שאלה בכמותי

נמרוד17

New member
שאלה בכמותי

ערן עבד בכיפוף בננות ופיצוח אגוזים. לשעת עבודה בפיצוח אגוזית השתכר 3 שח ובכיפוף בננוץ 9 ש"ח. בסך הכל עבד 28 שעות והשתכר 108 ש"ח. כמה שעות עבד בכיפוף בננות וכמה בפיצוח אגוזים. אף פעם לא הבנתי איך פותרים שאלות מהסוג הזה. כשמדובר בערכים קטנים אני תמיד מציב תשובות עד שמשהו יוצא, אבל כשהשאלה עוסקת בערכים גבוהים אין לי מושג איך עושים את זה.

platus

New member
הצבת תשובות

פשוט תציב את התשובות עד שתגיע לסכום ! זה פסיכומטרי לא בגרות.

Lone Dog

New member
דרך אחרת

דרך קצת יותר נוחה לדעתי : x שווה לשעות פיצוח האגוזים ועשרים ושמונה פחות x שווה לשעות כיפוף הבננות 3x+9(28-x)=108 ואז מצמצמים ב-3 יוצא: x+84-3x=36 x=24

SummerWinds

New member
לא מומלץ

בכלל ברגע שאתה עושה משוואות במבחן, הסיכוי שלך להגיע ל150 קטן, המטרה היא לפתור את כל הכמותי ללא משוואות בכלל. ותמיד אפשר לפתור ללא משוואות. תשאל כל בן אדם שקיבל מעל 750, עם הוא פתר עם משוואות בכמותי, לא מאמין שתמצא הרבה שהשתמשו במשוואות. הפרק הכמותי זה לא בדיוק מתמטיקה, זה טריקים.

SummerWinds

New member
דרך שלי.

הצבתי 20 בהתחלה ל3 ו8 ל9 זה יצא לי 60 + 72 לכן עם זה גדול מדי, אני מציב שוב, אבל אני יודע שאני צריך להגדיל את ה3 בגלל שהתוצאה יצאה לי גדולה מדי, וכך בעצם היא תקטן. בכל אופן היא יצאה אפילו גדולה מאוד, אז קפצתי להצבה של 24 ל3 ו4 ל9 וזה יוצא, בהצבה השנייה שלי צדקתי כבר, זה לוקח 30 שניות לפתור את השאלה ככה, הרעיון הוא שצריך להבין מה להציב אחרי הצבה ראשונה ולתקן בהתאם.

אני משתמש כמעט תמיד בהצבה.

גם לרוב המספרים יהיו קלים. תנסה להוריד מ 108 כפולות של 9, אם אתה מסוגל לעשות את זה מהר, ולראות מה מתחלק ב 3. 99 לא, 90 כן, אבל זה לא נכנס במסגרת השעות, 81 לא, 72 כן. 24*3=72, 4*9=36, 72+36=108

ואוו. על מה אני מדבר?

מוקדם מדי בבוקר, אל תקשיבו לי. ג'יז.. בהתחלה חשבתי שזה 8. אין לי מושג על מה חשבתי.. (למרות שהתשובה נכונה)

למעלה