שאלה במבני נתונים

שאלה במבני נתונים

שלום לכולם רציתי בבקשה לדעת, כשנתון אלגוריתם כלשהו לבעייה מסויימת , מה הכוונה מצא את החסם העליון וחסם תחתון ל worst case וכנ"ל גם לגבי Best case . אני יודעת שצריך לתת איזשהי דוגמא שמתאימה למקרה הכי טוב שקיים ולמקרה הכי גרוע שקיים אבל זה עדיין לא עונה על השאלה במלואה , אשמח אם מישהו יסביר לי איך פותרים שאלות כאלה אודה לכל המשיבים .

הממ

המקרה הקשה זה כאשר הקלט שלך מהווה את התנאים הקשים ביותר לריצת התוכנית והמקרה הקל זה כשהוא מהווה את התנאים הקלים ביותר לריצת התוכנית. לדוגמא אם יש לך אלגוריתם למיון מערך, כאשר המערך מסודר לגמרי זה המקרה הקל וכאשר אפילו לא איבר אחד נמצא במקום שהוא צריך להיות זה המקרה הקשה. לגבי החסמים עליון ותחתון, יש לך הגדרה מתמטית לכל אחד מהם ואחרי שהוצאת את הפונקציה שלך את יכולה לפשט ולהגיע לחסמים. יש לי מצגת שמסבירה את נושא הסיבוכיות אולי היא תעזור לך, שלחי לי מסר בפרטי עם האימייל שלך.

הבנתי את מה שכתבת אבל....

זה עדיין לא עונה לי השאלה איך אני מחשבת חסם תחתון ועליון למקרים הללו. שלחתי לך נוסף מסר אם מישהו יודע איך מחשבים את החסם העליון והתחתון אני אודה לו מאוד !!!

דוגמא לשאלה

הנה דוגמא לשאלה מאיזה בוחן אמצע שעשנו . אני צריכה עזרה בלהבין מה הכוונה חסם עליון וחסם תחתון למקרה את האלגוריתם עצמו הבנתי

למעלה