שאלה במערכת צירים

nic nic

New member
שאלה במערכת צירים

או הנדסה אנליטית איך שתקרא לזה..... למה אם יש לי במערכת צירים 2 נקודות נתונות...נניח (8,15) ו (2,6) אז 8-2=6 6/3=2 אז קפיצות של 2 15-6=9 9/3=3 אז קפיצות של 3 ונניח המרחק שביניהן הוא שחילקו אותו ל3 חלקים שווים וצריך למצוא שיעורי 2 נקודות שעל הקו (כי הוא חולק ל3 חלקים) שלא ידוע שיעוריהן. אז אם נחסר את שיעורי הX של שתי נקודות נתונות, ואת ההפרש נחלק ל3, אז אם נוסיף את תוצאת החילוק לשיעור X של נקודות נתונה תחתונה נקבל שיעורי נקודה "ראשונה" הבאה ממנה. ואותו דבר לגבי שיעורי Y. נק' ראשונה: 2+2=4 6+3=9 (4,9) והבאה: (6,12).. פשוט לא הגיוני ךח, ולא מובן איך זה קורה בכלל. ובעצם..זה שמצאתי שההפרש הוא 6 עם הX זה אומר שהמרחק בין שתי נקודות נתונות הוא 6?=\ הרי קפצנו 3 פעמים ב2 אז כל הקטע הוא 6 לא? וואי, זה ממש מבלבל אותי אם יש לי שיעורי נקודות, הדרך למצוא את המרחק ביניהן היא רק דרך פתגורס נכון?

PinkyRaSta

New member
בדרך כלל רואים בעין ../images/Emo210.gif

מה המרחק בין הנקודות, כשהן נמצאות על אותו קו אנכי או אופקי לדוגמא. (על קו שמקביל ל1 הצירים) אם הקו הוא אלכסוני אז בדרך כלל ניתן למצוא את אורכו על ידי פיתגורס כי בוודאות מסתתרים שם משולשים וכו'. אני לא ממש מבינה משהו מההודעה שלך, אם תצרף תרגיל/ ציור זה יהיה יותר מובן. יש גם נוסחא למציאת אורך של קו המצוי בין 2 נקודות X1-Y1)^2 + (X2-Y2)^2) וכל הביטוי הנ"ל^ בשורש אבל בדרך כלל באמת רואים בעין וזה הרבה יותר מהיר מלהפעיל את הנוסחא..

למעלה