שאלה במיקרו כלכלה

t h e c a t

New member
שאלה במיקרו כלכלה

אני לומדת כלכלה, ונתקלתי בתרגיל שאני לא מצליחה לפתור. צרפתי את התרגיל כקובץ. אני מחשבת את ההשפעה של כל אחד מההתערבויות הממשלתיות, ויוצא לי תשובה ג', כלומר הייצור מקומי גדל באותה מידה בשני המקרים. בפתרונות שמופיעים בספר כתוב שהתשובה הנכונה היא ד', אבל אין הסבר. לא ברור לי למה שהיצרים המקומיים יעדיפו סובסידיה - בשני המקרים הכמות המקומית המיוצרת זהה, ומחיר שיווי המשקל (מבחינת היצרנים - המכס\סובסידיה נופל לגמרי על הצרכנים) זהה. האם טעיתי בניתוח שלי? אשמח מאוד לקבל עזרה!

תשובה

האמת זו שאלה שצריך לשאול את פורום שנה א', כי אנחנו כבר שנתיים וחצי אחרי. התשובה הנכונה - ד'. 1. הצרכנים מעדיפים סובסידיה כי במכס על ייבוא מחיר ש"מ יעלה (לכן ה' לא נכון). 2. אם תציירי במדויק, תראי כי בסובסידיה הגידול של הייצור המקומי גדול מהמרחק בין עק' ההיצע המקומי החדשה לישנה, מה שאין כן במכס - שם העלייה היא בדיוק בגודל התזוזה בין העקומות. לכן תשובה ב' אינה נכונה ותשובה ד' - נכונה. 3. במקרה של מכס יש ירידה בסך הכמות המבוקשת בשל עליה במחיר ש"מ, מה שאין כן בסובסידיה, לכן תשובה ב' לא נכונה. אם את ממשיכה להסתבך - תודיעי ואשתדל להעלות ציור. בהצלחה

t h e c a t

New member
לא הבנתי את טענה 2 שלך

אני מצרפת את הפתרון שלי. לפי מה שאני רואה, הכמות המקומית המיוצרת זהה בשני המקרים... תודה!

לאחר בדיקה

מעמיקה, גיליתי שאת אכן צודקת: "...יצרנים יעדיפו באותה מידה מכס וסובסידיה אשר מגדילים את רווחיהם..." , מבוא למיקרו כלכלה (אורון מארק ועופר), עמ' 275. בעמ' 274 יש טבלה שימושית מאד שמשווה בין מכס, סובסידיה ומס קניה. בהצלחה.

t h e c a t

New member
תודה רבה!

טוב, השתכנעתי שהתשובה בספר היא טעות... תודה רבה לך!

למעלה