שאלה בלשון

Erin78

New member
שאלה בלשון ../images/Emo132.gif

שוב ושוב חוזרת להציק לי המילה "לפחד". מילה זו נשמעת לי לא נכונה מכיוון שאם אנו אומרים בלשון עבר נסתר "פחד" זה בניין קל, נכון? אז כמו "שמר" יש להגיד "לשמור" ו"לפחוד". אני רואה בטקסטים כתובים ושומעת שאומרים בהווה "מפחד" שזה, למיטב הבנתי, בניין פיעל. מכאן שאם נכון לומר "מפחד"/"לפחד" נכון לומר גם "פיחד", שזה נשמע לי לא תקני בעליל. האם כשאני רואה "לפחד" בספרים/עיתונים או בטלויזיה - זו טעות? תודה!

Eldad S

New member
לא, "לפחד" היא מילה נכונה.

קיימים זה בצד זה גם "לפחוד" וגם "לפחד". במקרה של "לפחד" - בעברית המודרנית לא משתמשים בפועל הזה בעבר (אם כי קיימת גם צורת העבר שלו, ומופיעה בכתובים).

liorasar

New member
מה אומר על כך רבמילים:

הסבר מלא למילה מְפַחֵד פ' פיעל (משמש בצורות בינוני, עתיד ומקור. בעבר משמשת רק הצורה 'פָּחַד', בבניין קל) 1. פוחד, חש פחד, חש בסכנה; נרתע מלעשות משהו בשל פחד. הסבר מלא למילה פָּחַד פ' קל (בבינוני, עתיד ומקור רווח גם השימוש בבניין פיעל: מְפַחֵד, יְפַחֵד, לְפַחֵד) 1. הרגיש פחד, הרגיש סכנה, הרגיש שיקרה לו דבר מה רע. • אל תפחד, הכלב שלי לא יעשה לך שום דבר. 2. (בעיקר בבינוני) פחד לעשות משהו לא העז לעשות אותו, לא רצה לעשותו מִפַּחַד שהדבר מסוכן או שיהיו לא תוצאות שליליות.

Eldad S

New member
הכוונה ל"תרגום קונסקוטיבי",

כלומר, הדובר נושא את דברו בשפה ה"זרה", נעצר, ממתין שהמתרגם יעביר את דבריו לשפת היעד, ואז חוזר ומדבר, ושוב נעצר וממתין שדבריו יתורגמו. זאת - בניגוד לתרגום סימולטני, שבו הדובר אינו נעצר כדי שדבריו יתורגמו - דבריו מתורגמים בו-זמנית לשפת היעד.

jasonS

New member
תרגום עוקב דורש אסטרטגית כתיבה

מסוימת + יכולת ריכוז גבוהה. תרגום סימולטני דורש ריכוז גבוה (בין היתר). אני אישית לא סובל תרגום עוקב, הרבה יותר קל לי סימולטני.

A A S

New member
כן. רושמים מילות מפתח ומילות קישור

אם מדובר במתרגם בעל נטייה לחלום מעט במהלך התרגום, או מתרגם בעל זכרון לקוי לטווח הקצר, הוא צריך קצת יותר ממילות מפתח, אלא שאז, כדי לעקוף מגבלה זו, עליו להיות גם בעל כתב קריא לעצמו. בקיצור הרבה מאוד בעיות. הרבה מאוד. איכס. ד"א: אני פשוט בניק שונה היום - jasonS

tallyb

New member
או לא לרשום

אני עשיתי זאת מול קהל ובלי לרשום. אין כל כך זמן לחלום...

למעלה