שאלה, בלגיה

mcGooo

New member
שאלה, בלגיה

אני מתכננת ליסוע ביולי לבלגיה, אני רוצה ליסוע עד הגיוס שיהיה לי, חצי שנה פחות או יותר, להשכיר שמה דירה ולמצוא עבודה זמנית שמה יש לי דרכון בלגי(אירופאי), ואני דוברת צרפתית הינה השאלות- אני יכולה פשוט ליסוע ואז לקבוע הכל כשאני אהיה כבר בבלגיה? יש לי משפחה שמה ככה שיהיה לי איפה להיות, אני שואלת יותר בקשר של עבודה.. כמה קשה למצוא שמה? ואם עדיף שאני אמצא קודם עבודה ואז לטוס לשמה, איפה כדאי לחפש? ושאני אמצא עבודה, צריך אישור או משהו או שדרכון בלגי מספיק? וכל הקטע של העבודות האלה לארה"ב\אירופה שמוכרים ציורי שמן וכל הדברים האלה זה שווה משהו? תודה..

smaak

New member
דרכון בלגי זו כבר התחלה טובה

וידיעת השפה הצרפתית היא בכלל התחלה מצויינת- והיות וכך, את לא צריכה לחשוב על עבודה במכירת ציורי שמן/מוצרי ים המלח או כל קומבינה אחרת של ישראלים. את צריכה להודיע בעירייה של העיר בה תתגוררי שהגעת, תצטרכי למסור כתובת קבועה (המשטרה גם תבוא לבדוק שאת גרה שם). שנית, אני לא יודעת איך את מתכננת- האם לגור אצל המשפחה במשך *כל* הזמן הזה, כי למצוא דירה להשכרה לחצי שנה או פחות- זה לא ממש אפשרי (בדרך כלל). החוזים כאן הם לשנה, שלוש שנים או תשע שנים. בכל חוזה כזה צריך גם לשלם פיקדון למשכיר בגובה של בין חודשיים לשלושה חודשי שכירות. בכל מקרה, היות ואת מדברת צרפתית ויש לך דרכון, מציאת עבודה היא אפשרית בהחלט. בהצלחה

mcGooo

New member
מצוין, תודה!

לא חשבתי כל הזמן הזה להיות אצל המשפחה, חשבתי בתהחלה אם אני לא אמצא דירה להיות קצת אצלם ולחפש דירה שם אין דבר כזה חוזה לתקופה קצרה? 3 חודשים-6 חודשים? אני יודעת שהייתי פעם בביקור עם המשפחה בבלגיה ושכרנו דירה לחודש.. ואם אני אמצא דירה להשכרה\אני אגור אצל המשפחה אנשים ייקבלו אותי לעבודה גם אם זה רק בשביל כמה חודשים? בישראל נגיד מישהו בא, לא בטוח הוא יימצא עבודה יחסית קשה פה.. גם שם זה ככה? או שאני אמצא בטוח?(למרות שאין לי ניסיון\ידע בכלום?) ואיך יילך כל הקטע של הביטוח רפואי, צריך לעשות? ושמקבלים משכורת אפשר לקבל מזומן? כיאילו בלי לפתוח חשבון בנק שמה בכלל? תודה רבה ומצטערת על כל השאלות..

smaak

New member
מבחינת חוזי שכירות

אני לא מכירה חוזים לתקופות שאת רוצה, ז"א, מספר חודשים קצר. הדירה ששכרתם עם המשפחה לחודש- אני מניחה שמדובר בדירות נופש שמטרתן השכרה לטווחים קצרים, ואז השכירות החודשים גם יקרה מאוד. ביטוח רפואי עושים באופן פרטי. במידה וצריכים ביקור אצל הרופא, משלמים ומקבלים החזר באופן כמעט מיידי- בשביל זה צריך חשבון בנק. ביקור סטנדרטי אצל רופא יכול לעלות בן 30-50 אירו (תלוי האם הרופא נמצא ברשימה של אותו ביטוח או שאת רוצה מישהו אחר באופן ספציפי שאינו נמצא ברשימה), ואחוז ההחזר גבוה מאוד בד"כ, כך שיוצא לשלם משהו כמו 5 אירו בסופו של דבר. מאחר ואת אזרחית בלגית, במידה ואת עובדת בצורה מסודרת, את יכולה להיות מכוסה באופן מיידי- אני לא יודעת איך זה עובד אם את לא עובדת דרך תלוש. אני חושבת שאז את לא מכוסה מיידית בעלויות של בית חולים במידה ואת צריכה חלילה. אפשרי כמובן לעשות ביטוח פרטי דרך הארץ לתקופה קצרה כזו. לגבי חצי שנה- ברור שאם תגידי שאת באה לעבוד בתקופה קצרה כזו לא ישמחו לקחת אותך לעבודה. מצד שני, יש כאן המון סוכנויות כוח אדם שחלק מהן מתמחה בעבודות זמניות (בתקופות התיירות העמוסות זה אפילו מבוקש), כך שאולי תוכלי לחפש דרכן ולא באופן עצמאי. במידה ואת עובדת באופן חוקי, הכוונה- לא כסף שחור (כזה שמדווח עליו ומשלמים גם מס הכנסה), תהיי חייבת לפתוח חשבון בנק. לא מעבירים משכורת במזומן כאן אלא אם זה "שחור".

