שאלה בכמותי

זאגה

New member
שאלה בכמותי

מישהו יודע למה כאשר מוסיפים לשלם 1/7 מעצמו ומורידים 1/8 מעצמו השלם נשאר אותו דבר? לדוגמא- אם נוסיף ל-7 1/7 ממנו נקבל 8, ואם נוריד מ-8 1/8 נקבל שוב 7! ראיתי את העיקרון הזה בשאלת אחוזים ולא הבנתי אותו. הוא נכון גם לגבי מספרים אחרים כגון העלאה של שלם ב-1/11 והורדה ב-1/12...

high k

New member
תראי.

כשאת מוסיפה חלק למשהו, למשל 1/7 ל7, את יוצרת ממנו משהו שגדול ב1/7 מהאיבר הקודם. עכשיו קיבלת איבר גדול יותר. אם תורידי ממנו שמינית אפשר להגיד שהורדת את השביעית שהוספת, כי 1/7 שהיתה קודם, כבר הופכת ל1/8. האיבר שיצרת "מכיל" 8/7 כי הוספת לו 1/7, אם תורידי ממנו 1/8 זה כבר חלק לגיטימי ממנו, כי כעת יש בו שמונה חלקים כאלה, והוא חוזר לקדמותו.

a p p l e m a n

New member
תודה רבה. חידשת לי. יש עקרון כזה

הוכחתי את זה עכשיו בצורה אלגברית אני מייד אשלח לך את זה

a p p l e m a n

New member
תעתיק לנייר את ההוכחה

אני מתנצל. אני פשוט לא יודע איך לכתוב את זה במחשב כמו במחברת. בעיקרון x הוא המספר המקורי וy הוא המספר של ההפחתה/הוספה (1/7 בדוגמא שנתת) X+(1/Y)X-[(1/Y+1)(X+(1/Y)X] X+X/Y-(1/Y+1)((XY+X)/Y) X+X/Y- (XY+X)/(Y(Y+1)) נעשה מכנה משותף על כל הצד ימיני למעט איקס שאותו נשים בינתיים בצד מכנה משותף = Y(Y+1) ונקבל: (x(y+1)-xy-x)/y(y+1) (xy+x-xy-x)/y(y+1) המונה מצטמצם לאפס וכל מה שנותר זה איקס שהוא המספר המקורי.

FuryUri

New member
ככה:

בס"ד. יש לנו את המספר המקורי: X. נכפיל אותו ב a+1:a כמו שהכפלנו באחד ושביעית את השבע, ויצא שמונה, להוסיף שביעית זה כמו להכפיל באחד ושביעית) ואז נכפיל ב a:a+1 (כשהורדנו מ8 שמינית, בעצם הכפלנו ב 7 שמיניות) ואז יוצא : (קצת קשה לי לכתוב ככה, אז אני אגיד במילים ואקווה שתבין, אם לא תגיד לי ואני אעלה תמונה או משהו...) x כפול (a+1 חלקי a כפול a חלקי a+1) מה שיוצא בסוגריים זה אחד, כי הכל מצטמצם. ואז יוצא איקס, המספר שהתחלנו איתו... מקווה שהובנתי...

סוקט

New member
הכי קל להציב במצבים כאלה

קח את המספר 7, תוסיף לו שביעית (אחד) וקיבלת 8 תוריד מ8 שמינית... מה יצא ?

למעלה