שאלה במכניקה

toko35

New member
שאלה במכניקה

לא הבנתי איך אפשר לחשב את וקטור שינוי במהירות אם אומרים י בתרגיל עצמו כי המהירות קצובה והיא 15 מטר לשניה ואיך התשובה היא 21.2 לערך מטר לשניה?! הרי 15-15 הוא 0 ולכן אין שינוי במהירות האירו את עיניי בבקשה

נברא

New member
כדאי שתחזור על החומר

וקטור בהקשר הזה הוא גודל + כיוון. גודל המהירות לא השתנה אבל הכיוון השתנה. אם אינך יודע לטפל בוקטורים אז כדאי לחזור לספסל הלימודים...

toko35

New member
....

מה שנכון זה שאני לא על ספסל הלימודים אבל אני זוכר את החומר ורצחיתי שתעזור לי להבין במקרה הזה המהירות לא משתנה אבל הכיוון כן משתנה אז מדוע בכל זאת רושמים שהשינוי במהירות הוא כ- 21 מטר בשניה. הבנתי איך להגיע לתשובה אבל לא הבנתי מדוע זה ככה: שינוי המהירות זה V2-V1 . תסביר לי אם אמרתי פה משהו שהוא לא נכון

toko35

New member
הפתרון שלי

sqrt(15^2+15^2)=21.2 =שינוי המהירות אם רוצים שינוי מהירות אז אמורים לעשות וקטור המהירות השניה - וקטור המהירות הראשונה. למה זה לא ככה? תודה על הסבלנות

נברא

New member
אבל זה בדיוק מה שעשית...

לקחת את ההפרש הוקטורי וחישבת את האורך שלו (באמצעות משפט פיתגורס) כדי לדעת את גודלו.

toko35

New member
הבנתי איפה הייתה הטעות שלי אבל

איך מבחינה מציאותית אפשר להבין את החישובים? אם מצד אחד אנחנו אומרים שהמהירות היא קבועה והיא 15 ומצד שני אנו מחשבים שוקטור שינוי המהירות הוא 21 מטר בשניה. פתרון אפשרי הוא שזה 21 בגלל שזה וקטור שינוי המהירות ולא גודל המהירות. האם אני צודק?

נברא

New member
אתה טועה ביחידות ו(כמעט) צודק באבחנה

a=Δv/Δt כלומר התאוצה כאן השינוי בוקטור המהירות מחולק בשינוי בזמן והיחידות המתאימות הן מטר לשנייה בריבוע (ולא מטר לשניה).

למעלה