mcGooo

New member
נשמע מסובך..

אז ביטוח רפואי אני משלמת רק במידה ואני אצטרך ומשלמת פרטי? אני צריכה לפתוח חשבון בנק ואז שאני חוזרת לישראל לצאת ממנו? אני אארגן הכל חודש-חודשיים לפני הנסיעה (מאי-יוני) לראות איפה בדיוק אני אוכל לעבוד\להשכיר דירה אבל בעיקרון זה אפשרי כן? עבודה לא בעיה למצוא שמה? את גרה כרגע בבלגיה?

smaak

New member
לא

ביטוח רפואי צריך לעשות בכל מקרה-זו חובה. הכוונה שלי, היא שאם את לא עובדת בעבודה עם תלוש (קרי שחור, אם כי אני לא ממש ממליצה), ובכל זאת רוצה ביטוח רפואי, כדאי להיות מכוסה באופן פרטי (אם אני לא טועה, כל תושב חייב בביטוח רפואי). לפתוח חשבון בנק- כן. אם את עובדת באופן חוקי, חייב. וכן, תצטרכי לפתוח, לא יודעת אם את חייבת לסגור, אלא אם אין לך כוונות לחזור לכאן בהמשך. זה לא מאוד מסובך, אבל זה כולל הרבה ביורוקרטיה. עבודה? טרם ניסיתי למצוא כאן, כי אני לומדת הולנדית (פלמית). אני הרבה פחות מעורה במה שקורה בוואלוניה או בבריסל, וייתכנו הבדלים בענין. יש משתתפת נוספת בפורום שגרה בבלגיה, אולי היא תוכל לתת תשובות על דברים שאני לא בטוחה בהם, כי אני לא רוצה להטעותך.

een ogenblik

New member
זה לא שאני יודעת דברים אחרים ממך

ואת מה שאני יודעת על ולוניה אפשר יהיה להכניס למעטפה כדי לשלוח בדואר אוויר, ועדין לשלם את המחיר הבסיסי ביותר. בקשר לשכירות לתקופה קצרה - יכול להיות שבאזור האוניברסיטה יש חדרי סטודנט לתקופות קצרות יותר. רוב הדירות לשכירות ששמעתי עליהן בבריסל היו על חוזי 3-6-9 (חוזים לתשע שנים, עם תחנות יציאה ללא תשלום קנסות מדי שלוש שנים).

mcGooo

New member
אוקיי הבנתי

דיברתי עם המשפחה שלי שם, אז כנראה אני אגור אצלם באנטוורפן וככה גם יש לי עבודה בעסק שלהם בינתיים אני אתחיל לעבוד על הפלמית שלי, אני יודעת קצת אבל קשה לדבר חחח במיוחד עם המבטא שלהם.. תודה רבה עזרתן לי :)

een ogenblik

New member
אנטוורפן?

ידיעת הצרפתית אותה ציינת כחלק מידיעותייך המקדימות, גרמה לי (ולסמאק, אני מתארת לעצמי) להניח שאת מתכוונת להתגורר ולחפש עבודה בבריסל/וולוניה. אך מגורים באנטוורפן רחוקים מדי לעבודה בבריסל/וולוניה. כדאי שתביאי בחשבון שידיעת צרפתית האנטוורפן משולה לאי ידיעת השפה. זה לא רק שהשפה הרישמית באנטוורפן, כמו בכל פלנדריה, היא רק הולנדית, אנטורפן היא גם אחד המרכזים הקנאיים לשמירה על הולנדית כשפה בלעדית.

