שאלה בכמותי

t0mer

New member
שאלה בכמותי

השארית המתקבלת מחלוקת P ב5 היא 3 השארית המתקבלת מחלוקת 2P ב8 היא 4 מה מהבאים כיול להיות ערכו של 4P? 52 72 96 42 אם אפשר דרך ללא הצבות אני הצלחתי להגיע למשוואת האלו המתארות את 4P 4P=20N+16 4P=16N+8 4P=20N-4 4P=16N-8 השאלה איך אני מחבר בין כל המשוואות למשוואה אחת? אם אפשר בכלל? או שעדיף תמיד להציב במקרה כזה?

S a s h o K

New member
בעעע...

מזכיר לי שאלה מהבחינה (29.3) שהייתה לי!!@$%$^%&% בעעע מתי הציונים!!?!@#!@?$

shir203

New member
התשובה מולך...

אם הגעת לדוגמה ל- 4P=20N+16 משמע שהמספר צריך להתחלק ב-36 ואכן 72 מתחלק ב-36 או 4P=16N+8 אז שוב... 72 מתחלק ב-24 מקווה שעזרתי...

t0mer

New member
תודה על התגובה

אני יודע שהמישוואות שיצרתי מתאימות למספר אבל לוקח הרבה זמן להתחיל להציב כל מספר בכל 4 המשוואות. כי אם מספר מתאים למשוואה אחת זה לא אומר שהוא מתאים להכל. לכן שאלתי אם יש איזה שהיא דרך יותר קצרה? או שפשוט צריך להציב? כשאני אומר להציב זה לקחת כל מספר לחלק אותו ב4 כדי להגיע לP ואז ליבדוק

דלדי

New member
חבל שאתה מנסה לפתור הכל בדרך

אלגברית. תפתח את הראש לעוד דרכים כדי שלא תגיע למצב שאתה נתקע על שאלות.. וכן, במס` שלמים בכלל ובחלוקות בפרט מומלץ לפתור בהצבה (פסילת תשובות) תנסה, יש לך עוד מספיק זמן לבחון את זה. בהצלחה!

t0mer

New member
תודה

אני מסתכים איתך אני באמת לפעמים חושב יותר מידי על השאלה ומחפש להבין את הרעיון מאחורי השאלה, למרות שליפעמים הרבה יותר פשוט ומהיר להציב את התשובות. אני בנתיים בשלב של לימוד אני רוצה להבין את העקרונות, בשלב יותר מאוחר אני אנסה יותר להציב ולחשוב איך לענות יותר מהר.

דלדי

New member
גם אני חשבתי כמוך.

צריך לעשות את הסוויצ הזה בראש.. זה לא בגרות במתמטיקה שאתה עושה 5 יחידות זה פסיכומטרי ודווקא אלה שאין להם ראש מתמטי יכול להצליח בעזרת השיטות האלה כי הם לא מבולבלים.. מה שאני רוצה להגיד-אין מה להבין! חבל על הזמן שלך, וכמו שאמרתי-בשאלות כאלה פשוט להציב ועכשיו זו הבחירה שלך אם להבין או להציב.. את המסר שלי כבר העברתי..

SHARON 103

New member
האם התשובה היא

72? אני ניסית לפי הצבה בלי שיטה אלגברית וזה באמת יותר חסכוני בזמן...

The Human

New member
סליחה שאני אומר לך.. אבל..

זו שאלה שההצבה בה היא חובה... כל דרך אחרת תיקח לך 3-5 דקות מינימום.. תפסול ישר את תשובה 4 - 42 - משום שהמספר לא מתחלק ב-4.. ותחלק את כל התשובות הנותרות ב-4 ותראה איזו מהם הולכת ביחד עם הנתונים.. לאחר חילוק ב-4: א. 13 ב. 18 ג. 24 הנתון הראשון (חילוק ב-5 נותן מספר עם שארית 3) הולך רק עם א. ו-ב. ולכן נכפיל אותם ב-2: א. 26 ב.36 36 חלקי 8 נותן לך 4 עם שארית 4 ולכן תשובה ב. היא הנכונה - 72

t0mer

New member
תודה

כן אני יודע שהצבה במקרה הזה יותר מהירה. פשוט רציתי להבין את העיקרון

למעלה