוא יידרש לשלם (שמבחינת הקונה זה בכלל לא רלוונטי מה המרכיבים שלו) ייאמר בשלב מתקדם הרבה יותר, כשהמכירה כבר סגורה.

300 ש"ח לבלון חמצן הגדול זה הרבה יותר מידי.

מהמלצות שקיבלתי בקורס ניפוח וגם מבירור שעשיתי אני אצל אסא טוכנולוגיות אמור בלון כזה לעלות (מילוי + הובלה) 100 או 120 ש"ח. כרגע אני חיייבת לרוץ. אתן לך את הכתובת כשאחזור מהקורס. בערך בשעה עשר בלילה. אצלם אני הולכת להזמין את החמצן מודיעין הרבה יותר קרובה אליהם. יש סיכוי שיעלה לך אפילו פחות.

zfard

New member
לי לוקחים על המילוי עצמו 40 שקל,

אין עלויות הובלה כי אין את האופציה הזאת, אני צריכה להגיע לשם בעצמי. לשמחתי אני משתמשת ברכב שבו אני לא צריכה לשלם על דלק, אבל אם כן, עלויות הדלק היו בערך 50 שקל סה"כ. מבחינת זמן, לא נגזל ממני יותר משעה וחצי, נסיעה מעמק יזרעאל לצומת וולקן, מילוי, וחזרה הבייתה. יש לי תחושה שאפשר למצוא שכן עם אוטו שישמח לעשות פעם בשבועיים את העניין הזה, לאסוף את הבלון, לקחת אותו למילוי, ולהחזיר אותו, גם בפחות מ- 260 שקל... בזמנו במושליון אמרו לי שמילוי פלוס הובלה בתוך ירושלים (למיטב זכרוני על בלון כמו מה שיש לי עכשיו, אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה כי זה היה מזמן) עולה 80 שקל, והוא בעצמו אמר שההובלה עצמה היא יקרה יותר מעלות החמצן. נדמה לי שכדאי לעשות סקר שוק מחדש. אפשרות נוספת- אם הצריכה שלך גבוהה, לחשב אולי כדאי להחזיק שני בלונים ולהחליף לעיתים פחות תכופות, זה אמור להוזיל את עלויות ההובלה, ואחרי תקופה מסויימת את מתקזזת עם העלות של רכישת הבלון הנוסף והחסכון נכנס לפעולה. אם יש אפשרות לעבור למחולל- כמובן שזאת גם כן אופציה מצויינת, אני הייתי מאד מרוצה מהמחולל שלי עד שהוא לא עמד בקיץ הלח של העמק ושבק חיים, אני מקווה שזה רק עניין זמני. בכל מקרה, יש לי תחושה שהולך להיות לא פשוט בכלל לחזור מבלון למחולל...

גאיליי

New member
השוואת מחירים

זה לא שלא בדקתי קודם אבל לא הבנתי איזה משחק מכוער משחקות פה החברות שמובילות חמצן. אני קיבלתי מבינסר 3 שמות: סלם, ממן ומושליון. בדקתי את כולם. כשהתקשרתי בראשונה לברר אמר לי מאיר מסלם שההחלפה תעלה 178 ש"ח. הם הגיעו (ללא עגלה אלא בגלגול הבלון-אני גרה בקומה 1 עם מעלית אבל עדיין זה לא ממש נראה לי תקין) התקינו, בהמלצתו של אמנון בדקתי שאין דליפות ואז המוביל אמר לי- 278 פלוס מע"מ, ביקשתי שיברר עם מאיר ואז התברר לי שזה 178 + 80 הובלה +מע"מ!!!! לא הייתה לי ברירה ושילמתי. פניתי לסמי מבינסר, כי הוא דיבר על טווח מחירים שונה לחלוטין, אם הייתי יודעת שזה יהיה המצב הייתי משקיעה את הכסף במחולל. סמי הפנה אותי לממן ואמר שכדאי לברר גם אצל מושליון בירושלים. ממן אמר שזה יעלה 300 ש"ח ומושליון אמרו שיעלה 150 כולל הכל!!! אבל שאני צריכה להודיע שבוע מראש. אז התקשרתי כשהגעתי לחצי מיכל ופתאום זה כבר היה 150 לפני מע"מ והם לא יודעים מתי יגיעו. גישת האללה בבאללה הזו לא מתאימה לי אז הזמנתי שוב מסלם. חיכיתי יום שלם והם לא הגיעו. התקשרתי אמרו שלא יכלו לבוא- יבואו מחר. אז ביטלתי גם שם את ההזמנה. הזמנתי מממן, אמרו שיעלה הרבה כסף, אבל כאילו שיש לי ברירה אז הזמנתי והבוקר התקשרתי לברר כמה בדיוק יעלה ואמרו לי 231 ש"ח כולל הכל. אז אמרתי בסדר והתקשרתי במקביל לאסי טכנולוגיות ודיברתי עם איש השיווק מאיר והוא אמר לי שיעלה לי בערך 200 ש"ח. אמרתי לו שאלו לא המחירים שהוא אמר לאנשים אחרים, כי כבר ביררתי ואז הוא אמר- כמה אמרו להם ואמרתי 100-120 לפני מע"מ לראש העין. אני גרה במודיעין וזה יותר קרוב להם. אז הוא אמר שהוא יבדוק ויחזור אליי בעוד שעה. אחרי כ- 5 דקות הוא התקשר ואמר שזה יהיה 150 לפני מע"מ ועד 48 שעות הם מספקים את החמצן, באים עם עגלה (כי דרשתי) ובודקים במקום את החיבורים. אז ביטלתי בממן והזמנתי מהם. יצאתי בתחושה של גועל נפש ממש שקורה בתחום הזה. אמנון לא הצלחתי לאתר את החברה הישראלית לחמצן, לא בגוגל ולא בדפי זהב. אולי שמם קצת שונה? אם תוכל לתת טלפון אני אבדוק גם מה קורה אצלם.

