שאלה! בלט- ג'אז!

n o a m o o s h

New member
שאלה! בלט- ג'אז!

היי מה נשמע? יש לי שאלה! אז ככה- איך אפשר ללמוד ג'אז/היפ הופ ובלט במקביל? זה ממש סותר אחד את השני! בג'אז צריך כוח כוח כוח! ובלט זה הכי עדין בעולם! הבלט לא פוגע לכם בחוזק שאתם צריכים בשיעורי הג'אז? אני לומדת ג'אז והמורה שלי הרבה פעמים אומרת שמי שלא רוקדת חזק כנראה למדה בלט כשהייתה קטנה או משהו כזה. אני ממש רוצה ללמוד גם קלאסי אבל אני לא רוצה שזה יפגע לי בג'אז. מקווה שתוכלו לענות לי...

תשובה

זה ממממממממש לא נכון! אפשר ללמוד כל סגנון במקביל!! המטרה של הרקדן היא לדעת להפריד בין האורך, חוזק ומהירות שיש בג'אז ל"קלאסה", עדינות שיש בבלט!! , מה זה שווה עם רקדן תקוע על סגנון אחד??!

בדיוק!!

בתור אחת שרוקדת קלאסי, מודרני, ג'אז.. במקביל רקדה פולקלור הרבה שנים.. רקדן צריך לדעת להפריד בים שני הדברים!

ווואוו..

טוב.. זה ממש לא נכון!!!!!! אני אישית רוקדת ג'אז בערך מכיתה ג' אולי עשיתי איזה שנה הפסקה באמצע.. וקלאסי מכיתה ו'.. ואני יכולה להגיד לך שהשתניתי. נכון.. גם שאני רוקדת ג'אז אני חושבת שאפשר לראות שיש לי טכניקה. אבל זה דבר טוב! ואני לא חושבת שאני מאלה ש"חלשות" שהן רוקדות ג'אז. אבל ברגע שאת יודעת קלאסי יש לך הרבה יותר אפשרויות. תראי.. אם מישהי רקדה ג'אז כל החיים שלה ועכשיו תלך לרקוד קלאסי היא לא תדע כמעט כלום.. וייקח לה כמה שנים ללמוד את הטכניקה. מישהי שלמדה כל השנים קלאסי ועכשיו תלך לרקוד ג'אז יכול להיות שזה יקח לה שנה, שנה וחצי אפילו.. אבל חוזק אני יכולה להגיד לך שזה משהו שמשתפר. אני למשל יכולה להיות הכי לירית בעולם ומצד שני כשיש משהו עם חוזק אני אהיה עם הכי הרבה חוזק שאני יכולה. ואם יש מישהי שלא רוקדת חזק זה ממש לא אומר שהיא רקדה בלט שהייתה קטנה.. זה רק אומר שהיא יותר חלשה. ולא תמיד זה בכוונה.. עובדים על זה. אז מה שאני אומרת.. אם את רוצה.. תלכי ללמוד קלאסי.

חחח המשך...

וגם עדיף לך לרקוד גם בלט.. כי כשתעלו ברמה בג'אז ידרשו ממכם דברים טכנים שתוכלי ללמוד רק בבלט!!

רקדן טוב הוא אחד שיודע

להפריד סגנונות!!! אני רוקדת בלט וג'אז במקביל כבר יותר מ-6 שנים וזה לא פוגע!!!! אצלנו השיעור של הבלט והג'אז הם באותם ימים..אבל זה לא ממש קשור!! בקיצר,אפשר להפריד בין הסגנונות..לפעמים נגיד שאנחנו עושות פינה בלהקה(ג'אז) אז יש דברים שאצלי נראים יותר קלאסיים מאשר ג'אזיים אבל זה רק בגללש אני מתחברת לבלט כלכך שזה כבר חלק עצום ממני!

לא קשור!!!!!

בבלט צריכים הרבה חוזק ברגליים בלט זה הבסיס!!!!!!!!!!!את לא יודעת בלט את תוכלי לרקוד טוב!!!!!!!!!!!!

dancer14

New member
תגובה!

את ממש טועה! היא יכולה לרקוד ג'אז בצורה מדהימה!!! אפילו שהיא לא יודעת בלט אבל לא לפתח את זה בח"ול כי בחו"ל חובה שיהיה ידע של קלאסי אלא אם את רוצה להופיע מאחורי זמרים כמו מדונה ובריטני ספירס שגם כשאני מסתכל על הרקדנים ואני רואה שיש להם יציבה שכמובן זה נובע משיעורי בלט קלאסי.

וואי וואי טוב שלא הגזמת!!!!

יש גם מספיק רקדנים טובים שלא למדו קלאסי בחיים שלהם והתקדמו יפה מאד!!!! גמני חושבת ויודעת שקלאסי זה ה-בסיס לכל הסגנונות..מישו בכלל פקפק על זה??? מה את באה ישר לתקוף?

רקדניתה

New member
חחחחחחח

בלט זה מחזק, צריך בשביל זה הרבה יותר כוח מל-ג'אז והיפ הופ, הרבה יותר שרירים והרבה יותר גמישות שזה אמור ללכת ביחד. למה שזה יפגע לך בג'אז? ממש לא, זה יעשה אותך יותר טכנית ונקייה אם המורה טובה.

n o a m o o s h

New member
אני יכולה להתחיל ללמוד בלט...

בגיל 15??? כשהייתי קטנה (3,4 משהו כזה) רקדתי בלט, מגיל 10 אני לומדת ג'אז. ורק בזמן האחרון גיליתי שגם בגיל כזה לומדים בלט. כבר איזה 11 שנה שלא נגעתי בבלט! אפשר מגיל כזה להתחיל ללמוד בלט? (יש לי קצת גמישות)

../images/Emo45.gifועוד איך!!!

אין גיל לבלט. אולי לא תהיי בלארינה מקצועית,אך לרקוד בלט בהחלט בהחלט את יכולה.

dancer14

New member
תשובה.

את יכולה להתחיל לרקוד בגיל 15! אני מכיר משהיא שהתחילה לרקוד בלט מגיל 15 והיא מדהימה(היא עכשיו רוקדת בניו יורק)אבל היא היתה בהתעמלות אומנותית לפני כן וגם היא פרפורמרית רצינית אז שני הכלים האלו קידמו אותה מאוד! זה מאוד תלוי בבן אדם...

n o a m o o s h

New member
תודה!...

וואלה? תודה! באמת עודדתם אותי! :) ואני גם למדתי התעמלות אומנותית! (בכיתה ג' או ד') והייתי בין הטובות! (בלי להשוויץ ;) חחח אתם מכירים סטודיויים טובים של בלט באיזור הדרום? (אשקלון, אשדוד...)

רקדניתה

New member
מזתומרת אפשר?

אפשר הכל. מה שאי אפשר להבטיח זה שתהיי רקדנית קלאסית. אל תחכי יותר מידי ....

mizid

New member
המורה שלך...כמה זמן היא רוקדת?

כי היא ממש בן אדם טיפש!

למעלה