mcGooo

New member
כן חשבתי על בריסל בהתחלה

אבל הם גרים באנטוורפן ושם גם הם יכולים למצוא לי עבודה.. כמה קשה זה ללמוד פלמית? אני יודעת קצת משפטים\מילים וקצתת מבינה.. אולי עדיף בכל זאת בריסל אבל הבעיה אני אהיה לבד שמה ואצטרך למצוא דירה עבודה והכל יש אתרים מוכרים שאפשר למצוא עבודה\דירות דרכם בבריסל?

een ogenblik

New member
מצטערת, לא מכירה

פלמית היא שפה. יש שפות קשות. יש שפות קלות. פלמית היא באמצע. לי היא קשה כקריעת ים סוף. אולי לך לא. אם את באה לחצי שנה בלבד, או שתלמדי, או שתעבדי. עבור גם וגם זו נראית לי שהיה קצרה מדי. אם המשפחה חושבת שאפשר למצוא לך עבודה, אולי הם מכירים משהו שאיני יודעת עליו.

smaak

New member
מה שאני מציעה לך לעשות

זה קודם כל, לקחת בחשבון, שמאחר ואת מגיעה לתקופה קצרה יחסית- ייתכן שתצטרכי לבחור בין הנאה ועבודה. שנית, הכיני קורות חיים מסודרים בצרפתית/פלמית, גם באנגלית לא מזיק. נסי לכשתגיעי לחפש עבודה בסוכנות כוח אדם. לגבי השכרה, נסי בגוגל BE לכתוב את המילה IMMO, תקבלי לא מעט תוצאות. אבל חשוב שתדעי שהרוב המכריע של הדירות כאן מושכר דרך סוכנויות תיווך.

mcGooo

New member
תודה

מה שקבעתי בינתיים עם המשפחה זה שביולי אני אצליהם לחודש(אז זה כבר סגור ובטוח) אז כנראה אני אתרגם את הקורות חיים לצרפתית ואני אחפש עבודה בבריסל בסוכנות כוח אדם, ובאותו זמן אני אחפש דירה אני אנסה לעשות הכל דרך אינטרנט ככה שהכל יצא לי מסודר שאני אגיע.. לא הבנתי למה לבחור בין הנאה לעבודה.. אם אין לי עבודה מה אני אעשה שם חצי שנה לבד? חח

smaak

New member
אני אסביר

חצי שנה זו תקופה קצרה מאוד במושגים של "לחיות במקום". ברגע שאת מגיעה, יש לך כמה שבועות לפחות של התארגנות מבחינת דירה, עבודה, ביורוקרטיה וכו', דברים לוקחים כאן זמן. לחפש דירה דרך האינטרנט זה טוב ויפה, אבל אם את לא נמצאת כדי לחתום על חוזה, לא יבטיחו לך את קבלתה. אלא אם לדוגמא המשפחה שאצלה תתארחי מוכנה לעזור לך, וגם אז- את זו שצריכה לחתום על החוזה ולא הם, את זו שצריכה לשלם למשכיר. בנוסף, בעת השכרת דירה את חייבת לבטח אותה בכל מיני ביטוחים שהם בגדר חובה, כמו ביטוח שריפה למשל. הכוונה שלי בבחירה בין הנאה לעבודה, היא שאם את באה לעבוד, קחי בחשבון שזה יהיה לא קל. אני קיבלתי את הרושם (ואולי אני טועה) שאת רוצה ליצור לעצמך איזה שהיא חווייה לפני הגיוס, ולכן הצעתי את אופציית ההנאה, שהיא בשפה שלי- לטייל ולהכיר אנשים, ואת זה כמובן שאפשר לעשות בפחות זמן. אבל את עומדת בשתי דרישות סף חשובות ביותר וזו נקודה חיובית (דרכון+אחת השפות המדוברות). בכל מקרה בהצלחה!

נויה 123

New member
כנסי כנסי

וואלה שמעי אם הכל יסתדר אני עובר לליאז' עוד חודש וחצי אם עדיין תחפשי דירה או משהו תמיד תוכלי לדבר איתי !! אחלה עיר ליאז' עיר עם המון מסיבות וצעירים כדאי לך

lolita 23

New member
לנויה 123

היי אני עוברת לליאז' בחודש הקרוב עם הבן זוג שלי לשנתיים לפחות, אנחנו עובדים באל על ורציתי לדעת פרטים על השכרת דירה. אם אפשר כבר מהארץ לברר דרך אתרים, או שחייבים לעבור דרך מתווך... מה להביא, ואם אפשר להשיג דירות מרוהטות. אשמח אם תחזרי אלי:)

למעלה