אוקיי
תראי, הרעיון הכללי שלך בסדר, הבעיה היא בדרך שבה פתרת את זה. יש כמה דברים שחשוב מאוד להבין כשפותרים תרגילים בכל מה שקשור להנדסה בכלל ולפיזיקה בפרט (ואני מניח שאת עושה תואר בהנדסה, אחרת לא היית לומדת את הדברים האלו). הדבר הראשון הוא תמיד להסתכל על השאלה ולראות האם יש בה מידע לא רלוונטי. במקרה הזה, שימי לב שהכוח הוא בכיוון x בלבד, ולכן רכיב המהירות בכיוון y נשמר, וגם התוספת שלו לאנרגיה (mv_y^2/2) לא משתנה, ולכן זה סתם תוספת לאנרגיה שאת יכולה לזרוק - היא לא משנה שום דבר. אם את רוצה להסתכל על זה בדרך קצת יותר פיזיקאלית, אפשר למשל לעבור למערכת יחוס שנעה במהירות 1m/s בכיוון y - במערכת הזו אין בכלל תנועה של הגוף בכיוון ציר y, ולכן הבעיה הופכת להיות חד מימדית לגמרי. באופן כללי בחירה נכונה של מערכת יחוס זה דבר מאוד חשוב בפיזיקה. הדבר השני הוא שאף פעם, וזה נכון בכל דבר ובכל קורס שתעשי, לא מציבים מספרים עד שלא מגיעים לביטוי הסופי. בשביל מה לעשות את זה? מה זה משנה אם המסה היא 4.5 ק"ג או 20 ק"ג? הכל הרבה יותר ברור כשעובדים עם ביטויים, ובסוף כשמגיעים לתשובה הסופית להציב את הנתונים. עוד משהו, כמו שרמזו לך בתשובה מעלי, יחידות פיזיקאליות זה דבר מאוד מאוד חשוב - ולמרות שמהנסיון שלי בשיעורים פרטיים לסטודנטים, לא משנה כמה אני אומר את זה, בסוף הם תמיד יתעלמו מהעצה הזו, ללמוד לעבוד עם יחידות ולהבין אותם זה אחד הדברים הכי טובים שאת יכולה לעשות. אני יכול לחתום לך שאם את באמת שולטת טוב ביחידות, את יכול ללכת למבחן (פתוח, לא אמריקאי) ולקבל בו 70 לפחות אם *כל* מה שאת עושה זה רק משיקולים פיזיקאליים ושיקולי יחידות. אולי אפילו יותר.