שאלה בלתי אפשרית...

light angel

New member
שאלה בלתי אפשרית...

"בעזרת דיאגרמת ברזל-פחמן, איזו פאזה מתקבלת מחימום איטי של פלדה בעלת 1% ריכוז פחמן באחוזי משקל, לטמפרטורה של 1000ºC?" מה לעזאזל רוצים ממני בשאלה הזאת? (אני שואלת בכל העדינות שאני יכולה מול שאלה שכזאת...
). אם למישהו יש את התשובה אשמח לקבלה גם כן, אבל קודם כל הייתי רוצה לדעת על מה מדובר בכלל. מישהו יכול לעזור..?
תודה!

ch561

New member
כיוון שאני לא רואה את הדיאגרמה

אז אני ינסה לקלוע למה מתכוון המשורר. לדעתי זאת שאלה, ב1000 מעלות באיזה מצב צבירה תהייה הסגסוגת (ברזל-פחמן=פלדה). אם הדיאגרמה שלך היא מצד אחד ברזל והשני פחמן (צירX) זה האחוז של הפחמן בסגסוגת הפלדה. עכשו אם יש על ציר Y טמפרטורה וגם קו אלכסוני (מצב אידיאלי) 2 קווים, אחד קעור שני קמור (מצב לא אידיאלי) אז פשוט לראות איפה בציר X המקום של 1% פחמן ולראות בציר Y לאן ה1000 מעלות מוביל אותך למצב נוזלי או שב1000 מעלות זה עדיין מוצק. זה רק ניחוש כי בלי דיאגרמה אני לא יודע מה שואלים בעצם, אם תוכלי לסרוק את הדיאגרמה ולעלות על הפורום אני ישתדל להבין מה בדיוק רוצים ממך.

light angel

New member
הבעיה היא...

שאין דיאגרמה המצורפת לשאלה. אולי לו הייתה כזאת הייתי מבינה בערך במה מדובר, אבל כיוון שאין- אין לי מושג. זאת אמורה להיות חידה, בעיקרון. כלומר, אני צריכה למצא את התשובה כדי לקבל נקודה. יש לך מושג מה יכולה להיות התשובה...?
תודה

ch561

New member
טוב אם אני מהמר נכון אז ככה

נקודת ההתכה של ברזל היא בערך 1500 מעלות. סגסוגת פלדה כמה שאני זוכר מותכת בטמפ' הרבה יותר גבוהה . אבל זה לא משנה כי ב1000 מעלות הפאזה היא פאזה מוצקה, גם ברזל וגם פלדה. שוב אם לזה התכוון מחבר השאלה.

zoharm77

New member
פלדה אוסטניטית

התשובה לשאלתך יכולה להמצא כאן מתוך דיאגרמת ברזל-פחמן רואים כי כאשר אחוז הפחמן הוא 1% והטמפ' היא 1000c נקבל פאזה של פלדה הנקראת אוסטניט, או פאזה גמא, שהיא בעלת מבנה גבישי FCC, כלומר בעלת מבנה אריזה צפוף ולכן קשיחה יותר מפלדה בעלת אותו ריכוז שחוממה לטמפרטורה של פחות מ700 מעלות (על פי הטבלה)

למעלה