הנה פתרון שלי
אני עשיתי את זה בדרך קצת שונה-דומה,אני אומר בכללי מה עשיתי ותגיד לי מה דעתך(פשוט אני גרוע בלכתוב משוואות ענק שכאלה) נגדיר מה אנחנו מחפשים-את תאוצת הטריז. נגיד לשלוש משוואות עם שלושה נעלמים,,f- כח חיכוך ,w דוט ,וכמובן a תאוצת הטריז. משוואה ראשונה: ניקח את המישור המושפע ונעשה עליו משוואת כוחות בכיוון שיפוע הטריז. mgsinQ-acosQ -F=ma(r) ZZ a(r) ZZ זו התאוצה של הכדור ביחס לטריז. לפי מומנטים של נקודת ייחוס מרכז מסה של הכדור fr=w(dot)i אז הנה יש לנו את כח החיכוך מוגדר באמצעות w דוט ובעזרת i שאותו אנחנו יודעים מדף הנוסחות תנע תיהיה משוואה שלישית,נגזר את שני אגפי משוואת התנע ונקבל תלות של תאוצת הכדור בתאוצת הטריז. ניקח את תאוצת הכדור המקורית,ניקח ממנה את רכיב הפונה למורד המדרון,נחסיר ממנה את רכיב המדרון של תאוצת הטריז,והנה יש לנו את תאוצת הכדור ביחס לתאוצת הטריז,כמובן בכיוון המדרון,שזה מה שחיפשנו. נציב במשוואת הראשונה בתור הa(r) ZZ ,ההצבה כמובן תיהיה תלויה בa של הטריז שגם מופיע באגף שמאל של המשוואה, נשארנו רק עם w(dot)1 שמציק לנו...אבל אם נעלה אותו בריבוע ונכפול בR נקבל את התאוצה של הכדור ביחס לטריז בכיוון המדרון,וכמובן שיש לנו את התאוצה ה"אמיתית" של הדיסקה הזאת מובעת בעזרת תאוצת הטריז,,נחסר ממנה את תאוצת הטריז האמיתית,ונקבל ביטוי לw(dot) ZZ שמובע באמצעות תאוצת הטריז . במשוואת העליונה עכשיו תאוצת הטריז תופיע בשלושה גורמים,נבודד את התאוצה הזאת והכל בסדר מצטער שרשמתי הרבה אני פשוט גרוע בלרשום משאוות,צריך להתחיל להתאמן