שאלה במילולי

שאלה במילולי

ממש לא הבנתי אותה.. ארבעה מלאכים העולים לשמיים מתמקמים בבית עננים רב קומתי הבנוי מחמש קומות של ענניןץ ידוע כי המלאכים הם שנאי חברה ולכן יעדיפו כמה שפחות שכנים. במידה ותנאי זה לא יכול להמלט יעדיפו המלאכים לחיות בקומה גבוהה ככל שניתן. ארבעת המלאכין הגיעו לבית העננים בזה אחר זה. מי מהמלאכים יהיה בעל מספר השכנים המועט ביותר? 1. המלאך בקומה הראשונה. 2. המלאך בקומה השנייה. 3. המלאכך בקומה השלישית. 4. המלאך בקומה הרביעית. תשובה 1 היא הנכונה.. מישהו יכול להסביר?

בוודאי

המלאך הראשון שמגיע, רואה 4 קומות פנויות, מעדיף בלי הרבה שכנים, הולך למעלה לקומה הרביעית (אמרו גם עדיפות למעלה, אז הוא לא ילך לקומה הראשונה).. המלאך השני שמגיע, ילך לקומה הראשונה, בגלל שיש אפשרות להכי פחות שכנים שם.. השלישי שיגיע יצטרך לבחור בין קומה שנייה לשלישית לרביעית, אבל בגלל שלכולם אותו מספר שכנים בתכלס, הוא ילך לקומה העליונה יותר.. רביעית.. אותו דבר עם הרביעי, הוא ילך לשלישית אז השנייה נשארת ריקה ומי שבקומה הראשונה אין לו שכנים קרובים אליו..

רוצה לציין ש

שיש כאלה שיחלקו על הסידור של השלישי.. ויגידו ישר שהוא ילך לשלישית כי ברביעית ושנייה אין אנשים, אז משמע אין לו שכנים (בינתיים).. זה לא משנה את התשובה, כי הבא אחריו בכל זאת יגיע לקומה הרביעית..

ו..

אז למה השני הולך לקומה הראשונה ולא לרביעית? סליחה אם אני קרצייה.. פשוט בכלל לא הבנתי את השאלה =\

כי

בקומה הראשונה יש לו פחות שכנים.. (אין מתחתיו אנשים, אז מקסימום פוטנציאלי לשכנים הוא אחד.. ועוד בקומה רביעית יש גם מעליו קומה וגם מתחתיו ויכולים להיות לו 2 שכנים..) מצטער אם ההסברים שלי לקויים, אני קצת לא מרגיש טוב.. יהיה טוב

..

אוקיי הבנתי בערך.. שאלה מתוסבכת תודה ותרגיש טוב

תודה..

וסתם כי עצבנתי את עצמי, אנסה להסביר שוב.. המלאך הראשון מגיע, הולך לקומה החמישית (גם כי הכי פחות שכנים, וגם כי הכי עליונה) המלאך השני מגיע, הולך לקומה הראשונה, הכי פחות שכנים.. המלאך השלישי מגיע, הולך לקומה השלישית.. הכי פחות שכנים.. (קומה שנייה ורביעית עדיין לא מאוכלסות) המלאך הרביעי והאחרון מגיע ויש לו אפשרות בין שנייה לרביעית, כאשר אותו מספר שכנים לשתיהן.. אז הוא בוחר בעליונה.. משמע קומה שנייה ריקה מאנשים, ולאיש בקומה הראשונה אין שכנים.. והוא ניצח :)

...

נראת לי שאלה קצת עקומה, אבל אני הבנתי אותה ככה: הריי מי שגר בקומה הרביעית, והיה עם 3 שכנים מתחתיו, יעלה ראשון השמיימה. ומי שגר בקומה ה3, יעלה שני השמיימה, והוא יתחיל עם 3 שכנים שיצתמצמו במהרה ל2. ואילו המלאך בקומה הראשונה יעלה אחרון השמיימה לכן היחיד שיזכה ללוקסוס של לחיות בכלל בלי שכנים (כי כל שאר המלאכים יעלו לפניו למלכות שמיים).

אני דווקא פתרתי בצורה שונה..

הם אומרים שאם כבר שכנים אז עדיף שיהיה בקומה הכי גבוהה אז מן הסתם שבקומה הראשונה לא יהיו שכנים. בכלל לא חשבתי על סידור וכו'.. כי אומרים באופן מפורש ששכנים יהיו בקומות העליונות אני טועה בחשיבה שלי? כי זו התשובה הנכונה אבל מוזר לי שאף אחדלא חשב כמוני..

הסבר

הכוונה בשכן בשאלה, היא לא לשכנים באותה קומה.. בכל קומה יש רק דייר אחד.. ומי ששכן לו זה מי גר מעליו או מתחתיו.. אין שכנים באותה קומה..

אוקיי..

אז הבנתי קצת לא נכון ת'שאלה.
אבל עדיין זה דיי ברור שבקומה הראשונה , לא? אני פשוט לא מבינה מה הקשר של סידור לשאלה הזאת!!! לפי הנתונים הכי הגיוני שלמי שבקומה הראשונה יהיו פחות שכנים. מישהו יכול להסביר לי ת'שאלה ולמה צריכים לפתור בצורה שכולם פתרו?

shalt5

New member
מאיפה השאלה?

חמודה, אבל נשמעת לי מאוד לא פסיכומטרית

למעלה