שאלה בלי ציניות

מוכר?

כנראה שלא ירדתי לסוף דעתך. רק תשימי לב שכמעט כל הבעיות במדינה המפגרת שלנו הם בגלל הערבים-אם היינו פותרים ת'בעיה המשעממת הזאת, אז היינו עוברים לבעיות אחרות שיש לנו. לדעתי המדינה צריכה פסיכולוג או משהו כזה...כמה בעיות... הערבים האלה כבר מתחילים לשעמם אותי-כמה זמן אפשר להיות תקועה באותה בעיה?חאלס, מספיק,בואו נעבור הלאה לבעיה הבאה. טוב באמת משעמם לי...

סופי?

זה לא נשמע טוב שאומרים "סופי" יותר טוב לומר "ראוי" (תסכימי איתי שזה נשמע יותר טוב מסופי...זה מזכיר רצח ח"ו...)

Continuum

New member
אל תזכיר את השואה

הרי מדובר פה בערבים, לא ביהודים. ככה שעשויים למחוק לך את ההודעה.. (זה מה שקרה לי)

Bassman

New member
הערבים האלה הם אזרחים.

ובקשר לשאלה שלך: "מי לא היה רוצה אדמה שנותנים לו בחינם,בלי תנאים, בלי התחיבות לכלום?" המתנחלים.

Islington

New member
הדמוקרטיה בארץ ישראל

כדי לעשות משאל עם, צריך להעלות את זה להצבעה לכנסת ולפני זה לממשלה. הפלא ופלא זה קרה, אבל לא עבר. חברי הכנסת (או שזה נעצר עוד בממשלה?) הצביעו ברוב כנגד.

לא דיברתי על החוק

כי החוק מראה נגד משאל עם ובעד ההתנתקות. דיברתי על צדק של שרון כלפי בוחריו, על הגינות, על העובדה שאם היו עושים את זה לשמאל-לשמאל זה לא היה כואב? אם מצנע היה בא ומבצע את ההתנתקות התגובה היתה שונה כי מצנע הבטיח התנתקות מההתחלה אך מכיוון ששרון נבחר בזכות העובדה שהוא הבטיח שלא תהיה התנתקות-לכן הוא חייב זאת לבוחריו.

Islington

New member
מבחינה תיאורטית משאל עם הוא הצעד

הדמוקרטי. מבחינה פרקטית הוא היה גורם לדחייה מיותרת של ההינתקות (במידה והיא הייתה עוברת) וזה לא עבר בכנסת, אז מה הטעם בלדון?

תקשיבי

שרון לא יכול להחליט שהוא עושה משאל עם רק כי כואב לו על המתנחלים. הוא צריך להעביר את זה בממשלה ובכנסת. וגם אז, עם האזרחים הערביים והאזרחים השמלאניים בישראל, לא היה סיכוי שההצעה תעבור. וכן, גם הערבים נחשבים לאזרחים שווי זכויות ואי אפשר למנוע מהם להצביע.

לא ביקשתי מאף אחד לא להצביע

ולא התעלמתי מאזרחים. אני לא יודעת למה את כ"כ מעוצבנת כשאת כותבת הודעה כתגובה אליי בכל מקרה היא נכתבת בזעם... לא היה סיכוי? מי קבע? -אני משרון ציפיתי ליותר. אם הוא התכוון למה שאמר לפני הבחירות היה צריך לעשות משהו בנדון ולא להיות כ"כ עיוור.

Continuum

New member
היום, פוליטיקאי הוא לא מי שחכם יותר

אלא מי שמשכנע יותר אנשים. ככה שאין שום סיבה להתכוון למה שאתה אומר לפני הבחירות. אבל ברור שראש ממשלה שמכהן כבר מעל 4 שנים לא יראה מנוס מצעד כזה.

אז אני פשוט

מראש לא צריכה לצפות לכלום. לראות את המדינה מדרדרת ופשוט להניח שכזה זה פוליטיקה וככה זה המדינה שלנו ואין מ לעשות בנדון....?

Continuum

New member
..

את לא צריכה לצפות שהם יקיימו את ההבטחות שלהם ואת לא צריכה להאמין למילה שהם מוציאים מהפה. גם בגלל שתיאורתית לא אפשרי להיות ראש ממשלה בישראל 8 שנים ולא לפעול בדומה לשרון.

תיקון טעות

היום פוליטיקאי זה לא רק אדם שיודע לשכנע. היום פוליטיקאי זה אדם שיודע להסתבך ולצאת נקי, עובדה. אם תסתבך באיזו פרשה על אי יווני-זה לא ימנע ממך להיות ראש ממשלה. אם יסלקו אותך מהתיכון זה לא ימנע ממך להיות שר/ת החינוך. אם תסתבך בסחר בסמים זה לא ימנע ממך להיות ח"כ.(או איזה שר...תזכירו לי מה היה התפקיד של השגב ההוא?) אם תבגוד באשתך, תוכל להיות ראש ממשלה,שר אוצר,(כל התפקידים שביבי קיבל עם עכשיו) נשיא ארה"ב. וכל דבר אחר שזה לא ימנע ממך. מסקנה. עדיף להיות נקי (תרתי משמע) ולא להיות פוליטיקאי. ולכל אלה שחלמו על לימוד משפטים, ועל קריירה פוליטיקאית חלומית-אז אני מצטערת לנפץ לכם את החלום,כי במקרה של פוליטיקה רק מי שקרוב לצלחת אוכל מהעוגה. כל זה כמובן נכון רק להיום,בהנחה שכולנו כאן בני נוער- אז עד שננסה להתחיחל באיזו קריירה כלשהי בטח יבוא כבר המשיח-ואז פוליטיקה יהיה עסק נקי מכל פשע. ואסיים בנימה אופטימית זו.

לא ממש לא

זה בעיה שלו ועניינו בלבד,רק ציינתי את העובדה הזאת. מנהיג צריך לדעת לשמש דוגמה טובה לעם, וזה לא נראה לי ממש דוגמה טובה, ובכל מקרה זה לא היה צריך להתפרסם,שלפחות לא ילמדו ממנו.

למעלה