zfard

New member
לגבי זה שספקים נותנים מחיר שלא כולל מע"מ

זה פשוט נגד החוק, חד וחלק. אמרתי את זה בהרבה הזדמנויות, ואני מנצלת את ההזדמנות להגיד את זה שוב- כשאנחנו שואלים ספקים/מוכרים בחנות "כמה זה עולה", אנחנו מתכוונים "כמה יוצא לי מהכיס" ולא "כמה נכנס מהכיס שלך", ובגלל זה החוק מחייב להגיד מחיר שכולל מע"מ. זה שספקים אומרים מחיר שלא כולל מע"מ- ואפילו לא טורחים לציין שהכוונה היא למחיר שלא כולל מע"מ, זה לא רק חוצפה, זה גם פשוט לא חוקי. מי שנוקט בשיטה הזאת של מתן מחירים, אני משתדלת עד כמה שאפשר לקמץ בקניות ממנו, ואם אפשר להמנע לחלוטין- מה טוב. זה פשוט מסבך את הקנייה בצורה מוגזמת, ואין ספק שאין לו תחליף. למה שאת תצטרכי להתחיל לעשות חישובים כל פעם שאת מתקשרת לספק לבקש הצעת מחיר? למה שהוא לא יגיד לך שבעקרון המחיר הוא 5 שקלים... אבל במעמד התשלום הוא יוסיף לזה את המע"מ, מס הכנסה, שכירות, ארנונה, חשמל, משכורת לעובדים, וכו'... מגיע לך שיתנו לך שירות סביר לפחות, להגיד לך את המחיר האמיתי שתשלמי זה בפירוש תנאי לשירות בסיסי לטעמי, ומי שמתחיל לסבך אותך כנראה לא צריך אותך בתור לקוחה. מי שאומר לי מחיר שלא כולל מע"מ ונזכר להגיד לי את זה אחרי שסיפק את הסחורה- בעייה שלו. אני לא משלמת שקל נוסף. כששאלתי כמה זה עולה לי התכוונתי בדיוק לזה, כמה זה עולה לי. אגב- אני יודעת שזה לא יכול לעזור למי שגר במודיעין וכו', אבל למי שבצפון- אני ממלאת אצל און הצפון, ואם כל העניין של מילוי חמצן עלה אז אני ממש רוצה לציין שאני מאד מרוצה, הם ממש נחמדים, אמנם אני צריכה להגיע לשם פיזית כי הם לא עושים הובלות, אבל המילוי זול למדי, והיחס מצויין! תודה למי שהמליצו לי עליהם!

אמנון אלבז

New member
מנהל
צודקת וסליחה כתובת

שם החברה מרכז החמצן בע''מ הרצליה רחוב משכית 12 טלפון- 09-955-9005 יש להם כאמור סניפים ונציגים בכל הארץ כאמור בלון עולה עד 40 שח, הובלה בהתאם למרחק ולמספר הקומות וכן כל מיני חישובים של הנהג, אבל צריך להיות מחיר וצרכים לעמוד מאחוריו. סליחה על הטעות

אמנון אלבז

New member
מנהל
גם אני רוצה לציין

במרכז החמצן הירושלמי שנמצא בגבעת שאול ברחוב בית הדפוס, אני מקבל שרות מעולה, אני משלם פחות מ40 שח עבור החלפת הבלון.כשאני מדבר על הבלון הגדול ביותר .

למעלה